Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2009

Πλήρης αποβιομηχάνιση: μας γύρισαν δεκαετίες πίσω!

Τα στοιχεία είναι ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ! Τα αντιγράφω από το blog του chouvi και παρ'ό,τι αφορούν στο τοπικό επίπεδο της Θράκης, είμαι σίγουρος ότι αντανακλούν την κατάσταση σε όλη την χώρα:

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αξιοποίησε στο έπακρο την επίσκεψη του στην Κομοτηνή. Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Αθήνα, μαζί με τον Φ. Σαχινίδη με θέμα "Επιπτώσεις της κρίσης στις επιχειρήσεις και την πορεία των επιτοκίων στην τραπεζική αγορά", παρέθεσε στοιχεία που αφορούν τη Ροδόπη αλλά και την Θράκη γενικότερα.

Συγκεκριμένα:

"Έχουμε χάσει κατ/ αρχήν 6500 θέσεις εργασίας το τελευταίο δίμηνο του 2008 κι έχουμε άλλες 1528 νέες το Γενάρη του 2009. Στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία αυτή τη στιγμή, οι βιομηχανικές παραγγελίες άρα και η βιομηχανική δραστηριότητα, είναι μειωμένες κατά 50%. Έχουμε βιομηχανικές παραγγελίες επαναλαμβάνω και βιομηχανική δραστηριότητα μειωμένες κατά 50%, μόνο στη βιομηχανική περιοχή του Κιλκίς χάθηκαν 880 θέσεις αυτές τις μέρες.

Στην Κομοτηνή, στη Θράκη σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή ακούστε: Το 2000 έμπαιναν κάθε πρωί στη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής 17.000 εργαζόμενοι και σήμερα μπαίνουν 2.500. Ήταν 90 επιχειρήσεις, σήμερα είναι 66, από τις 66 λειτουργούν οι 20, από τις 20 επιχειρήσεις οι περισσότερες αυτή τη στιγμή έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους και μεγάλες επιχειρήσεις έχουν βάλει το προσωπικό τους σε διαθεσιμότητα σε υποχρεωτική άδεια ή εκ περιτροπής εργασία.

Για όλα αυτά δεν υπάρχει καμία απολύτως πολιτική ανάσχεσης, δεν υπάρχει καμιά πολιτική τόνωσης της ζήτησης, γιατί ακριβώς η κρίση αυτή είναι αποτέλεσμα της ύφεσης της οικονομίας και όχι της παγκόσμιας κρίσης επαναλαμβάνω.
Και μάλιστα στη Θράκη έχουμε ένα θλιβερό φαινόμενο μετανάστευσης στην Ολλανδία, όπου οι άνθρωποι εργάζονται σε θερμοκήπια τουλίπας και που εκεί έπαθαν πολύ σοβαρές ασθένειες από τα τοξικά και αυτή τη στιγμή δεν έχουν και ασφαλιστική κάλυψη στη χώρα για να θεραπευτούν".

Ολη η συνέντευξη τύπου, εδώ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΡΕ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΠΟΥ ΤΡΕΜΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΙΑ ΣΑΣ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ; ΦΟΒΗΤΣΙΑΡΗΔΕΣ; ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ; Α, ΡΕ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!

ΑΚΕΛΙΤΗΣ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

@ρ@τε πύλ@ς είπε...

@Ανώνυμος: εσύ που σχολιάζεις ανώνυμα είσαι ο γενναίος κι εμείς που είμαστε επώνυμοι είμαστε οι ...δειλοί? Αντε ρε πρόβατο πήγαινε να βοσκήσεις!