Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

To Νέο Μουσείο Ακρόπολης είναι έργο της ΜΕΛΙΝΑΣ!

Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης εγκαινιάζεται σήμερα το βράδυ.

Από μέρες τώρα η κρατική προπαγάνδα της αποχωρούσας κυβέρνησης, με τη συνδρομή της φασίζουσας ΕΡΤ (της ίδιας εκείνης ΕΡΤ, της οποίας κάποτε η Μελίνα αρνήθηκε να πληρώσει τα ανταποδοτικά τέλη ακριβώς επειδή αποτελούσε εργαλείο αισχρής προπαγάνδας) προσπαθούν να μας πείσουν ότι το Μουσείο ήταν σύλληψη του γέρου Καραμανλή και υλοποιείται από τον ανηψιό Καραμανλή. Αλλαξαν ακόμη και το μήνυμα του ίδιου τους του Υπουργού Πολιτισμού για να θαφτεί το όνομα της αξέχαστης Ελληνίδας.

Αποσιωπάται ότι η ΝΔ του Καραμανλή, όσο ήταν στην αντιπολίτευση, πολέμησε το ΝΜΑ με μηνύσεις και με κατασυκοφάντηση της Μελίνας, του Ζυλ και των συνεργατών τους. Οι Καραμανλήδες και οι Τατούληδες είχαν λυσσάξει και έπνεαν μένεα κατά του Μουσείου. Δυστυχώς, αυτοί οι άνθρωποι τυχαίνει σήμερα να το εγκαινιάζουν!

Αποσιωπάται ότι ιδέες για το Μουσείο υπήρχαν ΑΛΛΑ ήταν η Μελίνα που πάτησε πόδι και είπε: "το Μουσείο θα γίνει εδώ", ήταν η Μελίνα που ξεκίνησε τον αγώνα να διεκδικηθούν τα μάρμαρα (1982), ήταν η Μελίνα που ξεκίνησε το διαγωνισμό (1989). 

ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΑΠΑΘΗΣ! Η ιστορία δεν επιδέχεται πλαστογραφήσεις! ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΔΩ! ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ!

Σημείωση: ειδικά για σήμερα το "Αρατε Πύλας" αλλάζει lay-out και θα έχει όλη τη μέρα αναρτημένη τη φωτό της Μελίνας...

5 σχόλια:

VAD είπε...

Ελα,βρε Στέλιο,ιδέα του...Εθνάρχη ήτανε,λεει,μην του τρώς τη δόξα!
Σα δε ντρέπονται!

Ανώνυμος είπε...

θα ήθελα να σας προτείνω
να οργανωθεί μια εκδήλωση
έξω από το Μουσείο Ακρόπολης
όπου όλοι οι συμμετέχοντες
να κρατάνε τη φωτογραφία
της Μελίνας μπροστά στον
Παρθενώνα, κλπ

Στέλιος είπε...

Μία μελλοντική δημοκρατική κυβέρνηση πρέπει να δώσει το όνομα της Μελίνας στην κεντρική αίθουσα του Μουσείου και να κυριαρχεί σε αυτήν ένα πορτρέτο της.

tzonakos είπε...

Μπα, θα προλάβουν ετούτοι να κάνουν αίθουσα "Καραμανλής" θα το δεις.
Το Νεο Μουσείο ανήκει σε όλους και δεν νομίζω οτι η Μελίνα θα ήθελα κατι άλλο εκτός απο το να το δει να υπάρχει.
Οι μικρότητες του τύπου "ποιανού ειναι" δεν χωράνε πουθενά, και πρέπει να γίνεται αναφορά σε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίησή του.
Θεωρώ οτι γίνεται προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου της αξέχαστης Μελίνας αλλα αυτο δεν θα αφήσω να με επηρρεάσει.
Ο κόσμος γνωρίζει καλά τι ρόλο έπαιξε η Μελίνα και δεν μπορεί η τρίσμικρη ατούτη κυβέρνηση να πείσει ουτε τους δικούς της.

Στέλιος είπε...

@tzonakos: πιστεύω ότι και για λόγους διαφήμισης του μουσείου στο εξωτερικό θα έπρεπε να υπήρχε μία τεράστια αφίσα της με τη φωτό της Ακρόπολης και τη φράση της για τα μάρμαρα/. Αλλα πού να το σκεφτούν οι χαχόλοι της ΝΔ...