Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Καληνύχτα Τζον-τζον...

Απολαυστικός ο Γ. Παπαχρήστου στη σημερινή του στήλη, στα "ΝΕΑ":

"Μου το λένε και δεν έχω λόγο να μην τους πιστέψω. Ο καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι τόσο βέβαιος για τον εαυτό του όσο και μια καλαμιά στον κάμπο -τι είπε πάλι ο ποιητής- στο μέσο μιας μεγάλης θύελλας. Είναι επίσης -μου τον περιγράφουν δηλαδή- και τόσο βαρύθυμος που δύσκολα μιλιέται. Μόνο τον Αντώναρο (λέει ο Αντώναρος δηλαδή) βλέπει κάθε πρωί, διαβάζουν μαζί τις εφημερίδες (και μένα, και μένα), συζητάνε και για τον Παναθηναϊκό που πάει χάλια και μετά εκεί κατά τις 11 τελειώνει η σεμνή τελετή κι ο καταλληλότερος Κώστας κάνει το ένα και μοναδικό ραντεβού της ημέρας. Α, όλα κι όλα.
Μπορεί η χώρα να περνάει τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων χρόνων, αλλά ο άνθρωπός μας δεν θα χαλάσει και τη ζαχαρένια του εδώ που τα λέμε. Μια συνάντηση με υπουργό την ημέρα κι αυτό είναι. Μετά στο σπίτι, κατάκοπος. Θα μου πεις, άμα το προηγούμενο διάστημα δεν έκανες ούτε αυτό, το να βλέπεις τον Χατζηδάκη ή τον Στυλιανίδη, έστω και για μια φορά, είναι κούραση μεγάλη. Τέλος πάντων. Αυτά να τα βλέπουν στην Ευρώπη που οι πρωθυπουργοί από το πρωί ώς το βράδυ είναι με τον διοικητή της κεντρικής τους τράπεζας και τον υπουργό Οικονομικών. Μόνο μαζί δεν κοιμούνται. Κουβεντιάζουν όλη την ημέρα για το πώς θα βρουν λύσεις. Εδώ ο δικός μας, που διοικεί τον επίγειο παράδεισο, τη μοναδική όαση ευημερίας σε έναν κόσμο που διαλύεται, μια συνάντηση την ημέρα και πολύ είναι".

2 σχόλια:

tzonakos είπε...

Kαλά, αυτοί δεν ειχαν πεί οτι ο πρωθυπουργός θα εργαζόταν 9 με 9 ;;;
Τι έγινε, δεν αντέχει ;
Και πώς θα μας σώσει ;

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΑ, ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ. ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΔΕΙΑΣ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ!!!
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ;