Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Στο κυνήγι ενός γκράφιτι...

Αντιγράφω από το "Εις την Πόλιν":

"Το ότι τούρκοι αντεξουσιαστές και αντικαθεστωτικοί της Πόλης συμπαραστάθηκαν στους εξεγερμένους νέους της Αθήνας πέρυσι τον Δεκέμβριο, το είχα ακούσει από τότε. Στο μπλογκ του Αγγελή διάβασα και για τα γκράφιτι-στένσιλς  με την μορφή του άτυχου Αλέξη, με τα οποία γέμισαν τους τοίχους της Ιστικλάλ και του ελληνικού προξενείου της Πόλης. Ετσι, τώρα που ξαναπήγα, το έβαλα σκοπό να ψάξω να βρω αν τα γκράφιτι υπήρχαν ακόμη στα στενά του Πέραν ή αν είχαν σβηστεί στο όνομα μιας ανόητης ερμηνείας της έννοιας "Κράτος". Ηταν ένα παράξενο "παιχνίδι", σαν να έψαχνα ένα κρυμμένο σημάδι αλληλεγγύης μεταξύ των εξεγερμένων πολιτών  των 2 χωρών. Και το βρήκα: το γκράφιτι (stencil, καλύτερα) με το προσωπάκι του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τη φράση: "Kardesimsin Alexis" ("Αδερφέ μου Αλέξη") βρισκόταν στο παράλληλο στενάκι κάτω από την Ιστικλάλ και πίσω από τον ρ/κ ναό του Αγίου Αντωνίου. Μουτζουρωμένο, με άλλα μηνύματα να το έχουν συμπληρώσει, αλλά πάντοτε εκεί. Ο Δεκέμβρης είναι ακόμη μακρυά, αλλά θεώρησε  την ανάρτηση αυτή σαν ένα πρόωρο μνημόσυνο στον αδικοχαμένο, από την κρατική αυθαιρεσία της Δεξιάς, φίλο. Σε λίγες μέρες, με τις εκλογές της 4 Οκτώβρη, η κυβέρνηση Καραμανλή, η πλέον άχρηστη & αντιδημοκρατική κυβέρνηση  από καταβολής ελληνικού κράτους, ηθικός  αυτουργός  της δολοφονίας του,  θα φύγει  κυνηγημένη  και ατιμασμένη,  και ίσως η ψυχούλα του Αλέξη βρει δικαίωση".-

DSC00365

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μονο που με τις ταραχες που εγιναν το Δεκεμβριο του 2008 στην Αθηνα και στη Θεσσαλονικη καταστραφηκαν χιλιαδες εκατονταδες ελληνικες μικρομεσαιες επιχειρησεις,εκαναν πλιατσικο σ αυτες πεινασμενοι και μη λαθρομεταστες.Ενω την ιδια στιγμη στην Τουρκια κανενας δεν εχασε λεφτα.Ετσι συμπαραστεκομαι κι εγω!!Με το να μην ανοιξει μυτη σε μενα κι οι υπολοιποι να σφαζονται.Ετσι συμπαραστεκομαι κι εγω υποκριτικα στο πενθος του αλλου.

Με αλλα λογια μας κουρδιζουν σαν παιχνιδακι για να κανουμε φασαριες κι αυτοι χαζευουν την καταστροφη μας.

Στέλιος είπε...

@Ανώνυμος: προφανώς έχετε μπλέξει το γάλα με την καβάλα! Εχω τύχει στο Ταξίμ με τους διαδηλωτές να τρώνε τόνους δακρυγόνων από την αστυνομία. Το σκεπτικό σας είναι λάθος: καταρχήν δεν επικροτώ την καταστροφή της ξένης περιουσίας. Προφανώς, όμως, δε δικαιολογώ και την δολοφονία ενός ανυποψίαστου περαστικού ανθρώπου! Εσείς θα μας πείτε σε λίγο ότι για να είναι πειστικοί οι τούρκοι αντιφρονούντες θα έπρεπε να φάνε ξύλο ντε και καλά!