Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Ανασχηματισμός ... για τα γαριδάκια!

Ανακοινώθηκε προ ολίγου η σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Καραμανλή, μία "λύση ανάγκης" υπό το βάρος σκανδάλων και ανικανότητας (βλ. και εδώ).

ΑμετακίνητοιΑλλάζουν ΥπουργείαΝέα Πρόσωπα Εκτός Κυβέρνησης

Υπ.Εξωτερικών: Ντ.Μπακογιάννη

Υπ.Παιδείας: Άρ.ΣπηλιωτόπουλοςΥπ.Οικονομίας: Γ.ΠαπαθανασίουΠέτρος Δούκας
Υπ.ΠΕΧΩΔΕ: Γ.ΣουφλιάςΥπ.Αγρ.Ανάπτυξης: Σ.ΧατζηγάκηςΥπ.Δικαιοσύνης: Ν.Δένδιας Αλέξανδρος Κοντός

Υπ.Εθν.Άμυνας: Ε.Μεϊμαράκης

Υπ.Ανάπτυξης: Κ.Χατζηδάκης Υπ.Πολιτισμού: Α.ΣαμαράςΜιχάλης Λιάπης
Υπ.Απασχόλησης: Φ.ΠετραλιάΥπ.Μεταφορών: Ε.ΣτυλιανίδηςΥπ. Τουρισμού: Κ.ΜαρκόπουλοςΓιώργος Αλογοσκούφης
Υπ.Εσωτερικών: Πρ.Παυλόπουλος

Υφ. Οικονομίας: Θ.Μπούρας

Χρήστος Φώλιας

Υπ.Υγείας
Δ.Αβραμόπουλος


Υφ.Εξωτερικών: Μ.Βαρβιτσιώτης

Παναγιώτης Χηνοφώτης


Υφ. Υγείας: Μ.Σαλμάς

Μαργαρίτης Τζίμας


Υφ.Εσωτερικών:
Χ.Μαρκογιαννάκης



Υφ.ΜΜΕ: Κ.Γκιουλέκας


Το γράφημα από το "Πρώτο Θέμα"

Σύμφωνα με ανακοίνωση της "ποντικομαμής", που το παίζει κυβερνητικός εκπρόσωπος, το ... "νέο" κυβερνητικό σχήμα έχει ως εξής (βλ. εδώ).
Εκτός κυβέρνησης: Γιώργος Αλογοσκούφης, Χρήστος Φώλιας, Μιχάλης Λιάπης, Αλεξανδρος Κοντός και Μαργαρίτης Τζίμας, δηλ. βγήκαν 5 ανίκανοι, που αντικαταστάθηκαν από ισάριθμους άλλους ανίκανους, αφού πολύ ορθά ο Γ. Παπακωνσταντίνου από το Πασόκ δήλωσε ότι: «παρά το νέο κυβερνητικό σχήμα, οι πολιτικές της κυβέρνησης δεν αλλάζουν, για έναν πολύ απλό λόγο, γιατί δυστυχώς ένας άνθρωπος μένει στη θέση του και αυτός είναι ο πρωθυπουργός».

Αμετακίνητοι παραμένουν ο Προκόπης Παυλόπουλος (νέες δόξες για την ΕΛ.ΑΣ.!), η Φάνη Πετραλιά (νέα .. ταγιέρ ενόψει!), η Ντόρα Μπακογιάννη (τώρα να δείτε παραβιάσεις από την Τουρκία!), ο Γιώργος Σουφλιάς (ένας κουφός θα φέρει την άνοιξη?), ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης (ο πιο "άχρωμος" υπουργός άμυνας ever!) και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. (τώρα μάλιστα!). Υπουργός Οικονομίας ο Γ. Παπαθανασίου (αυτός δεν ήταν που ως υφυπουργός Ανάπτυξης δεν μπόρεσε να ελέγξει την ακρίβεια? Και πώς να την ελέγξει αφού είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός, βλ. εδώ, άρα άσχετος με τα οικονομικά?), Παιδείας ο Αρης Σπηλιωτόπουλος (η ... Σαλώμη, με ΜΗΔΕΝΙΚΟ επαγγελματικό βιογραφικό και μόνον ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ δράση, βλ. εδώ!), Μεταφορών ο Ευριπίδης Στυλιανίδης (ο "μπουζουκόβιος" μεταφέρεται από το ένα υπουργείο στο άλλο!), Πολιτισμού ο Αντώνης Σαμαράς (εδώ να δείτε αρχαιολατρεία που θα μας προκύψει!), Δικαιοσύνης ο Νίκος Δένδιας (?), Ανάπτυξης ο Κωστής Χατζηδάκης (αυτός υποτίθεται ότι ήταν "πετυχημένος" με την πώληση της "Ολυμπιακής"!), Γεωργίας ο Σωτήρης Χατζηγάκης (δεν βρήκαν κάποιον ... πιο τζόβενο?) και Μακεδονίας Θράκης ο Σ. Καλαφάτης
(να το ... τζόβενο!).

Σχόλιο: θέλω να δω πώς θα αντιδράσει ο Μαργαρίτης Τζίμας, πρώην ΥΜΑΘ και σύζυγος της ... μάνας της Ερατούς, της τσιγγάνας από το σήριαλ "Ψίθυροι Καρδιάς", που κάθε μέρα λιβάνιζε στα κανάλια τον Καραμανλή κι αυτός τον ξεπλήρωσε με ... αποπομπή!

Αντιδράσεις:
* για το ... ευέλικτο σχήμα (43 υπουργοί!), εδώ.
* για τη δημόσια τάξη με την επιλογή Μαρκογιαννάκη, εδώ.
* για σαρκαστικό σχολιασμό της σύνθεσης, εδώ.
* για τη σχέση νέου σχήματος και Εξεταστικής για το Βατοπαίδι, βλ. εδώ.

3 σχόλια:

VAD είπε...

Αλλαξε ο ...Καραμαν(ω)λιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!Σιγά τα σπασμένα αυγά!

Ανώνυμος είπε...

Εδιωξε τον Αλογοσκούφη για χάρη του οποίου-να μπορέσει να καταρτίσει Προϋπολογισμό-έγιναν οι εκλογές το 2007!
Κράτησε τον Παυλόπουλο, ο οποίος αντί "να επανιδρύσει" το Κράτος, νεκρανάστησε την τρομοκρατία!
Έστειλε στο Γεωργίας τον Χατζηγάκη, ο οποίος ανεβασμένος στα τρακτέρ, υποσχόταν απατηλώς, "όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά"...
Ο Αρης στο Παιδείας θα είναι η χαρά των συνθημάτων μαθητών και φοιτητών...
Έβαλε 4 από την Εξεταστική για το Βατοπέδι, γιατί... ξεπλένουν καλύτερα, αλλά και εκείνο το παιδί τον Μπούγα, που είχε διακριθεί μαζί με την Φεβρωνία και τον εκ Λαρίσης συνάδελφο του στην καλπονοθία για την Συνταγματική Αναθεώρηση!
Και το καλύτερο. Ο Αντώναρος παραμένει κυβερνητικός εκπρόσωπος και αναπληρωτής του θα είναι ο Γκιουλέκας, όταν ορκισθεί υφυπουργός Τύπου!!!

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Στέλιο, έκανες πολύ καλό σχολιασμό. Απορώ όμως πώς όλοι αυτοί νιώθουν ευτυχείς; Σχετικά με τον Τζίμα, θα έλεγα ότι ο Καραμανλής κατάλαβε ότι ο Δραμινός πολιτικός είχε γίνει "ρόμπα" στα κανάλια με την άκριτη υποστήριξη των πεπραγμένων της ΝΔ και το γλείψιμο στον πρωθυπουργό...