Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Agent provocateur (II)...

Χθές δημοσίευσα ένα σχολιάκι στο blog του Παπαϊωάννου, για να υπενθυμίσω στο "βενιζελικό" στρατόπεδο μία αλήθεια. Εγραψα:

στέλιος // Ιανουάριος 30, 2008 at 5:34 μ.μ
Αν και εδώ είναι “στέκι” … βενιζελικών, να μου επιτραπεί να θέσω μία παράμετρο: αυτός που οδηγεί τα πράγματα σε ένταση και μετά “υποχωρεί” για το καλό (!) της ενότητας, στα νομικά δε λέγεται “λεβέντης”, λέγεται “agent provocateur” !

Ο (βετεράνος του είδους!) Παναγιώτης από το "Πρόχειρο Τετράδιο" απέδωσε αυτήν την πραγματικότητα του agent provocateur και σε ... εικονογραφικό-γραφιστικό επίπεδο και το αποτέλεσμα (με το return του πληκτρολογίου και την παραπομπή στη wikipedia) είναι εύγλωττο. Πολύ καλό, Παναγιώτη!

4 σχόλια:

theodore είπε...

Αυτό κι αν είναι γκρίζα διαφήμιση.
Δεν λέω πολύ ωραία και σέξυ εσώρουχα,αλλά να διαφημίζετε αγαπητέ μέσα από το διαδίκτυο μιά συγκεκριμένη φίρμα δεν είναι ότι καλύτερο.
Θα σας κατηγορήσουν για αθέμιτο ανταγωνισμό η Μινέρβα και η EROS:-)

Στέλιος είπε...

@theodore: μάλλον αλλού πήξαινε το σχόλιό σου φίλε. Δεν βγάζω νόημα...

theodore είπε...

@σ.μ

http://www.agentprovocateur.com/

Στέλιος είπε...

@theodore: τώρα μάλιστα! Οντως υπάρχει φίρμα εσωρούχων με τέτοιο όνομα, δεν το ήξερα :) Πάντως στο ποινικό δίκαιο ο όρος σημαίνει αυτό ακριβώς που περιέγραψα και το "εικονογράφησε" ο Παναγιώτης στο "Πρόχειρο Τετράδιό" του: με απλά λόγια, δηλώνει αυτόν που "προκαλεί" με τη στάση του μία κατάσταση και μετά εμφανίζεται "αδικημένος" ή "θύμα" από την κατάσταση που ο ίδιος δημιούργησε!