Κυριακή 4 Μαΐου 2008

Το ακούσαμε και αυτό!

Σήμερα, κάνοντας ζάπινγκ προκειμένου να ενημερωθώ για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας όσo έλειπα, άκουσα ότι η Πέγκυ Ζήνα δήλωσε στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Real Fm πως ... "η Ελένη Τσαλιγοπούλου δεν πατά σωστά στις νότες της...".

Μάλιστα. Ανέκδοτο! Οπως λέμε: "ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής εργάστηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου"!

Τί ακούει κανείς σε αυτή την έρημη χώρα...

Υ.Γ.: Ψάχνοντας στο δίκτυο, είδα ότι άρχισε κιόλας ο ... πόλεμος!

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Δεν πατάει καλά ε? Ε, ας πάει να την πιάσει μην πέσει!
Φιλιά και καλή εβδομάδα!

Στέλιος είπε...

@lilly: Είδες καλή μου τί βγαίνει και λέει ο καθένας? Χωρίς καμία συναίσθηση της θέσης του. Δε θέλω να υπερασπιστώ ντε και καλά την Τσαλιγοπούλου, ούτε θεωρώ ότι η Ζήνα (στο είδος της) είναι ατάλαντη (κάθε άλλο), αλλά δεν μπορούμε στην Ελλάδα να καταλάβουμε ότι όλοι δε συγκρίνονται με όλους!

Unknown είπε...

Θα πω κάτι τώρα, και ελπίζω να μην με παρεξηγήσεις, και δεν είμαι υπερ της Πέγκυς, δεν την ακούω καθόλου. Η Τσαλίγω όμως ελαφρώς ξεφεύγει...δλδ εμένα λίγο σαν τσιρίδα μου κάνει κάποτε...Αλλά ναι, είσαι σωστός. Κανένας δεν συγκρίνεται με κανέναν. Και όλοι είναι καλοί αν υπηρετούν με συνέπεια και μετριφροσύνη αυτό που κάνουν.

Στέλιος είπε...

@lily: μα καλή μου αυτό λέω. Εμένα προσωπικά μ'αρέσει και η Τσαλιγοπούλου και η Ζήνα, η κάθε μία στο είδος της αλλά και η κάθε μία σε κάποια κομμάτια της. Για να σου δώσω ένα παράδειγμα: βλέπουμε και μας αρέσει ένα γλυπτό του Ζογγολόπουλου. Την ίδια στιγμή, βλέπουμε και μία κατασκευή ενός τεχνίτη που φτιάχνει μάρμαρα και μας αρέσει και αυτή. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι Ζογγολόπουλος και ανώνυμος τεχνίτης έχουν την ίδια αξία! Μπορεί να μας αρέσει ο ένας, μπορεί να μας αρέσει κι ο άλλος, αλλά ο καθένας έχει μία άλλη ποιότητα και ειδικό βάρος!

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Και όμως φαλτσάρει...
Ακόμη και αν το λέει η Ζίνα που λέει σαχλοτράγουδα, η Τσαλιγοπούλου φαλτσάρει.

Άλλο που την προστατεύουν όπως και τον Καθιστό Βούδα (πολύ καλή η παρατήρησή σου με τις χειροπέδες).

Στέλιος είπε...

@γιώργος: νομίζω πρέπει να το ξαναδούμε σε άλλη, ορθή, βάση. Δε λέω ότι η Τσαλιγοπούλου είναι η ... Dame Kiri Te Kanawa της Ελλάδας. Μπορεί να φαλτσάρει μπορεί και όχι, δεν είμαι ο ειδικός να το κρίνω. Ούτε, από την άλλη, βάζω την Πέγγυ Ζήνα, ως λαική τραγουδίστρια, στο ίδιο καλάθι με την π.χ. Μπεζαντάκου! Αλλοίμονο. Ακόμη και η Αντζελα Δημητρίου, που τα κανάλια συνηθίζουν να την "κράζουν", έχει ως λαϊκή τραγουδίστρια δώσει σημαντικότατα δείγματα ερμηνείας σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ είδος τραγουδιού. Δείτε την Νατάσα θεοδωρίδου: ξεκίνησε από τραγουδάκια-"μπιτάκια" και έφθασε η ερμηνεία της στο κομμάτι της "Πολίτικης Κουζίνας" να σε κάνει να κλαίς! Αυτό που υποστηρίζω, λοιπόν, δεν είναι η επιβολή ενός είδους μουσικού ή ποιοτικού ρατσισμού. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ είναι ότι (καλώς ή κακώς) η Τσαλιγοπούλου, ως ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ερμηνεύτρια έντεχνου τραγουδιού, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να γίνεται αντικείμενο κριτικής από μία ερμηνεύτρια ΛΑΙΚΟΥ τραγουδιού. Μπορεί να μας αρέσει ως ερμηνεύτρια, μπορεί να μην μας αρέσει, αλλά τραγουδά (και πετυχημένα) ΕΝΤΕΧΝΟ. Πώς να την κρίνει, λοιπόν, μία τραγουδίστρια που έχει καταξιωθεί στην πίστα, στα μπουζούκια? Κάποιες φορές η κριτική πρέπει να γίνεται μόνον για τομείς που γνωρίζουμε!

Dimitra Andritsiou είπε...

Αχχχχ, πες τα χρυσόστομε! Αν η Τσαλιγοπούλου δεν πατάει καλά (που λέει δημοτικό και σου σηκώνεται η τρίχα) τότε τι να πουν οι υπόλοιποι;;; Είμαι μουσικός και το φάλτσο αμέσως το πιάνει το αυτάκι μου. Ε, επίτηδες, έχω καθήσει πολλές φορές να την ακούσω (πέρα από συναυλίες και σε ΤV) για να πιάσω ένα φάλτσο της και δεν μπορώ να βρω τίποτα. Απλά έχει μια τάση να "λιγώνεται" όταν τραγουδάει κι αυτό σε κάποιον ανίδεο ίσως φανεί ως φάλτσο. Δεν είναι όμως!
Όσο για την Πέγκυ, δεν ξέρω πως τραγουδάει γιατί ειλικρινά δεν την έχω ακούσει να λέει κανένα τραγούδι με δύσκολη μουσική φόρμα. Δεν μπορείς να μιλήσεις για κάποιον που τραγουδάει σε έκταση 4 νοτών! Οπότε δεν μπορώ να κρίνω!