Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Λίγα λόγια να εξηγούμαστε!

Καλά τα λέει ο φίλος Tzonakos: Αλλαγή κυβέρνησης επιτέλους!

Το ζήτημα από δω και πέρα είναι ΤΙ θα κάνει ο Γιώργος. ΠΩΣ θα ενεργεί η κυβέρνησή του. Σίγουρα κατ'αρχήν θα ακουστούν διάφορες γνώμες, άμα τη εξαγγελία της. Ο ένας θα λέει "καλός ο τάδε εκεί", ο άλλος θα λέει "κακώς τον έβαλε"! Ετσι είναι, στην Ελλάδα είμαστε. 

Δεν είμαι σε θέση τώρα να κάνω βαθυστόχαστες αναλύσεις, γιατί βαρέθηκα τα λόγια: θέλω πράξεις, θέλω να νιώσω ενεργός πολίτης, θέλω να με ρωτάνε με δημοψηφίσματα, θέλω αστυνομικούς να με προστατεύει και όχι να κάνουν άσκοπες εξακριβώσεις ταυτοτήτων στο δρόμο γιατί ... δεν τους άρεσε η φάτσα μου, θέλω να περιοριστούν τα ΜΜΕ στο ρόλο τους και να ξεπροστιαστούν οι Λάκηδες και οι Μάκηδες: κι αν κάποιο στέλεχος μας ντροπιάσει και υπάρχουν αποδείξεις, τότε να καρατομείται άμεσα ώστε να μην πέφτουμε θύματα εκβιασμού κάθε μ....κα στα κανάλια.

Να ξεκαθαρίσω από τώρα ότι προσωπικά ούτε επεδίωξα ούτε θα επεδιώξω να "βολευτώ" κάπου! Το περιμένω να γίνει από κάποιους, ακόμη και bloggers, που μας στήριξαν και θα θελήσουν να ... εξαργυρώσουν τη στήριξη αυτή. Πιστεύω ότι ο Παπανδρέου δεν θα το επιτρέψει. Υπάρχουν όμως και βουλευτές που δεν μπορείς να τους ελέγχεις επί 24ωρο: η υπευθυνότητα κάποιων εξ αυτών μπορεί να μην είναι αυτή που επαγγελθήκαμε και να διορίσουν γνωστούς και φίλους και υποστηρικτές τους. Ας είναι, θα το ελέγξουμε! Με ενδιαφέρει να μην διοριστούν κόλακες, γλύφτες και σγφουγγοκολάριοι. Προσωπικώς, θα ΞΕΣΗΚΩΣΩ την Ιπποκράτους για ό,τι πέσει στην αντίληψή μου!

Επίσης, μία κουβέντα στους βουλευτές μας: η νέα κυβέρνηση θα είναι ολιγομελής. ΔΕΝ ΧΩΡΑΤΕ ΟΛΟΙ σε αυτήν! Οποιος δημιουργήσει θέμα και αρχίσει τις γκρίνιες μετά την ανακοίνωσή της, θα τον βγάλουμε, κι εγώ και άλλοι φίλοι bloggers, στον "τάκο"!  ΝΑ ΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ! Δεν έγραφα εγώ αναρτήσεις και σχόλια τόσα χρόνια για να σας βλέπω να μαλώνετε για τις καρέκλες!

Κάτι, τέλος, για τον Γιώργο: ΘΕΛΩ να δω μεταρρυθμίσεις ΤΩΡΑ! Με διάλογο μεν, με συναίνεση, αλλά ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ. Θέλω να νοιώθω  ευρωπαίος, όχι βαλκάνιος, όχι τριτοκοσμικός. Δεν μπορείς να αφήσεις αυτό το κρίσιμο διάστημα να ξοδευτεί έτσι, πρέπει να αρχίσεις αύριο κιόλας το τρέξιμο!

Εμείς από δω πλέον θα τα παρατηρούμε όλα: όσα μας αρέσουν θα τα λέμε, όσα δεν μας αρέσουν θα τα λέμε επίσης! Για να εξηγούμαστε ομοίως! ΔΕΝ πρόκειται να απολογούμαστε εμείς για να γίνουν ... "παράγοντες" κάποιοι! Κατανοητόν?

2 σχόλια:

tzonakos είπε...

Μαζί σου απο την αρχή, απο τωρα, την νέα αρχή την νεα μέρα που ξημέρωσε.
Ειμαι αισιόδοξος πάντως, αυτο στο λέω με βεβαιότητα οτι ο κόσμος ειναι πια πιό ώριμος ... καλά οκ δεν βάζω και στοίχημα, πιστεύω όμως οτι αλλάξαμε για να μην βουλιάξουμε.
Το σύνθημα του Γιώργου "αλλάζουμε ή βουλιάζουμε" δεν ειχε στόχο μόνο να αφυπνίσει για να αλλάξει η Κυβέρνηση αλλα για να αλλάξουμε κι εμείς.
Ελπίζω, πιστεύω, να έπιασε τόπο.

Στέλιος είπε...

@tzonakos: αν ο Παπανδρέου είναι από πάνω τους σαν κέρβερος, δεν φοβάμαι τίποτε.