Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

ΣΥΡΙΖΑ: εμπαιγμός κι εκμετάλλευση ομάδας πολιτών...

Διαβάστε προσεκτικά την παρακάτω ανακοίνωση της ΟΛΚΕ. Η "Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος" καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ "για πολιτικό εμπαιγμό εις βάρος της κοινότητας των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών στο θέμα του πολιτικού γάμου".

Οπως αναφέρει η ΟΛΚΕ, "η πρωτοβουλία της ΟΛΚΕ σχετικά με τον πολιτικό γάμο, βασίστηκε σε σχετική μακρά συνεργασία με τον ΣΥΝ, με αποκορύφωση την εξαγγελία περί της δυνατότητας του κόμματος αυτού, να τελέσει πολιτικό γάμο, με τον ισχύοντα νόμο, από τον σημερινό πρόεδρό του Α. Τσίπρα στη γιορτή υπερηφάνειας, τον Ιούνιο του 2006 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Από τότε μέχρι σήμερα, ο ΣΥΝ διαβεβαίωνε την ΟΛΚΕ και τα ΜΜΕ, σε κάθε ευκαιρία, πως στηρίζει τις προσπάθειες της ΟΛΚΕ και θα κάνει πολιτικό γάμο. Το πιο πρόσφατο δελτίο τύπου του ΣΥΝ, εκδόθηκε στις 14/03/08, με θέμα, «Για τον πολιτικό γάμο ομοφύλων», όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «…υποστηρίζει τις δημοσιοποιημένες πρωτοβουλίες μελών της Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδος να τελέσουν πολιτικό γάμο καθώς μάλιστα πιστεύει ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο για τον πολιτικό γάμο επιτρέπει τους γάμους ομοφύλων». Το ΔΣ της ΟΛΚΕ συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ όπου συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει εμπάργκο πληροφόρησης ως προς τα δημαρχεία και τις ημερομηνίες, πραγματοποίησης των σχετικών τελετών. Έκτοτε η ΟΛΚΕ δεν είχε καμία πληροφόρηση για τα στοιχεία αυτά, παρά τις προσπάθειες επικοινωνίας με αρμόδια στελέχη του ΣΥΝ. Σήμερα ο ΣΥΝ μας ανακοίνωσε την άρνηση των δημάρχων που επηρεάζει να τελέσουν τους γάμους αυτούς! Ο ΣΥΝ καλείται να εξηγήσει γιατί πρόβαλε την προηγούμενη άποψη, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση κάποιων δημάρχων, εκμεταλλευόμενος την κατανοητή επιθυμία της μεγάλης ομάδας των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών πολιτών της χώρας για ισότητα και δικαιοσύνη, και πλειοδοτώντας κάθε άλλο πολιτικό χώρο για λόγους προεκλογικής εκμετάλλευσης. Η ΟΛΚΕ συνεχίζει τις δράσεις για την εφαρμογή του πολιτικού γάμου και στα ζευγάρια του ίδιου φύλου αξιοποιώντας συνεργασίες και με άλλους πολιτικούς χώρους. Η ΟΛΚΕ καλεί όλους τους δημάρχους της χώρας να της εκδηλώσουν την αντίληψή τους για την ισότητα και την ελευθερία των δημοτών τους και να τελέσουν πολιτικούς γάμους, τώρα! Πληροφορίες, Ευαγγελία Βλάμη, 694 22 45 559".


