Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

"Μία πετυχημένη φωτογραφία" από την φίλη μου τη Μαρία!

Η Μαρία Σικαλοπούλου είναι συνάδερφος και φίλη ... Πίνουμε κάποιες φορές καφεδάκι στα πέριξ των δικαστηρίων στέκια, μιλάμε, γελάμε αλλά μέχρι σήμερα δεν γνώριζα την άλλη πλευρά της, αυτήν του ευαίσθητου ανθρώπου που έχει συγγραφικές ανησυχίες!

Προχθές, πάνω στον καφέ, έβγαλε και μου χάρισε την πρώτη της προσπάθεια στο χώρο του βιβλίου: "
Μία πετυχημένη φωτογραφία", ένα βιβλίο της Μαρίας γεμάτο τρυφερότητα, συναισθήματα, χαρές, πόνους, μελαγχολία αλλά και ύμνο στην καθημερινή ζωή!

Πέρα από τον τίτλο, πετυχημένο είναι και "στήσιμο" της όλης προσπάθειας, αφού οι "Εκδόσεις Κυριακίδη" επιμελήθηκαν το βιβλίο με φροντίδα.

Η Μαρία, στη συγγραφική της αυτή πρεμιέρα, ανασυστήνει, σαν ένα "πάζλ" ζωής, το βιογραφικό "λεύκωμα" της μητέρας της, μέσα από κάποιες φωτογραφίες της οικογένειας, πετυχαίνοντας έτσι να αποδώσει μία ολόκληρη εποχή...

Δε θέλω να κάνω συγκρίσεις, αλλά τολμώ να πω ότι το ύφος της Μαρίας και η ατμόσφαιρα που κατορθώνει να "στήσει" είναι αντάξια της πολυαγαπημένης "
Λωξάντρας" της πολυγραφότατης και συνονόματής της, της Μαρίας Ιορδανίδου, καθώς, όσοι έχουμε προσφυγικές ρίζες, θα δακρύσουμε...

Κυρίαρχη μνήμη στο βιβλίο της Μαρίας είναι αυτή της μάνας... Ομως, η μάνα είναι ζωντανή, είναι δίπλα μας, δεν είναι μία απόκοσμη φιγούρα, δεν είναι ένας άνθρωπός μας που "έφυγε", είναι η εξιστόρηση της καθημερινότητάς μας με τη μητέρα μας... Σας συστήνω να το αναζητήσετε και να το διαβάσετε!


"Μια πετυχημένη φωτογραφία"
Συγγραφέας : ΣΙΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
Κατηγορία : ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ-ΔΟΚΙΜΙΟ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ISBN : 978-960-467-113-7
Έτος :
2009