Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Η αλήθεια κάποια στιγμή αποκαλύπτεται...

Μόλις είδα στο blog του Γ. Κρόγια ότι οι "Ανεργοι Δημοσιογράφοι", με τους οποίους ο Γιώργος αλλά και όσοι εξοργιστήκαμε από την τακτική τους για το γνωστό θέμα των κινητών τηλεφώνων του Πασόκ (βλ. εδώ) και από την εμμονή τους να ΜΗΝ δέχονται την αλήθεια και να επιμένουν σε κακοήθεις ερμηνείες, ανέβασαν ΣΗΜΕΡΑ ανάρτησή τους με την οποία ΔΕΧΟΝΤΑΙ ότι έκαναν λάθος και ΖΗΤΟΥΝ συγγνώμη!

Δε θέλω να μπω σε λογικές του τύπου "δικαιωθήκαμε όσοι διαμαρτυρηθήκαμε για την συκοφαντική τους ανάρτηση", από τη στιγμή μάλιsτα που και ο Κρόγιας τους συγχωρεί, πλην όμως δικαιούμαι να πω ότι η αλήθεια μπορεί ενίοτε να κακοποιείται αλλά στο τέλος λάμπει.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ετσι ακριβως!το ψεμα εχει κοντα ποδια δεν λενε?Μπραβο στην επιμονη σας και πανω απο ολα που δεν αφηνετε να συκοφαντουν τον Προεδρο και το Κινημα!Συγχαρητηρια συν.Κρογια και σε ολους σας ειστε ΑΓΩΝΙΣΤΕΣκαι μην το ξεχνατε σας παρακολουθω καθε μερα.Σοφια

Panagiotis Peteinatos είπε...

Το πρωτοφανές στην όλη ιστορία δεν ήταν τόσο η κατασκευασμένη είδηση, αλλά η λογοκρισία η οποία ασκήθηκε με προκλητικό τρόπο και στην οποία φαίνονται αμετανόητοι.

Ακόμα και σήμερα, τα σχόλια στην απολογία τους δεν επιτρέπονται. Γιατί άραγε;

Έγραψα αναλυτικά κάποιες σκέψεις και στο μπλογκ του Κρόγια και στο web4democracy http://web4democracy.blogspot.com/2009/01/blog-post_17.html

Μέχρι σήμερα έχουμε δει στην διαδικτυακή μπλογκόσφαιρα εξάρσεις και ίσως εμπάθειες μπορούν να ερμηνευτούν (όχι φυσικά να δικαιολογηθούν). Υπάρχουν όμως όρια δεοντολογίας που δύσκολα ξεπερνιόνται ακόμα και πίσω από την ανωνυμία. Η λογοκρισία, δηλαδή, όπως έγινε και στον βαθμό που έγινε από τους ανώνυμους δημοσιογράφους είναι πρωτοφανής. Είναι πρωτοφανές διότι, υποτίθεται, αυτός είναι ο σκοπός τους, η καταγγελία της λογοκρισίας που ασκείται στα ΜΜΕ. Υποτίθεται ότι γι' αυτό τον λόγο έμειναν άνεργοι και πάνω σε αυτό το σκεπτικό έχτισαν ένα ανατρεπτικό τους προφιλ, στον υποτιθέμενο αγώνα τους ενάντια στην λογοκρισία.

Φιλικά,
Παναγιώτης Πετεινάτος