Καταλάβατε τί έγινε? Ο "προοδευτικός" ΣΥΡΙΖΑ και ο "επαναστάτης" cool Alexis, μπροστά στο λεγόμενο "πολιτικό κόστος" και προκειμένου πλέον να μαζεύουν ψηφαλάκια από παντού (θέλουν να γίνουν ... αξιωματική αντιπολίτευση οι κακόμοιροι, όπως τους έκαναν να πιστεύουν τα ΜΜΕ!), υπαναχωρούν και εμφανίζονται συντηρητικότεροι και από την δεξιά, καθαρά σε ένα θέμα ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών! Για "εκμετάλλευση της επιθυμίας των πολιτών" μιλά η ΟΛΚΕ και αυτό είναι σοβαρότατη καταγγελία! Ουσιαστικά, είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ για την υφαρπαγή ψήφου! ΑΝ ΑΥΤΟ λέγεται νέο ήθος της "αριστεράς" του κ. Τσίπρα, ευχαριστώ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ! Προτιμώ το δήθεν "παλαιοκομματικό" Πασόκ, το οποίο, μόνο του από όλα τα κόμματα και χάρη στην ελευθεροφροσύνη του Γιώργου, έχει ήδη ειδικό γραμματέα για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων πολιτών (βλ. πρόταση νόμου του Κινήματος για το "σύμφωνο συμβίωσης") και δεν "κολώνει" μπροστά σε τέτοιες μικροκομματικές και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Η απάντηση του δήθεν "αριστερού" ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε μέσω ενός κυρίου Πάντου, ο οποίος, στην επιχειρηματολογία του, είναι "άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε". Η όλη τακτική του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ αυτό για το οποίο οι υποψιασμένοι πολίτες φωνάζουμε εξ αρχής: ότι δεν είναι έτοιμος όχι να κυβερνήσει αλλά ούτε καν να υποδείξει λύσεις, αφού η μετά μεγίστης δυσκολίας "συνύπαρξη" 1.000 "γραμμών" στο εσωτερικό του δεν τον αφήνει να διατυπώσει ενιάια θέση. Αυτό βέβαια συμφέρει στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δε δεσμεύεται και είναι "ήξεις-αφήξεις". Δεν συμφέρει, όμως, στους προοδευτικούς πολίτες, οι οποίοι (απερίσκεπτα, όπως αποδεικνύεται σήμερα) εγκατέλειψαν το Πασόκ και επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.


Η θέση μου είναι κάθετη! Σε σχετικό mail μου προς την ΟΛΚΕΣ σημειώνω:

"Αγαπητή κυρία Βλάμη, διάβασα σήμερα στον ιστότοπο του gayworld, την ανακοίνωσή σας για το πισωγύρισμα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και την αστεία ανταπάντηση του στελέχους του. Σαν blogger που συχνότατα φιλοξενώ ανακοινώσεις για τα θέματα των ομοφυλόφιλων πολιτών και αρθρογραφώ για τα δικαιώματά τους, θεωρώ ότι δικαιώνομαι τώρα για την θέση που εξ αρχής έχω διατυπώσει, ότι δηλ. τα δικαιώματα αυτά θα τα προωθήσει με περισσότερη δύναμη και περισσότερη ειλικρίνεια ο Γιώργος Παπανδρέου και όχι ο δήθεν "αριστερός" ΣΥΡΙΖΑ που αποδεικνύεται πιο πολιτικάντης από το ΠΑΣΟΚ που είναι "παλιό" κόμμα και που συνηθίσαμε να λέμε ότι είναι δήθεν κατεστημένο. Ο Γιώργος απέδειξε ακόμη και με την τοποθέτηση γραμματέα για την προώθηση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων πολιτών, ότι μπορεί να επιβάλει αλλαγές προς όφελος του κινήματος. Το ξέρω ότι αυτά μπορεί να ακούγονται πολύ "κομματικά", αλλά κάποια πράγματα πρέπει επιτέλους να λέγονται με το όνομά τους. Και είναι πλέον πασιφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κορόϊδευε. Χρειάζεται ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ να ανακοινώσει η ΟΛΚΕ σήμερα δήλωση υποστήριξής της στις θέσεις του Γιώργου. Οπως στηλιτεύουμε το κακό, πρέπει να αναδεικνύουμε και το καλό! Σας ευχαριστώ, Σ.Μ.".-

12 σχόλια:

gay super hero είπε...

Θα σου θυμήσω τι ανέφερε το αρχικό δελτίο τύπου του Συνασπισμού στις 13 Μαρτίου:

"Θεωρούμε παρόλα αυτά, ότι οι περαιτέρω πρωτοβουλίες για ένα τόσο σοβαρό θέμα απαιτούν συνεννόηση και συνεργασία με τα κόμματα και με τις δημαρχιακές αρχές προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα."

