Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

Θέατρο παραλόγου...

Στο νέο γκάλοπ της GPO για το "Μέγκα" αποτυπώνεται πάλι το ίδιο γνώριμο σκηνικό: μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, πέφτει η ΝΔ, πέφτει πιο πολύ το Πασόκ... (βλ. αναδημοσίευσή του στην "Ελευθεροτυπία").

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν το συζητώ: μόδα είναι, θα περάσει. Σήμερα λανσάρει νέο, άφθαρτο αρχηγό, λογικό είναι όλα τα παιδάκια και οι νεολαίοι να γοητεύονται. Με τον ίδιο τρόπο, έγινε "υπολογίσιμη" δύναμη το 1989 ο ενιαίος "Συνασπισμός", αλλά σύντομα οι "σύντροφοι" προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα και διασπάστηκαν εκ νέου: οι άνθρωποι έχουν μάθει να κάνουν μόνον κριτική, δεν μπορούν να διαχειριστούν κρίσεις ούτε να δώσουν λύσεις!

Η πτώση του Πασόκ, ενώ ζούμε τέτοιες μέρες με την αχαρακτήριστη κυβέρνηση της ΝΔ, είναι ένα φαινόμενο που αποτέλεσε πεδίο έρευνας για πολλούς, ειδήμονες και μη, εδώ και καιρό. Δεν ξέρω αν συμφωνούμε, αλλά εν τέλει (πέρα από όσα έχουν ειπωθεί) νομίζω ότι η αιτία αυτής της κατάστασης μπορεί σχετικά ασφαλώς να εντοπισθεί στη γενικότερη εντύπωση διαφθοράς που είχε δημιουργηθεί κατά την τελευταία περίοδο των κυβερνήσεων Σημίτη (πέρα από το αδιαμφισβήτητο τεχνοκρατικό έργο τους): δεν το υποστηρίζω αυτό για να "αθωώσω" τον Γιώργο (έχω μιλήσει και για τα "συν" και για τα "πλην" του!), αλλά τί άλλο πχ μπορεί να αποδεικνύει το γεγονός ότι γίνεται ντόρος για "χρηματισμό" από τη Siemens και αμέσως προκύπτει καυγάς Χρυσοχοϊδη-Παπαντωνίου? Είναι προφανές, δηλαδή, ότι ο κόσμος ακόμη "συνδέει" το Πασόκ με "μη ανεκτές" (το λιγότερο!) συμπεριφορές υπουργών του Κινήματος, γι'αυτό και δεν φθείρεται η ΝΔ. Αυτό, βεβαίως, δεν είναι λάθος του Γιώργου! Είναι λάθος αυτών που βούτηξαν το δάκτυλο στο μέλι και έτσι σπίλωσαν την υπόληψη ενός ολόκληρου κόμματος. Ευθύνη του Γιώργου είναι ότι δεν τους πέταξε έξω!

Υ.Γ.: Αν και εν προκειμένω φταίμε και εμείς οι ψηφοφόροι του Κινήματος: αφ' ενός, γιατί τους ξαναβγάζουμε βουλευτές ? Αφ' ετέρου, αν έκανε τέτοιες διαγραφές ο Πρόεδρος, θα γκρινιάζαμε ότι αδρανοποιεί "ιστορικά στελέχη" και βάζει ... "άκαπνους"...

5 σχόλια:

tractatus είπε...

Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος δεν έχει ξεχάσει και το χειρότερο ακόμα κάνουμε πράγματα που του θυμίζουν αυτά που θέλει να ξεχάσει! Μόνο όταν αρχίσουμε να είμαστε ειλικρινείς με τον ευατό μας και απαλαχτούμε απο την αγωνία των ρόλων κι αφού περάσει κάποιος χρόνος θα πείσουμε. Αυτά δεν έχουν να κάνουν με τον αρχηγό αλλά με ο,τι άλλο γύρω-κάτω-δίπλα στον αρχηγό δεν εμπνέει και δεν πείθει...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοι πασόκοι νομίζω ότι σας ενοχλεί αρκετά ότι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας δεν τρώει το παραμύθι του Γιωργάκη και του Κωστάκη και πηγαίνει σε πιο ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ προσεγγίσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τις δικές σας δήθεν σοσιαλιστικές θέσεις.
Καλός η κακώς η κοινωνία δεν ακολουθεί μόδες και τάσεις όπως εσείς του ΠΑ.Σοκ και σίγουρα καλά θα κάνετε να μην βρίζετε και να ειρωνέυοσαστε την ΑΡΙΣΤΕΡΑ γιατί γίνεσται εντελώς τραγελφικοί

Στέλιος είπε...

@rebelos: Αν ως "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" θεωρείς το ΚΚΕ, ε τότε συστήνω ένα χαπάκι Atarax την ημέρα για την περίπτωσή σου. Αν πάλι θεωρείς τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε εμείς μπορεί να είμαστε "τραγελφικοί", εσύ όμως είσαι τραγελΑφικός.

Giannis_Rebelos είπε...

Η απαξίσωση της Αριστεράς απο το ΠΑ.ΣΟΚ δεν με εκπλήσσει αγαπητέ στην τελική.
Το ΠΑ.ΣΟΚ έχει ξεχάσει προ πολλού το κοινωνικό του πρόσωπο η χαρακτήρα η λαικίστικες επιθέσεις του τύπου αν θεωρώ το ΚΚΕ αριστερό να πάρω χάπι Atarax νομίζω ότι καθρεπτίζει το χώρο σας το ΠΑ.ΣΟΚ
Χωρίς επιχειρήματα σοβαρά αλλά ότι λέει ο Πρόεδρος στηρίζεται δείχνει τον πλουραλισμό που έχετε σαν Δημοκρατική Παράταξη.

Δεν θέλω να αντιδικήσω μαζί σου θεωρώ ότι και στο ΠΑ.Σοκ υπάρχουν έξυπνοι πολίτες και πολιτικοί αλλά δυστυχώς θάβονται στο έκαθοστε κατεστημένο.

Στέλιος είπε...

@rebelos: δεν περιμένεις βέβαια να απαντήσω σε ένα ΤΟΣΟ ασύντακτο και ασυνάρτητο post, όπως το προηγούμενό σου. Ας μάθετε πρώτα εκεί στο ΚΚΕ να μιλάτε ελληνικά και μετά συζητάμε. Αλλά πού να μάθετε? Εδώ μιλάει η κυρία Αλέκα και νομίζεις ότι μιλά ένα μηχάνημα. Το να παραδίδει το ΚΚΕ μαθήματα δημοκρατικής νομιμοποίησης ή να έχετε το θράσος να μιλάτε για λαϊκισμό εσείς που είστε η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ του λαϊκισμού, ε ήμαρτον!