Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2008

Οσα δε φτάνει η (καθημερινή) αλεπού...

Προσέξτε πώς μπορεί να αυτο-εξευτελιστεί μία σοβαρή εφημερίδα, όπως η "Καθημερινή", όταν προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα της απίθανης κυβέρνησης την οποία υποστηρίζει!

Στο σημερινό πρωτοσέλιδο της "Καθημερινής" υπάρχουν, μεταξύ άλλων, 2 άρθρα πρώτα-πρώτα και σε περίοπτη θέση.

Ενα, που κάνει λόγο για την ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και την ΚΟΡΟΙΔΙΑ της κυβέρνησης της ΝΔ που έταξε τα χίλια όσα στους πυρόπληκτους, προκειμένου να υφαρπάσει την ψήφο τους, και τώρα δεν τηρεί τις υποσχέσεις της. Η ίδια δεξιά εφημερίδα παραδέχεται ότι "στην αρχή τούς υποσχέθηκαν ότι τα καμένα σπίτια τους, στην Πελοπόννησο, θα ξαναχτιστούν. Στη συνέχεια έμαθαν ότι μόνο θα επισκευαστούν. Με βαθιά θλίψη η ηλικιωμένη γυναίκα στη Μάκιστο θωρεί το «μπαλωμένο» της σπίτι. Νέα υλικά πάνω στα παλιά καμένα, υπέρ μιας ανεξήγητης για τους πυροπαθείς «οικονομίας». Οσο για 150 εκατ. ευρώ που οι 92.000 δωρητές με συγκίνηση προσέφεραν, περιμένουν ακόμη στην Τράπεζα της Ελλάδος". Φυσικά, αποφεύγει να αναφερθεί στην απάτη του "Καθιστού Βούδα" και των παρατρεχάμενών του (Ρουσσόπουλος κλπ). Αλλά και τί να κάνει? Κάπως πρέπει να διασώσει το κύρος της και τη φήμη της ως σοβαρής εφημερίδας. Και έτσι αναγκάζεται να κάνει το θέμα αυτό πρωτοσέλιδο μεν, αλλά με τίτλο που σχεδόν δε διαβάζεται (μικρά γράμματα).

Πάμε τώρα στη διπλανή στήλη: για να μην εστιαστεί η προσοχή του δεξιού μεν αλλά καλόπιστου και σοβαρού αναγνώστη της εφημερίδας (υπάρχουν και τέτοιοι!), η καλή εφημερίδα "πετά" και ένα άσχετο λογύδριο κατά του Παπανδρέου και του Πασόκ περί επιστροφής στο λαϊκισμό (με γράμματα τίτλου εντονότερα!), λες και οι αντιδράσεις του κόσμου στους δρόμους για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι ... "λαϊκισμός"!

Πώς το λένε? Σας φτύνουν κι εσείς νομίζετε ότι βρέχει?

2 σχόλια:

phlou...flis είπε...

Διαβάζω την e-λεκτρονική έκδοσή της μα ούτε που του είχα δώσει σημασία. Μάλλον θα με κάνεις να διακόψω την ανάγνωση.

Σ.Μ. είπε...

Kai kala 8a kaneis. Pisw apo to di8en egkyro onoma kryvetai mavri merolipsia.