Ήταν μια καθαρή ένδειξη δυσφορίας. Κακά τα ψέμματα δεν μας χρειάζονται μόνο αυτοί. Και μεις τους χρειαζόμαστε. Και χρειαζόμαστε μελετημένες και ζυγισμένες κινήσεις, όχι πυροτεχνήματα για τα media. Το να προσπαθούμε να εκθέσουμε ένα κόμμα και να εκβιάζουμε καταστάσεις προεξοφλώντας τη στάση που θα τηρήσουν οι δήμαρχοί του μέσω ανακοινώσεων στον τύπο μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα, αλλά δεν είναι απαραίτητα και αποτελεσματικό. Εγώ θέλω να ρωτήσω αν αυτοί που έβγαλαν την ανακοίνωση για γάμους είχαν όντως τη δέσμευση έστω και ενός δημάρχου. Αν όχι γιατί το έκαναν και τώρα κατηγορούν άλλους;

Ο Συνασπισμός μπορεί να υποστηρίζει τους γάμους ζευγαριών του ίδιου φύλου. Δεν σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένος να τους θεωρεί εφικτούς στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Το να τρέχουμε στα δικαστήρια και να περιμένουμε χρόνια με αβέβαιη κατάληξη ίσως να μην αποτελεί την ενδεδειγμένη μέθοδο. Πόσο μάλλον που δεν μπορούμε να προδικάσουμε την απόφαση κανενός δικαστή.

Η μάχη που έχουμε να δώσουμε αυτή τη στιγμή είναι για το σύμφωνο συμβίωσης. Τώρα που μας τέλειωσε το παραμυθάκι του γάμου είναι καιρός να το σκεφτούμε σοβαρά.

Στέλιος είπε...

@gay super hero: δεν μπορώ να συμφωνήσω! Δεν είναι δυνατόν να παραβλέψω ένα τέτοιο πισωγύρισμα. Δεν μπορώ επίσης να καταλάβω γιατί όταν το Πασόκ υπαναχωρεί να το νγάζουμε στον τάκο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει μονίμως μία "ασυλία" λες και είναι η Σελήνη από τη Λάμψη! Είναι προφανές ότι υποσχέθηκαν στην ΟΛΚΕΣ ότι θα τη στηρίξουν, προκειμένου να αποσπάσουν ψήφους και μετά την έκαναν με μικρά πηδηματάκια.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη, να ρωτήσω κάτι διευκρινιστικό; Αναφέρεται στην αρχή ότι υπήρχε πρόθεση τέλεσης πολιτικού γάμου από τον ίδιο (;;!!) τον Τσίπρα, στο gay pride της Αθήνας. Με ποιά ιδιότητα (αφού δεν είναι ο ίδιος δήμαρχος), ακόμα κι να ήθελε, θα μπορούσε να το κάνει αυτό; Ή είχε δεσμευτεί ότι θα έφερνε κάποιον "δικό" τους δήμαρχο για να το κάνει; Μπερδεύτηκα :) Γιατί, αν έπεσε στο ατόπημα να ισχυρισθεί ότι θα το έκανε ο ίδιος, τότε ήταν σκέτη κοροϊδία, ξαναρωτώ, με ποιά ιδιότητα;

Ως προς τον Γιώργο, το 2006, όταν ήταν Υπ. Παιδείας, είχε βάλει μέσα στο Υπουργείο το Βαλλιανάτο (οι περισσότεροι τον γνωρίζουν ως gay ακτιβιστή, δεν ξέρουν ότι ο άνθρωπος έχει δουλέψει στον ΟΑΣΑ, στο Παρατηρητήριο του Ελσίνκι κι έχει κάνει ένα σωρό άλλα πράγματα).Το 2006. Πριν πεθάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου. Τότε κι αν ήταν "παλαιό" κόμμα το ΠΑΣΟΚ.

Στέλιος είπε...

@νικολέτα: αγαπητή φίλη, το ζήτημα δεν είναι εκεί. Το ζήτημα είναι ότι εδώ και πολύ καιρό παρατηρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στα μεν λόγια αρέσκεται να υιοθετεί ριζοσπαστικά αιτήματα κοινωνικών ομάδων (για να δείξει ότι είναι στην πρωτοπορία), στις δε πράξεις υπαναχωρεί και "στρογγυλεύει" τις θέσεις του προκειμένου να μη χάνει ψήφους. Μπήκε δηλ. στη λογική του "θα γίνουμε κυβέρνηση" (!). Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αυτή τη στιγμή το Πασόκ έχει σαφώς πιο προωθημένες θέσεις από τους ίδιους σε ό,τι αφορά στα ατομικά δικαιώματα των πολιτών. Δυστυχώς, όμως, η δεδηλωμένη αντίθεση των ΜΜΕ απέναντι στο Γιώργο δεν αφήνει να αναδειχθούν αυτές οι θέσεις. Αν μάλιστα κρίνω από την απάντηση του gay super hero, που δημοσιεύεται παραπάνω, μπορώ βάσιμα να υποθέσω ότι υπάρχουν εσωτερικές αντιθέσεις μεταξύ του gay κινήματος, που σαφώς δεν το αφήνουν να λάβει σαφή θέση υπέρ του κόμματος που πράγματι τους στηρίζει.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν λες τίποτα για τους ΠΑΣΟΚους δημάρχους που δεν δέχονται να κάνουν γάμους μεταξύ ομοφυλογίλων;
Και οι δήμαρχοι αυτοί είναι πολλαπλάσιοι από αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ.
Μούγκα όμως για αυτούς...

Στέλιος είπε...

@ανώνυμος: αγαπητέ ανώνυμε, κάπου έχεις μπλέξει τα πράγματα. Κατακρίνω τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ διότι ενώ αρχικά είχε πει ότι οι δήμαρχοί του θα προχωρήσουν σε πολιτικούς γάμους, μετά υπαναχώρησε. Αντιθέτως (όσο κι αν εσύ, τυφλωμένος, δε μπορείς να δεις την αλήθεια), το Πασόκ ουδέποτε είπε ότι θα δώσει...εντολή στους δημάρχους του να κάνουν πολιτικούς γάμους! Επομένως, γιατί να το κατακρίνω? Το Πασόκ, υπεύθυνα φερόμενο, είπε εξαρχής ότι είναι ΥΠΕΡ του συμφώνου συμβίωσης και ότι θα το θεσπίσει μόλις έρθει στην εξουσία. Αρα, ποιός καταπάτησε τη θέση του?

Στέλιος είπε...

@ανώνυμος: επομένως, η ..μούγκα μάλλον είναι δική σου!

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ θα το θεσπίσει όταν θα έρθει στην εξουσία;
20 χρόνια στην εξουσία δεν ήταν;;;
δεν πρόλαβε;;;
α ρε υποκριτές...

Στέλιος είπε...

@ανώνυμος: είναι δυνατόν να είσαι ΤΟΟΟΟΟΣΟ τυφλός? Πότε να το θέσπιζε το Πασόκ το σύμφωνο συμβίωσης? Οταν δεν είχε θεσπιστεί ΚΑΝ στη Γαλλία, την Ισπανία και τις άλλες δυτικές χώρες? Ενα μέτρο και μάλιστα ένα μέτρο με τέτοια κοινωνική ανατρεπτικότητα το θεσπίζεις όταν οι κοινωνικές συνθήκες είναι ώριμες. Στη Γαλλία και στην Ισπανία έχει 2-3 χρόνια που θεσπίστηκε, δηλ. όταν πλέον εδώ το Πασόκ είχε χάσει την εξουσία. Οπότε η δήθεν απορία σου είναι γελοία και ο χαρακτηρισμός περί υποκρισίας σου επιστρέφεται πίσω γιατί σου ταιριάζει. Ανιστόρητε.

Στέλιος είπε...

Προς κάθε ενδιαφερόμενο. Να και ο σχολιασμός της απαράδεκτης στάσης του ΣΥΡΙΖΑ από τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο.

Πολιτική απάτη Συνασπισμού
13.04.08, 06:34

Διαβάζω τα διάφορα σχόλια σχετικών και άσχετων που επιχειρούν να ερμηνεύσουν το κατάπτυστο δελτίο τύπου του Συνασπισμού.

Ειναι σαφές πως ο ΣΥΝ αιφνιδιάστηκε γιατί δεν περίμενε πως η ΟΛΚΕ θα τολμήσεε να ξεκαθαρίσει τη ροζ θολούρα που πουλούσε εδώ και δύο χρόνια απο τότε που ο Τσίπρας με δική του πρωτοβουλία είχε πει στην πλατεία Κλαυθμώτος πως ο ίδιος θα έκανε πολιτικό γάμο με το υπάρχον νομικό πλαίσιο, αν εκλεγόταν δήμαρχος, πράγμα που επαναλάμβανε το κόμμα του σε κάθε περίπτωση.

