Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007

Ο Γιώργος ΠΡΕΠΕΙ να προχωρήσει.

Αύριο θα δούμε καλύτερα τα αποτελέσματα της εκλογής. Σήμερα, πρέπει να πούμε ένα μόνον πράγμα: όλοι εμείς που στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή τον Γιώργο, όταν ακόμη τα φερέφωνα και οι τηλε-αστέρες εμφάνιζαν κραταιό νικητή (!) τον κ.Καθηγητή, περιμένουμε να τον δούμε να αρχηγεύσει ως ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ αλλά και ως ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ-ΠΟΛΙΤΗΣ. Να είναι ο Γιώργος αλλά να είναι και ο Παπανδρέου. Θα το διαπιστώσουμε σύντομα.

Πρέπει να προωθήσει όλα όσα πιστεύει και για τα οποία τον πιστέψαμε και εμείς, οι πολίτες που δεν αναμέναμε διορισμούς, κομματικά οφέλη και ανταλλάγματα. Αν δεν το κάνει, πρώτοι εμείς θα είμαστε αυστηροί μαζί του. Ο Γιώργος είναι η μοναδική ελπίδα να αλλάξει κάτι σε αυτόν τον τόπο σε επίπεδο αντιλήψεων και νοοτροπιών. Ας μην μας απογοητεύσει.

5 σχόλια:

vagnes είπε...

... περιμένουμε να τον δούμε να αρχηγεύσει ως ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ αλλά και ως ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ-ΠΟΛΙΤΗΣ.
Αν δεν το κάνει, πρώτοι εμείς θα είμαστε αυστηροί μαζί του
Αυτα τα λετε εσεις αγαπητε φιλε (που σε στενοχωρω ειναι αληθεια)
Αρα μεχρι τωρα με αυτα που γραφετε δεν εισαστε και τοσο ικανοποιημενοι με το Γιωργο, ετσι λεγαμε και μεις, αρα συμφωνουμε μερικως, πως να μη συμφωνουμε αφου τα ιδια ζηταμε.
Αν ο Γιωργος αλλαξει και πετυχει σαν αρχηγος πιστευεις οτι θα τον αμφισβητησει κανεις;
Εγω και ολοι οι φιλοι παντως οχι

Στέλιος είπε...

Δεν με στεναχωρείτε καθόλου. Εσείς είστε μάλλον σε στενάχωρη κατάσταση, αφού η προσπάθεια υφαρπαγής της ηγεσίας του Κινήματος, διά ρεσάλτου, απέτυχε παταγωδώς! Φίλε μου, μιλάμε για 2 εντελώς διαφορετικά πράγματα: αν είναι να έρθει στην εξουσία το πασόκ, για να έχουμε μία "άλλη" ΝΔ, να μην έρθει ποτέ. Εγώ θέλω να στηρίζω πολιτικούς με ιδέες και οράματα. Οταν ο Γιώργος μιλά για χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, ο Βενιζέλος ισχυρίζεται ότι ο ίδιος ήταν αντίθετος στην μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, "γλύφει" δηλαδή το παπαδαριό. Να η διαφορά μας.

Στέλιος είπε...

Και να και μία άλλη ακόμη διαφορά μας: όντως εμείς έχουμε παράπονα από τον Γιώργο, όχι όμως σε επίπεδο ιδεών αλλά σε επίπεδο πρακτικής, λόγω του ότι δεν "ξεκαθάρισε" από την 1η φορά το τοπία.

vagnes είπε...

Πιστευεις οτι τωρα θα το ξεκαθαρισει το τοπιο; Μακαρι να το δουμε ομως
Θελω να ελπιζω πως δεν εχουμε διαφορές στις αποψεις περι δημοκρατιας.
Δεν μπορει να βαφτιζεται "ρεσαλτο" το δικαιωμα του οποιουδηποτε να θεσει υποψηφιοτητα, με βαση και το καταστατικο του κομματος.
Εκτος αν το καταστατικο παλι δεν σας αφορα...

Στέλιος είπε...

@vagnes: αρχίζω να πιστεύω ότι δεν με παρακολουθείς :) και βέβαια μπορεί το κάθε στέλεχος να θέσει υποψηφιότητα. Δεν είναι εκεί το ζήτημα και μην το παρελκύεις. Το ζήτημα είναι ότι δεν νομιμοποιείται κανείς (και σε ηθικό επίπεδο αν θες) από τη μια να "ροκανίζει" και από την άλλη να συμπεριφέρεται την βραδιά των εκλογών σαν να είναι ο Καραμανλής που γύρισε ως "σωτήρας" το 1974 από το Παρίσι (βλ. Ζάππειο κλπ).