Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Η πρώτη λεσβία ηγέτης στην πρωθυπουργία...

Διαβάζω στα "Νέα" σήμερα:

"Είναι η πρώτη ανοιχτά ομοφυλόφιλη ηγέτης που αναλαμβάνει τα ηνία μιας χώρας. Η νυν υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Johanna Sigurdardottir, αναμένεται να ορκιστεί μεταβατική πρωθυπουργός της Ισλανδίας, μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης της χώρας, της παραίτησης του συντηρητικού πρωθυπουργού GeirHaarde και των μαζικών διαδηλώσεων για την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα. Η ηλικίας 66 ετών σήμερα, πρώην αεροσυνοδός έχει δηλώσει ανοιχτά πως είναι λεσβία, έχει μακρά ιστορία στο συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ θεωρείται εξαιρετικά επιτυχημένη υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων. Άλλωστε, δημοσκόπηση της εταιρείας CapacentGallup την ανέδειξε τον περασμένο Νοέμβριο ως την πιο δημοφιλή υπουργό της Ισλανδίας, με ποσοστό αποδοχής 73%. Η Johanna Sigurdardottir αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της χώρας, μέχρι τις εκλογές που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Μάιο, ως επικεφαλής του κεντροαριστερού συνασπισμού που δημιούργησαν τα κόμματα «Σοσιαλδημοκρατική Συμμαχία» και «Αριστερό-Πράσινο Κίνημα».
Ωστόσο η ανάληψη της πρωθυπουργίας της Ιρλανδίας από την Johanna Sigurdardottir σηματοδοτεί μια ιστορική στιγμή για τα κινήματα υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η Sigurdardottir συζεί με τη δημοσιογράφο JoninaLeosdottir, με την οποία την ενώνει σύμφωνο πολιτικής συμβίωσης από το 2002 και έχει δύο γιούς από τον προηγούμενό της γάμο. Η νέα πρωθυπουργός της χώρας οφείλει την υψηλή δημοτικότητά της στο γεγονός ότι αξιοποίησε μεγάλο μέρος της δημόσιας χρηματοδότησης σε προγράμματα υπέρ των αναπήρων και των ηλικιωμένων, όπως και για την ενίσχυση οργανώσεων που αντιμετωπίζουν την οικογενειακή βία. Είναι γνωστή ως ακέραιος χαρακτήρας και ως άνθρωπος ικανός να λύνει τα προβλήματα και να κατευνάζει τις εντάσεις" (όλο το δημοσίευμα, εδώ).

Αυτές είναι κοινωνίες! Οχι σαν την Ψωροκώσταινα, που στην αντίστοιχη πρωθυπουργική θέση έχει από έτη έναν κρυφο-gay, ο οποίος δε λέει να το παραδεχτεί και επιδεικνύει σα "γύφτικο σκεπάρνι" τα αθώα παιδάκια του για να μας πείσει ότι είναι ηθικός οικογενειάρχης...

Υ.Γ.: για να μην παρεξηγούμαι και με πείτε και ... ρατσιστή! ΤΙΜΩ την ισλανδή πολιτικό που ΔΕΝ το κρύβει και έχει τα κότσια (για να μην κάτι άλλο και θεωρηθώ και σεξιστής) να ζει με τη σύντροφό της. ΔΕΝ ΤΙΜΩ όμως κανέναν πολιτικό που, ΕΝΩ ο κόσμος το έχει τούμπανο και ΕΝΩ ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΥΣΙ ΞΕΣΠΑΣΕ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ωστόσο μου το παίζει ηθικός οικογενειάρχης προκειμένου να κερδίσει τις ψήφους των "νοικοκυραίων"! ΑΥΤΟ δεν είναι προσωπικό πλέον ΘΕΜΑ, είναι ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΣ που πρέπει να αποκαλυφθεί!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι λίγο ιταμό να αφήνεις δημόσια υπονοούμενα επι προσωπικών υποθέσεων δημοσίων προσώπων?
Τη στιγμή μάλιστα που το κόμμα σου δεν έχει δείξει τις καλύτερες προθέσεις απέναντι στους gay...

GsH.

Στέλιος είπε...

@GsH: αγαπητέ ανώνυμε, δεν είναι καθόλου ιταμό! Εγώ δεν κατονόμασα κανένα τέτοιο πρόσωπο και καμίας χώρας! Αν εσένα πήγε το μυαλό σου εκεί που πήγε, δε φταίω εγώ. Και για να σοβαρευτούμε: ΤΙΜΩ την ισλανδή πολιτικό που ΔΕΝ το κρύβει και έχει τα ... αρχίδια να ζει με τη σύντροφό της. ΔΕΝ ΤΙΜΩ κανέναν πολιτικό (ναι καλά κατάλαβες για ποιόν λέω!) που, ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ και ΕΝΩ ΞΕΣΠΑΣΕ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ωστόσο μου το παίζει ηθικός οικογενειάρχης προκειμένου να κερδίσει τις ψήφους των "νοικοκυραίων"! ΑΥΤΟ δεν είναι προσωπικό δικαίωμα, είναι ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΣ που πρέπει να αποκαλυφθεί!

Στέλιος είπε...

@GsH: δεν κατάλαβα τον υπαινισμό σου? ΤΟ Πασόκ που έχει καταθέσει δημοσίως ολοκληρωμένη πρόταση για την κοινή συμβίωση των gay πολιτών, δεν έχει τις καλύτερες προθέσεις? Αν δεν τις έχει το Πασόκ, τότε ΠΟΙΟ κόμα τις έχει? Η ΝΔ που είναι φασιστικό και συντηρητικό και με το ζόρι θέσπισε σύμφωνο συμβίωσης μόνον για τους straight? Ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορεί να συμφωνησει σε 5 κοινά πράγματα? Το ΚΚΕ που επισήμως αποδίδει την ομοφυλοφιλία ως "κουσούρι" του καπιταλισμού? Μάλλον τα έχεις χάσει!

tzonakos είπε...

Αλλη κοινωνία η Ισλανδία αγαπητέ Στέλιο.
Εδω δεν μπορούμε γενικά γυναίκες να ανεβάσουμε, πόσω μάλλον ομοφυλόφιλες δηλωμένες.
Εγω δεν εχω πρόβλημα πάντως αν ενας με υψηλό αξίωμα ειναι γκέη.
την ουσία κοιτάω.

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

Δικαίωμα του καθ ενός
τι κάνει στη ζωή του
δεν ξέρουμε αληθινά
τι κρύβει στη ψυχή του

Ομως εμένα μ΄ ενοχλεί
η τόση προβολή τους
και προωθούν σαν πρότυπο
την άνομη ζωή τους.