Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια...

Εμείς το λέγαμε εξαρχής: ότι ο νεαρός Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επελέγη μόνον για το "φυζίκ" του και για να προσελκύσει τους trendy και τους emo νεαρούς ψηφοφόρους, που αρέσκονται στην εικόνα και όχι στην ουσία και που θέλουν να "τιμωρούν" το ... "κακό" Πασόκ (στο οποίο, βεβαίως, οφείλουν το γεγονός ότι σήμερα είναι ελεύθεροι να ψηφίζουν και να έχουν τόση ελευθερία...). Και ότι επ'ουδενί έχει τις γνώσεις, το πρόγραμμα, τις δυνατότητες να εφαρμόσει το ούτως ή άλλως νεφελώδες συνοθύλλευμα απόψεων που συνιστούν τις "θέσεις" του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήταν, είναι και θα παραμείνει επί μακρόν ακόμη ένα κόμμα διαμαρτυρίας και όχι ένα κόμμα με θέση και άποψη εφαρμόσιμη και ικανή να μας οδηγήσει μπροστά.

Ολα τα παραπάνω τα ενστερνίζεται πλέον και "Το Βήμα", αφού πρώτα για καιρό τον πριμοδότησε, όπως όλα τα ΜΜΕ, με τα υψηλά ποσοστά και με την υπερπροβολή! Αρχισαν να παραδέχονται όσα όλοι εμείς φωνάζαμε! Βεβαίως, μεσολάβησε και το "βατερλώ" της συνέντευξής του στο Αλτερ, όπου αφ'ενός μεν έπιασε πάτο στις θεαματικότητες, αφ'ετέρου δε ο cool Alexis επιβεβαίωσε ΤΡΑΓΙΚΑ την άγνοια και την ημιμάθειά του!

Γράφει η "Πανδώρα", αναπαράγοντας όσα ακούσαμε όλοι όσοι παρακολουθήσαμε τη συνέντευξη:

"Μιλώντας για το Βατερλό, ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε το δικό του προχθές το βράδυ στην εκπομπή του Ν.Χατζηνικολάου. Εκεί, μας έδειξε ότι εκτός από νέος, ωραίος και επικοινωνιακός είναι επίσης χαρακτηριστικό προϊόν της ρηχής αριστερής παιδείας των ημερών μας, καθώς επί περίπου μιάμιση ώρα ξεδίπλωσε την ημιμάθειά του σε άθλια ελληνικά. Αρκούμαι σε τρία σημεία, που ήσαν και τα ενδεικτικότερα: την αιτιατική «τον υφέρπων ρατσισμό», την άγνοιά του για το αν ο Τζ. Μ. Κέινς είναι ακόμη εν ζωή ή μας έχει αφήσει χρόνους και, τέλος, την άγνοιά του για τον πολιτικό χαρακτήρα των ιδεών του Κένεθ Γκαλμπρέιθ. Ουδόλως εκπλήσσομαι από το γεγονός ότι, ως χθες το βράδυ και εν αντιθέσει με τη συνήθη πρακτική του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ δεν είχε ακόμη δώσει στη δημοσιότητα το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης. Το ίδιο θα έκαναν και οι Γάλλοι, αν τη συνέντευξη είχε δώσει ο Ναπολέοντας...".

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

. Άς μην γελιόμαστε. Τα ΜΜΕ και οι κατευθυνόμενοι "δημοσιογράφοι" δεν ανακάλυψαν τώρα το εύρος τών δυνατοτήτων τού Τσίπρα.
. υπάρχουν μόνο, νομίζω, δύο εξηγήσεις :

- παίζουν μαζί του, εφαρμόζοντας την τακτική τού καρότου και τού μαστίγιου. Όπως όταν εκπαιδεύεις το κατοικίδιό σου, και τού ρίχνεις και ένα μπάτσο κάπου - κάπου για να τού δείξεις ποιός είναι το αφεντικό στην "σχέση σας" !
- δέν τούς βγήκε, δέχθηκαν κατακραυγή για την κατευθυνόμενη και υπερβολική πριμοδότησή του, και τώρα καμώνονται τούς ..."αντικειμενικούς" ( ! ! ! )

. Όπως και νά είναι, ένα πράγμα που έχει μεγάλη αξία πιά, και πρέπει να μην το ξεχνάμε ποτέ, είναι το πόσο διάφανες φάνηκαν οι προθέσεις όλων αυτών, τόσο στο θέμα τής προσπάθειας επιβολής αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στην τεχνητή ανύψωση τού ποσοστού τού ΣΥΝ στις "σφυγμομετρήσεις".

. Αλλά και πόσο γρήγορα διαψεύσθηκαν αυτά τα σχέδια και τα σενάριά τους από την ζωή.

Στέλιος είπε...

@γκιώνης: πράγματι. δες την επόμενη ανάρτησή μου για το σημερινό (8-5-08) πρωτοσέλιδο της Ελευθεροτυπίας και θα καταλάβεις...

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Κι εδώ, κάπου συμπίπτουν οι σκέψεις μας. Τα ίδια έχω σχολιάσει για τον Τσίπρα. Επίσης χαίρω που επισημαίνεις τα σχετικά με την "Ελευθεροτυπία". Σωστός!