Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άντεξαν ούτε μία εβδομάδα χωρίς δεξιά κυβέρνηση!


Επειδή πολλοί "καλοθελητάδες" σχολιάζουν με χαιρεκακία τα επεισόδια μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας, παραπέμπω στην ανάρτηση για το λιμάνι του Πειραιά, από το μπλογκ "Θέλω να πω μια γνώμη", που ταιριάζει απόλυτα και στο συγκεκριμένο συμβάν:

"
Τέλος πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η στάση τόσο της ΝΔ όσο και των ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ στο λιμάνι ενέχει σαφώς πολιτικές σκοπιμότητες. Σε μια απεργία που ξεκίνησε πριν τις εκλογές (1/10/09), αλλά που καθυστέρησε (γιατί αλήθεια?) κάμποσους μήνες, απέναντι σε μια κυβέρνηση που εξ αρχής είχε εκφράσει τη διαφωνία της με το περιεχόμενο της σύμβασης και είχε δεσμευτεί για την επαναδιαπραγμάτευση, αλλά που δεν έχει ευθύνη για αυτήν, δεν μπορεί κανείς παρά να διακρίνει πολιτικό παιχνίδι. Όσο δε αφορά υποψήφιους βουλευτές του νυν κυβερνώντος κόμματος οι οποίοι προεκλογικά ... μοίραζαν λαγούς με πετραχήλια, να ένας ακόμη σοβαρός λόγος για να αλλάξει άμεσα ο εκλογικός νόμος".

ΕΠΕΙΔΗ θυμόμαστε τη στάση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ και το πόσο στήριξαν τον Καραμανλή, ας μην προκαλούν ορισμένοι... Υπάρχουν πολλά ράμματα για τη γούνα τους, και πρώτο-πρώτο η σπουδή του δεξιού Τύπου να προβάλλει την "επαναστατική γυμναστική" του ΚΚΕ (βλ. εδώ). 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Pardon, αλλά θα διαφωνήσω:
Πότε ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τον Καραμανλή τα προηγούμενα 5,5 χρόνια;
Ίσα ίσα, που μέχρι να βρει το βηματισμό του ο ΓΑΠ μέσα στο ΠΑΣΟΚ (που πέρασε και 5 τρικυμίες) μόνο ο Αλαβάνος έκανε τον Καραμανλή να έχει ημικρανίες (ώρα του πρωθυπουργού).
Μην τα ξεχνάμε αυτά!
Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ, μετοχές του ΓΕΡΜΑΝΟΥ, δεν είχε.

Στέλιος είπε...

@espOir: διαφωνήσεις, δε διαφωνήσεις, αγαπητέμου η αλήθεια είναι μία: όταν τα 2 "αριστερά" (φέξε μου και γλύστρησα!) κόμματα αρχίζουν τις ανακοινώσεις τους με τη φράση "Το Πασόκ και η ΝΔ φταίνε κλπ κλπ", ε τότε, εξομοιώνοντας 2 καταστάσεις, σαφώς "στηρίζουν" τη ΝΔ. Τώρα για το ποιός πέρασε τις 5 τρικυμίες, ας μην μιλήσω για να μη σου θυμίσω που προεκλογικά συνεδριάζατε επί 3 εβδομάδες για να αποφασίσετε ποιός θα βγει στα κανάλια να μιλήσει.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έθεσα ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα και αναφέρθηκα στα προηγούμενα 5,5 χρόνια.
Ή για να το πω απλούστερα, στην εποχή Αλαβάνου. Και το διαχωρίζω, επειδή παρατηρώ αλλαγή γραμμής το τελευταίο 20-15ήμερο, που με προβληματίζει.

Δεν είναι ανάγκη να συγχίζεσαι όταν σου λέει κάποιος πως το ΠΑΣΟΚ πέρασε 5 τρικυμίες. Μη χάνεις την ψυχραιμία σου.
Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ναι, πέρασε 5 τρικυμίες από τις Ευρωεκλογές και θα περάσει άλλες 15 το επόμενο διάστημα (άλλωστε εγώ είμαι η πρώτη που το δέχομαι και το σχολιάζω αυτό στο blog μου).

Αυτό δεν αλλάζει την αλήθεια: επί 5,5 χρόνια έκανε την ισχυρότερη αντιπολίτευση και αποδόμησε τη ΝΔ.
Το να εξισώνεις ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έτσι αυθαίρετα και άκριτα, αδικεί και ακυρώνει ό,τι άλλο προσπαθείς να πεις.

Από εκεί και πέρα, αν σε ενοχλεί τόσο πολύ η καλοπροαίρετη κριτική, με συγχωρείς για την ενόχληση, δεν έχω λόγο να σε ξαναενοχλήσω.

Στέλιος είπε...

@espOir: δε συγχύζομαι καλή μου. Απλά υποστηρίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα εντελώς άχρηστο κομματικό μόρφωμα στην πολιτική ζωή. Τέλος πάντων, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα που λένε. Δεκτή η θέση σου ότι μπορεί να άσκησε αντιπολίτευση όσο το Πασόκ έψαχνε να βρει το δρόμο του, αλλά αυτό δεν ακυρώνει την συμπεριφορά του και ακόμη και τη μεγαλομανία του, η οποία τελικώς οδήγησε στη δημοσκοπική κατρακύλα.

Στέλιος είπε...

@espOir: μα αλλοίμονο, είπα εγώ να μην με ξαναενοχλήσεις? Χαρά μου! Από τη στιγμή μάλιστα που, από ό,τι βλέπω, δεν χαρίζεσαι κι εσύ στο ζαχαριαδικό ΚΚΕ.