Κυριακή 18 Μαΐου 2008

Περάστε κόσμε, ξεπουλάμε!

Κρατήστε λογαριασμό:

1.- OTE,
2.- OTE ESTATE (με τα 2.500 κτίρια ιδιοκτησίας ΟΤΕ, αξίας άνω του 1,6 δις. ευρώ),
3.- COSMOTE,
4.- ΓΕΡΜΑΝΟΣ (στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια),
5.- ΟΤΕΝΕΤ (με τα εμπορικότατα προϊόντα της, conn-x, smile & web κάρτες, θυγατρικές εταιρίες κλπ),
6.- HELLAS SAT (δορυφορικές επικοινωνίες ΟΤΕ),
7.- ΟΤΕ SAT MARITEL (ναυτιλιακές επικοινωνίες ΟΤΕ),
8.- ΟΤΕ GLOBE (διεθνείς επικοινωνίες ΟΤΕ),
9.- ΟΤΕ ΑCADEMY (εκπαιδευτικό κέντρο ΟΤΕ),
10.- ROM TELECOM (Τηλ/κός Οργανισμός Ρουμανίας, στον οποίο ο ΟΤΕ κατείχε το 54%),
11.- COSMOROM (η COSMOTE της Ρουμανίας),
12.- GLOBUL (η COSMOTE της Βουλγαρίας),
13.- COSMOFON (η COSMOTE της FYROM),
14.- AMC (η COSMOTE της Αλβανίας),
15.- TELECOM (o OTE της Σερβίας).

Τί είναι όλη αυτή η λίστα? Είναι όσα ανήκαν στον ΟΤΕ και εκχωρούνται ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΤΕ στην D.T., σύμφωνα με την "Ημερησία"!

Βάλτε μαζί και τα OTEshop, την INFOTE με τον Χρυσό Οδηγό και τις διαφημίσεις του, την OTEPLUS, την COSMO-ONE, τον ΟΤΕ-International, την ΟΤΕ-Ασφάλιση, την HellasCom, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και ΚΥΡΙΩΣ το brand name "ΟΤΕ", και σκεφτείτε ότι ΟΛΑ ΑΥΤΑ ξεπουλήθηκαν έναντι μόνον 442,5 εκατομμυρίων ευρώ, όταν μόνο για τις επενδύσεις στις βαλκανικές τηλ/νίες ο ΟΤΕ είχε επενδύσει πάνω από 3 δις. ευρώ!!! Το μέγεθος του ξεπουλήματος μπορείτε να το συνηδητοποιήσετε βλέποντας μόνον το Οργανόγραμμα του Ομίλου ΟΤΕ, όπως δημοσιεύεται στο: http://www.oteshop.gr/ !














Ορθότατα ο Θόδωρος Πάγκαλος προειδοποίησε ότι "
κάποιος θα πάει φυλακή"!

2 σχόλια:

NdN είπε...

Φίλε Στέλιο,

Οταν ξεπουλάς κάτι σημαίνει ότι σταματά να είναι δικό σου, γίνεται "κτήμα" καποιου άλλου. Οταν εκχωρείς την διοίκηση κάπου δεν σημαίνει τίποτα από τα δύο.ΜΠορεί κάλλιστα να σου ανήκει μία επιχείρηση 100% και να προσλάβεις κάποιον άλλο να τη διοικήσει.

Το ελληνικό δημόσιο είχε μετοχοποιήσει, δηλαδή είχε πουλήσει το 70 και κάτι % του ΟΤΕ. Τώρα που πούλησε ακόμα ένα 3,5% θεωρούμε ότι "ξεπούλησε";

Το θέμα είναι απλό και η ορολογία που πρέπει να χρησιμοποιθεί και που περιγράφει τη πραγματικότητα είναι η εξής: Το ελληνικό σημόσιο εκχώρησε το management του ΟΤΕ πολύ φτηνότερα από όσο έπρεπε, χρησιμοποιώντας ένα μεσάζοντα ενώ δεν ήταν αναγκαίο και ζημίωσε το ταμείο του αρκετά.

Αυτή την έκφραση την αποδέχομαι και την υποστηρίζω. Τα περί "ξεπουλήματος" του ΟΤΕ, απιστίας υπουργών κτλ τα θεωρώ άκρατο λαικισμό. Ακόμα και αν ισχύουν δεν ανακοινώνονται. Δεν είναι "εγκαίνια". Πρώτα γίνεσαι κυβέρνηση, μετά ψάχνεις το θέμα και τέλος ανακοινώνεις στον ελληνικό λαό το αποτέλεσμα της έρευνας της ανεξάρτητης δικαιοσύνης.

Εγώ έμαθα σε έναν ΓΑΠ που δεν μιλούσε και έκανε έργα...και σε έναν Πάγκαλο που πάντα μιλούσε πολύ. Τα συμπεράσματα δικά σου!

Στέλιος είπε...

Νίκο στην πολιτική έχει σημασία και τι "φαίνεσθαι". Εγώ θεωρώ ότι ορθώς έγινε ντόρος και ειπώθηκαν τα περί ξεπουλήματος. Με έναν τέτοιο βαλκάνιο λαό, που επιβραβεύει έναν τέτοιο πρωθυπουργό, άντε έλα εσύ να του εξηγήσεις από το Λονδίνο αυτά που μου λες εδώ :)