Επειδή κάποιοι γιαλαντζί "αριστεροί" στην Ψωροκώσταινα προσπάθησαν να παρουσιάσουν το νέο πρόεδρο της Αμερικής σα ... χειρότερο κι από τον Μπους, παραθέτω την παρακάτω είδηση που διάβασα στα "Νέα" και που δείχνει ότι δεν μπορεί, κάτι αλλάζει... (ως γνωστόν, οι Αλέκοι και οι Αλέκες, διαχρονικά, στην Ελλάδα προτιμούν πάντα τις δεξιές-συντηρητικές λύσεις για να μπορούν να φωνασκούν: βλ. το ανιστόρητο σύνθημά τους "τί Πλαστήρας, τί Παπάγος").
Το θέμα αφορά τα εργασιακά δικαιώματα και με άγγιξε καθώς επί 15 χρόνια ασχολούμαι με αυτά. Και η ιστορία αυτή αποδεικνύει ότι μία εμπνευσμένη και χρηστή διοίκηση μπορεί να οδηγήσει σε μικρές λύσεις που κάνουν καλύτερη την κοινωνία μας.
"Το όνομα μιας 70χρονης γυναίκας από την επαρχία της Αλαμπάμα (και τη σφραγίδα της Μισέλ...) φέρει ο πρώτος νόμος που υπέγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα ως πρόεδρος των ΗΠΑ. Είναι ένας νόμος- ορόσημο, που καθιστά σαφώς πιο ισχυρή την αρχή της ίσης αμοιβής ανδρών και γυναικών στον εργασιακό χώρο. Την ιστορία της Λίλι Λέντμπετερ, ο Ομπάμα (και η Μισέλ...) την είπαν πολλές φορές στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Η Λίλι δούλευε από το 1979 σε ένα εργοστάσιο ελαστικών της Goodyear, ήταν μάλιστα από τις ελάχιστες γυναίκες τις οποίες είχε εμπιστευτεί η εταιρεία με τον ρόλο του επιστάτη. Πέρασαν σχεδόν είκοσι χρόνια και το 1998, ενώ η Λίλι πλησίαζε στη συνταξιοδότηση, κάποιος της αποκάλυψε ότι όλα αυτά τα χρόνια, οι άνδρες συνάδελφοί της έπαιρναν πολύ υψηλότερους μισθούς από την ίδια. Οι ένορκοι έκριναν τον εργοδότη της ένοχο διακρίσεων. Όμως το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε (επί Μπους) τις διεκδικήσεις της για αποζημίωση κρίνοντας πως θα έπρεπε να έχει υποβάλει μήνυση 180 ημέρες από την πρώτη φορά που η Goodyear την πλήρωσε λιγότερο. Ουσιαστικά, αυτό ακριβώς διορθώνει ο Νόμος Λίλι Λέντμπετερ - από το 2007 τον προωθούσαν οι Δημοκρατικοί αλλά προσέκρουε στην αντίσταση του ελεγχόμενου από τους Ρεπουμπλικανούς Κογκρέσου: επιτρέπει την άσκηση δίωξης μέσα σε 180 ημέρες από την τελευταία φορά που μια επιχείρηση θα πληρώσει μια εργαζόμενη λιγότερα από ό,τι τους άνδρες συναδέλφους της. Η Λίλι, βέβαια, δεν θα πάρει ούτε σεντ από τα 200.000 δολάρια που εκτιμάται ότι της χρωστάνε, η υπόθεσή της δεν μπορεί να ξαναδικαστεί. Ήταν όμως εκεί, δίπλα στον Ομπάμα, και έλαμπε: «Με την υπογραφή του προέδρου, σήμερα, η ανταμοιβή μου είναι ακόμα πλουσιότερη», δήλωσε. «Αυτή η γιαγιά από την Αλαμπάμα συνέχισε να αγωνίζεται, γιατί σκεπτόταν την επόμενη γενιά», είπε ο Ομπάμα. «Υπογράφω αυτόν τον νόμο για τις κόρες μου, και για όλους όσοι θα έρθουν ύστερα από εμάς, γιατί θέλω να μεγαλώσουν σε ένα έθνος που εκτιμά τη συνεισφορά τους»".
Ολο το άρθρο, εδώ.
Ολο το άρθρο, εδώ.
3 σχόλια:
Στην αλλοδαπή κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση έστω και αργά. Εμείς απλώς αντιγράφουμε μόνο τα χειρότερα.
ti γίνεται σήμερα πήγα να μπω στο blog του krogia και είχε απαγορευτικό λες να τον χακεψαν ?
@stetoual: το πρόσεξα κι εγώ και έστειλα μήνυμα. Γιατί όμως όταν δεν μπορείτε να μπείτε στου Κρόγια, ειδοποιείτε όλοι εμένα? Λες και είμαστε πρωτοξάδερφα? :)
Δημοσίευση σχολίου