Η ΟΛΚΕ γνωρίζει πολύ καλά πως ο δρόμος γιά την εφαρμογή του πολιτικού γάμου και γιά ζευγάρια ομοφύλων στην Ελλάδα, μετά την άρνηση της κυβέρνησης της ΝΔ να ερμημεύσει το νόμο γιά όσους θεωρούν πως αυτός εννοεί πως ο πολιτικός γάμος προβλέπεται μόνο για ζευγάρια ετεροφύλων, είναι δικαστικός.

Το μόνο που ζήτησε πολύ συγκεκριμμένα απο τον πρόθυμο, τότε, ΣΥΝ, ήταν να τελέσει ένα γάμο σε δήμαρχό του, για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Αν η ΟΛΚΕ δεν αποκέλυπτε την υποκρισία του ΣΥΝ, όλοι θά πιστεύαμε πως πράγματι το κόμμα αυτό είνα συνεπές και πιστεύει κάτι πρωτοποριακό γιά τον τόπο.

Αυτός ο μύθος έπεσε. Ο ΣΥΝ μας είπε όταν τά πράγματα έσφυξαν για αυτόν, πως ποτέ δεν είπε ότι θα έκανε τέτοιο γάμο!

Η ΟΛΚΕ θα προχωρήσει στη δικαστική αυτή διαδικασία χωρίς τις υποκρισίες του δειλού και ασυνεπούς ΣΥΝ. Αυτός θά χάσει.

Σε λίγες μέρες εξ άλλου, αρχίζει η μάχη γιά την εξσφάληση της ισχύος του σύμφωνου ελεύθερης συμβίωσης και γιά τα ομόφυλα ζευγάρια, πράγμα που μας αρνείται η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ειναι σαφές πως η ΟΛΚΕ ήταν υποχρεωμένη να εξηγήσει την απάτη εκ μέρους του ΣΥΝ.

Ειμαι βεβαιος πως το κόμμα αυτό που έχει ανάγκη και τις ψήφους των λοατ, θα σκεφτεί τις ευθύνες του και θά προσπαθήσει να επανορθώσει

Γρηγόρης Βαλλιανάτος

Ανώνυμος είπε...

μα τι συζητάμε; το ΠΑΣΟΚ είναι ΣΑΦΩΣ πιο συντηρητικό απ'τον ΣΥΡΙΖΑ. Απόδειξη πως δεν τόλμησε ΚΑΝ να κινήσει όλη αυτήν τη διαδικασία με τους δημάρχους. Ο ΣΥΝ έχει και συντήρες μέσα, οι οποίοι δεν πολυ-ήθελαν να τρέξουν τη διαδικασία έτσι κι αλλιώς. Η κύρια συνισταμένη του ΠΑΣΟΚ είναι κάτι παλιάς κοπής οικογενειάρχες πατριώτες, τι να σου κάνει μόνος του ο Γιωργάκης; Το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝ έχει σαφώς ριζοσπαστικότερες ιδέες και ριζοσπαστικότερους τρόπους για να διεκδικήσει. Αν σε 20 χρόνια παντοκρατορίας δεν έχεις καταφέρει να διαμορφώσεις-να εμπνεύσεις μια άλλη κουλτούρα, μια άλλη παιδεία, και περιμένεις να γίνεις το τελευταίο βαγόνι των υπολοίπων (ολλανδία, γαλλία, ισπανία κτλ) είσαι άξιος της μοίρας σου..

Στέλιος είπε...

@denyal: ξεχνάς όμως κάτι αγαπητέ. Μπορεί το οποιοδήποτε Ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ να έχει προοδευτικότερες απόψεις, όμως το ζήτημα είναι ποιός ΜΠΟΡΕΙ να εφαρμόσει τις ιδέες αυτές. Και δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι το πέρασμα του Πασόκ από την εξουσία είχε ως συνέπεια να εφαρμοσθούν κάποια μέτρα που αλλιώς δεν θα τα βλέπαμε στην Ελλάδα. Από τον πολιτικό γάμο έως την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης. Επομένως, καλά τα λόγια και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ, όμως αν δεν μπορούν να εφαρμοσθούν από ένα κόμμα του 2-3%, τότε τί να το κάνω? Ασε που ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις 1.000 συνιστώσες, αμφιβάλλω αν ποτέ μπορεί να βρει μία ενιαία γραμμή.