Τρίτη, 10 Μαρτίου 2009

Από το νέο pasok.gr...

Γιατί Πασόκ, γιατί τώρα...

1. Γιατί δεν έχουμε πλέον ως χώρα την πολυτέλεια της αναβολής και το δίλημμα είναι σαφές: Μπορούμε ως χώρα να συνεχίσουμε στην ίδια αυτοκαταστροφική πορεία, καταρρακώνοντας την οικονομία μας και το μέλλον των παιδιών μας, ή μπορούμε να αλλάξουμε πορεία, να χτίσουμε μια δυναμική οικονομία, να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια, να δημιουργήσουμε ένα κράτος που επιτέλους λειτουργεί για μας, για τον πολίτη, και όχι απέναντί μας. Μια Ελλάδα των αξιών με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Γιατί ο πρώτος δρόμος είναι ο δρόμος της αδράνειας, των φθηνών δικαιολογιών, της ανευθυνότητας, του «για όλα φταίνε πάντα οι άλλοι». Είναι ο δρόμος της μιζέριας και της απαισιοδοξίας, ο δρόμος που βλέπει καταστροφή παντού, καλλιεργεί φόβο και ηττοπάθεια, εκμεταλλεύεται το φόβο του Ελληνικού λαού.

Γιατί εμείς επιλέγουμε τον δεύτερο δρόμο. Είναι ο δρόμος που πιστεύει στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Είναι ο δρόμος της σιγουριάς και της ασφάλειας. Είναι ο δρόμος που λέει ότι κάθε ένας από μας δικαιούται, αξίζει ένα καλύτερο αύριο.

2. Γιατί συνδέουμε τα μέτρα για το σήμερα, για την αντιμετώπιση της άμεσης κρίσης, με τους στόχους που κάνουν την Ελλάδα πιο δυνατή, πιο ανταγωνιστική, πιο ανθρώπινη.

Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε.

Γιατί ξέρουμε ότι η χώρα θα βγει από την κρίση, μόνο αν στηρίξει το εισόδημα και την αγοραστική δύναμη των πολιτών.

Γιατί γνωρίζουμε ότι η χώρα θα αποφύγει την ύφεση, μόνο αν επενδύσει στο μέλλον της, στην παιδεία, στην έρευνα, στην καθαρή ενέργεια, στις νέες τεχνολογίες.

3. Γιατί πιστεύουμε βαθιά στην ικανότητα των Ελλήνων να μεγαλουργούν, όταν υπάρχει όραμα, στόχοι, σχέδιο, ξεκάθαροι κανόνες. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας για αυτό και είμαστε αισιόδοξοι, ακόμα και στο μέσον μιας μεγάλης κρίσης.

Γιατί πιστεύουμε ότι από τη σημερινή κρίση να βγούμε πιο δυνατοί, αρκεί να βάλουμε ξεκάθαρους στόχους, πίσω από τους οποίους θα συνταχθούμε όλοι, όλοι οι Έλληνες. Βάζοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής.

Από το νέο pasok.gr...

Δεν υπάρχουν σχόλια: