Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007

Κοινωνία πολιτών εν όψει?

Πήγα να ψηφίσω τον Γιώργο στις κάλπες του Α' Διαμερίσματος, στη ΔΕΘ. Από το πρωί, οι ασυναρτησίες των Πρετεντέρηδων, των Καμπουράκηδων, των Οικονομέων, των Ζαχαρέων, των Τρέμηδων και άλλων τηλε-φωστήρων έκαναν λόγο για προβλήματα στη διαδικασία, λες και δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα σε μία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα εκλογή, λες και δεν απαντώται παρόμοια ζητήματα ακόμη και στις εθνικές εκλογές, όπου στο κάτω κάτω την ευθύνη έχει ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός που έχει στη διάθεσή του αμέτρητα μέσα. Αγνοήστε τους, οι άνθρωποι έχουν καβαλήσει το καλάμι και είναι προφανές ότι είτε παίρνουν ληγμένα είτε υπακούν στις εντολές και τα χιλιάδες ευρώ που τους δίνουν οι εργοδότες τους.

Εγώ είδα κόσμο, ημέρα Κυριακή, να αφήνει τους καναπέδες του, το μεσημεριανό του τραπέζι, την απογευματινή του ραστώνη, το ουζάκι στην Περαία και να προσέρχεται σωρρηδόν να ψηφίσει προκειμένου να περιφρουρήσει το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμά του να επιλέξει ο ίδιος την ηγεσία του και να μην το παραχωρήσει στον Λαμπράκη, τον Μπόμπολα, τον Τεγόπουλο.

Είναι κορυφαία διαδικασία και μόνο μικρόψυχοι και ηλίθιοι δεν μπορούν να καταλάβουν τη σημασία που έχει στα πολιτικά μας ήθη αυτή η κινητοποίηση τόσων χιλιάδων πολιτών, όταν μάλιστα αναφερόμαστε σε Ελληνες που έχουμε μάθει όλα να μας "σερβίρονται" έτοιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: