Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΜΗΝ ακούτε τους επίγονους του ζαχαριαδισμού!

Μέρες τώρα τα απολιθώματα του ζαχαριαδισμού εν Ελλάδι (ΚΚΕ, Παπαρήγα) αλλά και η "ανανεωτική" έκφανσή τους (ΣΥΝ, Τσίπρας) προσπαθούν να μας πείσουν ότι ... δεν είναι κακό να πάμε σε δεύτερες εκλογές:

"Ερωτηθείσα η κα Παπαρήγα για το ενδεχόμενο συρρίκνωσης του ποσοστού του ΚΚΕ, αν απαιτηθεί η διεξαγωγή δεύτερων εκλογών σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, η κ. Παπαρήγα μίλησε για ωμό εκβιασμό" και πρόσθεσε: "Αν χρειαστεί δεύτερη εκλογική μάχη ο λαός ακόμα περισσότερο πρέπει να τους τσακίσει".

ΜΗΝ τους ακούτε! ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΠΟ γιατί προσπαθούν να πείσουν όσους πολίτες διαρρέουν από τα κόμματά τους προς το Πασόκ ότι δήθεν το Πασόκ ... νίκησε και, επομένως, ας τους ψηφίσουμε κι αυτούς τους καημένους ώστε να είναι πλουραλιστική η Βουλή! ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ κινείται και το ΠΡΟΜΟΤΑΡΙΣΜΑ των Οικολόγων από τα κυβερνητικά ΜΜΕ!

Το Πασόκ είναι μπροστά, αλλά ΝΙΚΗΤΗ βγάζει η κάλπη! Ακόμη και η 1 ψήφος υπέρ του Πασόκ είναι σημαντική με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, προκειμένου την Δευτέρα να έχουμε ΙΣΧΥΡΗ κυβέρνηση Παπανδρέου που θα ασχοληθεί με τα προβλήματα του κόσμου και με την ανόρθωση της χώρας μας.

ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ τις Παπαρήγες, τους Τσίπρηδες, του Καρατζαφέρηδες! ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ είναι να ΜΗΝ ΒΓΕΙ ισχυρή κυβέρνηση για να αυξήσουν τις μετοχές τους και τον ρόλο τους μεθαύριο! Ομως, στις 5 Οκτώβρη, τα προβλήματα θα είναι ΕΔΩ και θα είναι ΜΕΓΑΛΑ και ΜΟΝΟΝ μία ΙΣΧΥΡΗ κυβέρνηση του Πασόκ και ένας ΙΣΧΥΡΟΣ Γ.Παπανδρέου θα μπορούν να τα βάλουν κάτω και να τα λύσουν!

Η Παπαρήγα έχει ένα κόμμα να την στηρίξει! Ο Τσίπρας έχει δική του εταιρία για να δουλέψει! Οι Οικολόγοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ άλλο πρόγραμμα πέραν της οικολογίας, για την οποία ήδη μας καλύπτει το πρόγραμμα του Πασόκ!

ΕΜΕΙΣ, ΟΜΩΣ, δεν έχουμε από πίσω μας άλλους να μας στηρίζουν! ΕΜΕΙΣ πρέπει να στηριχτούμε ΜΟΝΟΝ στις δυνάμεις μας! Και στον Γιώργο Παπανδρέου!

ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΧΑΜΕΝΗ σε καταδικασμένες επιλογές! ΜΟΝΟΝ Πασόκ!

6 σχόλια:

Μαριανα είπε...

Τοση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ρε φιλε!!!Οχι ΚΚΕ,οχι Συριζα,ΜΟΝΟΝ ΠΑΣΟΚ.Αντε να πεις οχι ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που ειναι ο κυριος αντιπαλος,το καταλαβαινω.Αλλα καμια αλλη επιλογη μικροτερου κομματος με στοχο τη μεγιστη συσπειρωση,ε τοτε τι να πω!!Φοβερη δημοκρατικοτητα και ανοιχτοσυνη πνευματος.Αυτο ειναι το ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ?

Στέλιος είπε...

@Μαριάνα: τον κύριο αντίπαλό μας θα τον στείλουμε εκί που πρέπει. Τους υποτιθέμενους "φιλικούς χώρους" είναι που πρέπει να προσέχουμε. Το "εχθρικό" κλίμα που παρατηρείται για ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να το αποδώσετε, αγαπητή, στα ίδια τα κόμματα αυτά, που ΠΡΩΤΑ λιθοβόλησαν το Πασόκ ενώ αντιθέτως χάϊδευαν τη ΝΔ! ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΤΙ από το σκεπτικό σας: η δημοκρατικότητά μου κρίνεται από το ότι υποστηρίζω το κόμμα στο οποίο πιστεύω και όχι τα άλλα κόμματα? Αυτό δεν είναι δικαίωμά μου? Εσείς δηλ. που είστε (κατά τα λεγόμενά σας!) πιο... δημοκρατική από μένα, γιατί δεν υποστηρίζετε το Πασόκ και υποστηρίζετε άλλο κόμμα?

Μαριανα είπε...

Στελιο μου Δημοκρατια ισον ποικιλοτητα.Οσα για τη σταση της αριστερας θα σου πω το εξης.Το ΠΑΣΟΚ την αφαιμαξε μετα την αντιπολιτευση και αντλει συνεχως απο αυτη δυναμεις.Στις πρωτες εκλογες μετα την αντιπολιτευση η αριστερα ειχε παρει 25%.Τοσο ειναι το ποσοστο της αριστερας στον τοπο αυτο.Το Πασοκ την εγλειφε μια ζωη με συνθηματα και αριστεριστικες αποψεις ενω οι πολιτικες του ηταν εντελως δεξιες, για να της κλεβει δυναμεις και να την εχει δεκανικι.

Τελος ομως.Ειδε ο λαος ποσο δεξιο ειναι και το ΠΑΣΟΚ και καιρος ειναι να επιστρεψει στην αριστερα.

Στέλιος είπε...

@Μαριάνα: μάλλον εσύ δεν κατανοείς ΤΙ ΕΙΝΑΙ δημοκρατία! Δημοκρατία είναι να ακούει ο κόσμος προτάσεις και να επιλέγει και να ψηφίζει τελικά αυτόν από τον οποίο πείθεται. Επομένως, αν το 1974 η αριστερά είχε 25% και στο δρόμο με τα μαχαιρώματα, τους δογματισμούς, τους φανφαρονισμούς, το "δε συνεργάζομαι με το Πασόκ" κλπ κλπ, έχασε το ποσοστό αυτό, ε, τότε τί σας φταίει το Πασόκ? Και τί πάει να επι σας "έκλεψε" ψήφους? Από πότε η ψήφος των πολιτών είναι ιδιοκτησία σας και σας τις "έκλεψε" το Πασόκ? Η θεωρείς τους πολίτες πρόβατα ώστε να τους "εξαπατά" το Πασόκ? Καλή μου, κάπου χάνεις κάτι, ψάξε βρες το!

Μαριανα είπε...

Ας συνεχισουμε λοιπον σ αυτο.Βλεπω οτι συνεχιζεις τις αναρτησεις σου εναντιον της αριστερας με σκοπο να μην παει καμια ψηφος προς τα εκει.

Φυσικα και εννοω οτι κλεβετε ψηφους απο την αριστερα.
Καποιοι ανθρωποι ειχαν κι εχουν ως ιδεολογια την αριστερα.Αυτους τους εξαπατησατε με την δηθεν αριστερη ιδεολογια που ηταν σε πληρη αντιθεση με τις δεξιες σας πρακτικες.(βλεπε Σημιτη και Ανδρεα μετα το 1993).Κι επειδη εβλεπαν αυτοι οι ανθρωποι οτι το κομμα τους (το ΚΚΕ) δεν επροκειτο να ερθει ποτε στην εξουσια θελησαν μεσω του ΠΑΣΟΚ να εκφραστουν.Αυτο εννοω οταν λεω οτι κλεψατε και κλεβετε ψηφους απο την αριστερα.
Το γιατι η αριστερα ειναι σε μονιμη διαμαχη με τον εαυτο της ειναι ενα αλλο θεμα που πρεπει να λυθει.
Και φυσικα ειναι σωστη η θεση "¨Δεν συνεργαζομαι με το ΠΑΣΟΚ" .Πως να συνεργαστεις με ενα κομμα τοσο διεφθαρμενο?Ειναι σαν να προδιδεις ολοκληρη την ιδεολογια σου που καταθετεις στους αριστερους ψηφοφορους σου.Μπορουσε να συνεργαστει το ΚΚΕ με το ΠΑΣΟΚ το 1988 οταν βοουσε η ΕΛΛΑΔΑ επι μηνες για το σκανδαλο Κοσκωτα (που τωρα παρεπιπτωντως ειναι ασημαντο μπροστα στα φαγοποτια που εχουν γινει).Τι θα λεγε στους ψηφοφορους του?

Μπορουσε να συνεργαστει το 2000 μετα το σκανδαλο του Χρηματιστηριου και το ανεκδιηγητο "Ευχαριστω τους Αμερικανους";Θα γελοιοποιουνταν η ηγεσια του ΚΚΕ στα ματια των ψηφοφορων του ΚΚΕ.

Οσο η συνεργασια ηταν στα λογια (βλεπε πρωιμη μεταπολιτευση) ηταν καλη δεξαμενη ψηφοφορων η αριστερα του 25%.Οταν το ΠΑΣΟΚ εγινε δεξια η συνεργασια επισημως ηταν αδυνατη.

Οσο για το τι ειναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα συμφωνησουμε.
Εσυ ομως δεν κανεις αυτο.Δεν εκθετεις προτασεις ολων και αφηνεις τον κοσμο να κρινει.Δεν εκθετεις καν μονο την προταση του κομματος σου που κι αυτο θα ηταν δεκτο.Εσυ προτεινεις με οχι κομψο τροπο μερικες φορες, να φυγει ο κοσμος μακρυα απο την αριστερα γιατι ξερεις οτι αυτοι που δεν θα ψηφισουν αριστερα αποκλειεται να ψηφισουν ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ισως ψηφισουν εσας.Εκει ειναι το κακο και η πονηρια του θεματος.

Η ψηφος δεν ειναι ιδιοκτησια για να κλεβεται.Ειναι ιδεα και σαν ιδεα φωλιαζει στο μυαλο.Και το μυαλο παρασυρεται.Και φυσικα θεωρω τους ψηφοφορους προβατα οπως και στις πλειστες περιπτωσεις ειναι.Αφου κατορθωσαν τα ΜΜΕ να μετατρεψουν τον Γιωργακη Παπανδρεου απο τον αστειο τυπο που εβγαινε κι εκανε σαρδαμ και γελουσε ο κοσμος,στον Γιωργο Παπανδρεου το σοβαρο πολιτικο με οραμα και ικανοτητες.Και μαλιστα το καταφεραν μεσα σε 2 χρονια.Φοβερο κατορθωμα που δειχνει τη δυναμη της προπαγανδας.

Και τελος να σου πω οτι εγω δεν χανω κατι.Και στο λεω παλι.Αν δεν εχει να λαμβανεις απο το κομμα μετα την εκλογη του,και για να λες οτι δεν θα λαβεις σε πιστευω,τοτε εσυ χανεις.Και χανεις πολλα.Κυριως χρονο και δευτερον ενεργεια...

Στέλιος είπε...

@Μαριάνα: χρυσή μου κνίτισα τζάμπα τα λες! Η γνώμη μου για το σημερινό ΚΚΕ είναι αταλάντευτη και στέρεα. Δες εδώ: http://aratepylas.blogspot.com/
2009/10/2.html

Επειδή μάλιστα βαριέμαι να αναλώνομαι σε βαθυστόχαστες αναλύσεις περί σοσιαλισμού τύπου Στάλιν και Λένιν, σου ξεκαθαρίζω ότι είμαι ΑΣΤΟΣ δημοκράτης και επιθυμώ μία δημοκρατία ΔΥΤΙΚΟΥ τύπου με αυξημένη κοινωνική πρόνοια και προστασία των μη εχόντων. Ολα τα υπόλοιπα νεφελώδη ιδεολογήματά σας περί ... απομάκρυνσης από την ΕΟΚ (για να πάμε ΠΟΥ?) με βρίσκουν σφόδρα αντίθετο! Θεωρώ τις ηγεσίες σας φαρισαϊκές και για να στο αποδείξω δες εδώ:

http://typografeio.blogspot.com/
2009/10/blog-post_03.html

Είναι η διαμαρτυρία των μεροκαματιάρηδων τυπογράφων της Αττικής, από τους οποίους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ του ΚΚΕ κλέβει τις δουλειές χτυπώντας τες με πολύ φθηνές προσφορές( αφού δεν πληρώνει μισθούς στους εθελοντές του κόμματος!) και οι άνθρωποι κλείνουν τα μαγαζιά τους!

Θα μπορούσα λοιπόν να πω κάτι πολύ βαρύ τώρα, αλλά σέβομαι τους αναγνώστες μου!

Με τις υγείες σου... Μίνα Γιάννου!