Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Μια "τυφλή αριστερά"...

Ακουγα στα δελτία ειδήσεων τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αντικατάσταση των ασύμφωρων ενεργειακά κρατικών ΙΧ και "καπάκι" ήρθαν και οι αντιδράσεις των κομμάτων: το ΛΑ.Ο.Σ. θετικό (αν και δεν το γουστάρω, πρέπει όμως να λέγεται το σωστό), το ΚΚΕ στον κόσμο του (τα μέτρα, λέει, είναι διαχείριση των "ψιλών" του ταμείου, ενώ η ληστεία των εργαζομένων συνεχίζεται από την πλουτοκρατία!) και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην "κακία" (από αλλού, λέει, θα κριθεί η κυβέρνηση και όχι από τα "μικρά")!!!

Και ερωτώ: έτσι, με αυτό τον πικρόχολο τρόπο, που δείχνει κόμπλεξ κατωτερότητας, περιμένουν να πάρουν ψήφους το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ? Υστερα να μην αναρωτιώνται γιατί ανεβαίνουν τα ποσοστά των άλλων και τα δικά τους μένουν στάσιμα, ακόμη και σε συνθήκες έντονων ταξικών διαφορών. Οταν, επί έτη, το ζητούμενο είναι το καθαρότερο περιβάλλον, η "αριστερά" κάθεται και "γκρινιάζει" ακόμη και για τα σωστά μέτρα, σαν τα μικρά παιδάκια που κατεβάζουν μούτρα όταν δεν τα ... παίζουν οι φίλοι τους! Δεν σας ζητάω να παραδεχτείτε ότι η χώρα απέκτησε πρωθυπουργό και πάλι! Αλλά απλά να φανείτε λίγο γενναιόψυχοι και πείτε ένα "μπράβο"! Τί σχέση έχει, κα Αλέκα, η πλουτοκρατία με τα υβριδικά αυτοκίνητα και τα μπλέκεις στην ανακοίνωση του ΚΚΕ? Κι εσύ, Τσίπρα, διαφωνείς ότι κάθε κυβέρνηση κρίνεται και από τα καθημερινά "μικρά" θέματα? 

Προς τιμήν του ο Παπαδημούλης, που τον άκουσα στο Μέγκα, δήλωσε πως, ό,τι γίνεται προς διασφάλιση ενός καλύτερου περιβάλλοντος, είναι ορθό και σωστό.

1 σχόλιο:

θοδωρής είπε...

Συμφωνώ με όσα γράφεις. Τα ίδια είχα επισημάνει από τις 8 του Οκτώβρη.

Δυστυχώς η Αριστερά χάνει μια μοναδική ευκαιρία να συν-διαμορφώσει τα πράγματα που θέλουμε να αλλάξουν.