Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2008

Αμαλία: το πρόσωπο της χρονιάς για την Ελλάδα...

Τα "Νέα" είχαν ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη του "προσώπου της χρονιάς" για το 2007. Δεν ξέρω το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, προσπάθησα να το βρω στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας αλλά δε βρήκα τίποτε μέχρι την 31-12-07 (σήμερα, 1-1-08, η εφημερίδα δεν κυκλοφόρησε), ίσως να το αναφέρει αύριο.

Θεωρώ, όμως, ότι πέραν από πολιτικούς, διασημότητες, αθλητές, επιστήμονες, το πρόσωπο της χρονιάς για το 2007 στην Ελλάδα ήταν η Αμαλία: ένα πρόσωπο που, δυστυχώς, δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας, αφού πάλεψε με τον καρκίνο επί έτη και έγινε αγγελάκι στις 25-5-07. Η Αμαλία Καλυβίνου και το προσωπικό της δράμα αφύπνισαν (?) πολύ κόσμο και, αν δεν μπορέσαμε να τη σώσουμε, τουλάχιστον ας της αποδώσουμε έστω και τώρα την αναγνώριση αυτή. Ηδη, η "Ελευθεροτυπία" στο τελευταίο φύλλο της χρονιάς την ανακηρύσσει "πρόσωπο της χρονιάς" και αναδημοσιεύει τη συγκλονιστική της μαρτυρία με τίτλο "Εξαιτίας σου <<γιατρέ μου>>". Μπορείτε να τη διαβάσετε ολόκληρη εδώ.

Δυστυχώς, είναι μία "αρνητική" αναγνώριση υπό την έννοια ότι μακάρι να ζούσε η κοπέλα και ας μην έβγαινε ποτέ της "πρόσωπο της χρονιάς". Και όσο η Αμαλία δε δικαιώνεται έστω και μετά θάνατον και όσο θα υπάρχουν "Αμαλίες", τόσο θα στοιχειώνει η ύπαρξή μας στον μάταιο τούτο κόσμο...

2 σχόλια:

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Μια μικρή διαφωνία. Στην Ελλάδα, επιμένουμε να ανακυρήσουμε ως πρόσωπο της χρονιάς μια θετική μορφή και οχι αυτόν που σημάδεψε με τις πράξεις του την χρονιά που πέρασε (αρνητικά ή θετικά).
Για εμένα πρόσωπο της χρονιάς είναι ο "εμπρηστής". Το, ανώνυμο, αυτό χέρι (ή χερια) που άλλαξε την μορφολογία δυο διαμερισμάτων στην χώρα. Σίγουρα δεν θέλω να μειώσω την Αμαλία, δεν είναι όμως το κορυφαίο πρόσωπο.

Υ.Γ Στην Ελλάδα, ήμασταν οι μοναδικοί, παγκοσμίως, που δεν ανακυρήξαμε πρόσωπο του αιώνα που πέρασε το Χίτλερ. (Αρνητικότατο αλλά παρ' όλα αυτα ο μοναδικός που άλλαξε τόσο πολύ, το ρου της ιστορίας).

Στέλιος είπε...

Παναγιώτη θεωρώ εύστοχη την παρατήρησή σου. Ομως, εμμένω στην άποψή μου διότι ο "εμπρηστής" και οι συνέπειες των πράξεών του, που, όπως λές, άλλαξαν τη μορφολογία 2 περιοχών της χώρας μας, ξεχάστηκαν σε ένα μεγάλο βαθμό και από τους ίδιους τους κατεστραμμένους από τις φωτιές συμπολίτες μας, διά της γνωστής μεθόδου της διανομής 3χίλιαρου! Αυτή η "απαλλοτρίωση" των καμμένων συνειδήσεων διά του χρήματος είναι κάτι που δε μπόρεσα να χωνέψω ακόμη!