Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

Νέα Χούντα!



Χθες είδε το φως της δημοσιότητας η εξής είδηση: "Νωρίτερα χθες το πρωί, το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να διανείμει στα διόδια της Ελευσίνας φυλλάδιο με στοιχεία για την ακρίβεια στο πασχαλινό τραπέζι. Η πρωτοβουλία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίστηκε με έντονη αντίδραση από τους υπεύθυνους των διοδίων, οι οποίοι κάλεσαν μέχρι και περιπολικό της Αστυνομίας για να απομακρύνει τα στελέχη του Κινήματος. Τελικά, το επεισόδιο δεν έλαβε έκταση και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μοίρασαν κανονικά το φυλλάδιο".

Δεδομένου ότι η ποιότητα μιας Δημοκρατίας κρίνεται όχι μόνον από τα "πολιτικά" γεγονότα {πχ δίωξη Μπάγια, παρεμβάσεις ηγεσίας Α(γ)ρείου Πάγου για τη μη δικαίωση των συμβασιούχων, παράνομος συνυπολογισμός των λευκών ψηφοδελτίων στην εκλογή Αχιλλέα Καραμανλή κλπ}, αλλά κυρίως από τις καθημερινές προσωπικές ελευθερίες, έχει κανείς αντίρρηση ότι πλέον με αυτήν την άχρηστη κυβέρνηση ζούμε μία δεύτερη Χούντα μετά τη Χούντα των Συνταγματαρχών? Το Σύνταγμά μας θεσπίζει την αβίαστη κυκλοφορία των ιδεών και την απρόσκοπτη δραστηριότητα των νόμιμων πολιτικών κομμάτων (άρθρο 29). Θεσπίζει ακόμη την πολυφωνία. Αλλά και την από όλους τους πολίτες χρήση των κοινόχρηστων και κοινόκτητων δημοσίων εγκαταστάσεων (όπως προφανώς είναι η εθνική οδός, οι στάσεις των διοδίων κλπ). Πόθεν πώς, λοιπόν, οι "υπεύθυνοι" των διοδίων κάλεσαν την ... αστυνομία (!!!) για να απαγορεύσουν στην αξιωματική αντιπολίτευση να μοιράσει φυλλάδια με τις θέσεις της? ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ?

Τί ρωτάω? Η απάντηση στο βίντεο!

8 σχόλια:

Βασμουλάκης Νίκος είπε...

Επί των ημερών του πασοκ το πασχαλινό τραπέζι ήταν φθηνότερο; αλλά πέρα από αυτό προσωπικά δεν πιστεύω πως υπάρχει πραγματική φτώχεια και τούτο διότι δεν μπορεί να πεινάει ο λαός και να ξεχύνεται δ ωθήσεις ευκαιρίας με ένα ΙΧ ανά την Ελλάδα και να κάνει διακόπες.. Δεν συνάδουν αυτά!

Στέλιος είπε...

@nikos: αγαπητέ φίλε, το θέμα που θίγω εδώ δεν είναι αυτό της ακρίβειας. Για την ακρίβεια μοίραζαν φυλλάδια οι του Πασόκ. Και ναι, όντως οι τιμές τότε ήταν καλύτερες, ο πληθωρισμός δεν ήταν τόσο ψηλός και ο έλεγχος της αγοράς ήταν πληρέστερος. Αλλά αυτό δεν είναι που με απασχολεί. εκείνο που με απασχόλησε είναι η συνήθεια μερικών κρατικών υπηρεσιών επί ΝΔ να θεωρούν την εθνική οδό τσιφλίκι τους και αν απαγορεύουν τη δραστηριότητα στελεχών της αντιπολίτευσης.

Στέλιος είπε...

@nikos: α, το "δοθείσης" γράφεται έτσι, όχι "δωθήσεις". Είναι μετοχή αορίστου β', γενική πτώση, θηλυκό.

Στέλιος είπε...

Προς τον ... ανώνυμο που "θυμήθηκε" ότι επί Πασόκ τα ΜΑΤ αντιμετώπιζαν τους συνταξιούχους: καταρχήν, σήμερα συμβαίνουν χειρότερα, τα ΜΑΤ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΝΟΥΝ φοιτητές και αυτό καλύπτεται από την επίσημη κυβέρνηση! Δεύτερον, ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ έχασε η κυβέρνηση Σημίτη, επομένως δεν είναι λογική αυτή του συμψηφισμού. Και τρίτον, εδώ μιλάμε για απαγόρευση δραστηριότητας πολιτικού κόμματος, αν αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό! Προφανώς όμως η λοβοτομή που έχετε ΔΕΝ σας αφήνει να το αντιληφθείτε!

Στέλιος είπε...

@ανώνυμος: Πολύ καλά κατάλαβες ότι ΔΕ θα ανεβάσω τα "σεντόνια" σχόλιά σου! Πρώτον, το μπλογκ υπόκειται σε moderation, καθώς (καλώς ή κακώς) είναι δικό μου. Αν θες να ... φιλοσοφείς, φτιάξε ένα δικό σου! Δεύτερον, είσαι ανώνυμος. Τα ... ψυχολογικά σου τραύματα από το "κακό" Πασόκ μπορείς να τα αναρτήσεις στο site τις ΝΔ! Αγαπητέ μου, εγώ ΔΕΝ είμαι υπέρ αυτής της ηλιθιότητας του "πολιτικού πολιτισμού" που η ΝΔ και οι οπαδοί της θυμούνται όποτε τους συμφέρει. Την ελληνική πολιτική ζωή τη διέπει καθεστώς ζούγκλας και στη ζούγκλα δεν είναι σοφό να συμπεριφέρεται κανείς ως ιεραπόστολος, έλεγε αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου. Επομένως, απέναντι στο κόμμα σας και σε εσάς διατηρώ κάθε δημοκρατικό δικαίωμα άμυνας. Τέτοιο δικαίωμά μου αλλά και υποχρέωσή μου είναι να ΜΗΝ αφήνω (στο μέτρο που μπορώ) να βλέπει το φως της δημοσιότητας η "μαύρη" προπαγάνδα της ΝΔ!

Στέλιος είπε...

Βλέπω, όμως, από την έκταση των σχολίων σας ότι σας ... έτσουξε το "Νέα Χούντα" !

Στέλιος είπε...

Αγαπητέ ανωνυμο-επώνυμε μη συνεχίζετε. Μου λέτε ότι είστε ΚΚΕ και όχι ΝΔ! Μα δεν έχετε καταλάβει ότι μετά το 1989 ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ? Ξενοφοβικοί, αντιδραστικοί, συνεργάζεστε άμεσα με μόνο σκοπό να φάτε το Πασόκ. Το αν έχετε φάει ξύλο από τη δεξιά, εσείς να το θυμηθείτε πρώτος από όλους και να πάψετε να έχετε στόχο το Πασόκ. Προσωπικώς, δεν πρόκειται ποτέ να σας συγχωρήσω το "βρώμικο" '89, οπότε και θα εμποδίζω την προπαγάνδα σας όποτε μπορώ, όπως εν προκειμένω! Α, και δε σας ζήτησα να με διαβάζετε με το ζόρι!

Στέλιος είπε...

ΒΡΕ ΟΥΣΤ! ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ! ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ... ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ! ΤΗΝ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙ ... ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ?