Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Ψεύτες για μία ακόμη φορά!

Χθες το ΥΠΕΧΩΔΕ του κ. Σουφλιά γέμισε τις εφημερίδες (αυτό δε λέγεται απόπειρα εξαγοράς συνειδήσεων?) με πληρωμένες καταχωρήσεις (από τη δική μας τσέπη εννοείται!), υπό τη μορφή "ξένης δημοσίευσης", με τις οποίες προσπαθούσε να μας πείσει, με κάτι "ήξεις-αφήξεις" επιχειρήματα της κακιάς ώρας, ότι δήθεν δεν αποβληθήκαμε από το Κιότο.

Από την αρχή κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Η διατύπωση, ακόμη και των φράσεων του Ραούλ Εστράδα, δεν ήταν ξεκάθαρη: "δεν μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα έχει αποβληθεί από το σύστημα". Οποιος θέλει να είναι απόλυτος, λέει: "η Ελλάδα ΔΕΝ αποβλήθηκε από το σύστημα"! Ετσι δεν είναι?

Σήμερα κιόλας, η πονηρή τακτική του ΥΠΕΧΩΔΕ ξεσκεπάστηκε: δύο λάθη και ένα ανοιχτό ζήτημα εντοπίζουν στην πληρωμένη καταχώριση του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, με τίτλο «Η Ελλάδα δεν έχει αποβληθεί από το Πρωτόκολλο του Κιότο», σε κοινή δήλωσή τους ο καθηγητής Δημήτρης Λάλας και οι ερευνητές του Αστεροσκοπείου που είχαν ώς την άνοιξη του 2007 την ευθύνη για την καταγραφή των εκπομπών ρύπων που προβλέπονται από το Πρωτόκολλο του Κιότο! Οι επιστήμονες επαναλαμβάνουν ότι η Ελλάδα δεν καταδικάστηκε από την Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΟΗΕ για «λανθασμένες μετρήσεις» και «κάρφωμα», όπως υποστηρίζει το υπουργείο, αλλά για την έλλειψη μηχανισμού μέτρησης των αερίων ρύπων.

Επιστήμη έκαναν το ψέμα οι υπουργοί της ΝΔ! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: