Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009

Τί σχέση έχει το ... γάλα με την ... καβάλα?

Οπως λέμε τί σχέση έχει ... ο φάντης με το ρετσινόλαδο! Και όμως, για μερικούς "βαμμένους" οπαδούς του κ. καθηγητή, που δεν μπόρεσαν ποτέ να χωνέψουν την ήττα του αγαπημένου των ΜΜΕ, πέρυσι στις εσωκομματικές εκλογές, φαίνεται ότι υπάρχει σχέση! Την οποία, βέβαια, σχέση βλέπουν μόνον οι ίδιοι, την έχουν στο μυαλό τους και στη φαντασία τους. Διότι δεν μπορούν να κατανοήσουν πώς έγινε και αυτός, που εμφανιζόταν ως ο έχων λέγειν, ο καθηγητής με το επικοινωνιακό χάρισμα, ο έτσι, ο αλλιώς, ο υποστηριζόμενος και προωθούμενος για ... "μελλοντικός αρχηγός της δημοκρατικής παράταξης" από τους μεγαλοεκδότες (θυμάστε φυσικά την τρομερή δήλωσή του, που μας προσέβαλε όλους εκείνη την αποφράδα νύκτα των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2007!), τελικά ... έχασε από τον Γιώργο, που τον λοιδωρούσανε και λέγανε ότι, με αυτόν, το Πασόκ δεν θα κέρδιζε ποτέ. Και όμως, ο Γιώργος, με την απλότητα και τον καινοτόμο λόγο του, και κέρδισε τον ... "επικοινωνιακό" καθηγητή και, ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΜΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ, έφτασε το Κίνημα και 5 και 6 μονάδες μπροστά από τον Καραμανλή!

Είχα πει τότε: μα πώς λέτε ότι ο Βενιζέλος θα νικήσει τον Καραμανλή, αφού δεν μπόρεσε να νικήσει έναν, υποτίθεται "πληγωμένο" από τις εκλογές, Παπανδρέου? Κανείς δεν μπόρεσε να μου απαντήσει... Κανείς "βενιζελικός" δεν ήθελε να παραδεχτεί ότι υποστήριζε έναν πολιτικό που φέρνει τη ρετσινιά του "φαταουλισμού"(θυμόμαστε πώς όρμησε στο Ζάππειο το βράδυ των εκλογών!), της αχαριστίας (θέλησε να γίνει πρόεδρος, διά ρεσάλτου, σε ένα κόμμα για το οποίο δεν είχε κολλήσει ούτε -1- αφίσα!), της ανικανότητας (δεν θυμάμαι τίποτε αξιόλογο από την υπουργική του θητεία, είτε στο Πολιτισμού είτε στο Δικαιοσύνης: ακόμη και το Σύνταγμα, που εισηγήθηκε, αναθεωρήθηκε γρήγορα!) και, εν πολλοίς, της "διαπλοκής", καθώς συγγένεψε διά γάμου με το σόϊ των δεξιών Μπακατσέλων, "κολλητών" των Μητσοτάκηδων.

Δεν είχα σκοπό να θίξω ξανά το θέμα Βενιζέλου, καθώς ομολογώ ότι, μετά την ήττα του και την σαφή θέση του Προέδρου ότι οι όποιοι υπονομευτές θα πάρουν την άγουσα εκτός Πασόκ, ασκεί τα καθήκοντά του επαρκώς. Δεν είμαι πεπεισμένος ότι κάνουν το ίδιο και οι ... "Ταλιμπάν" του και διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το κατά πόσον δεν θα υποστηρίξουν (επίτηδες!) τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ώστε να δημιουργήσουν πάλι προβλήματα στο Πασόκ, προς όφελος του "Ρεύματος". Αναγκάζομαι, όμως, σήμερα να επανέλθω, όχι τόσο για τη γνωστή ιστορία που έβγαλαν στη δημοσιότητα οι (άθλιοι έτσι κι αλλιώς) Μάκηδες για τον πατέρα Βενιζέλο (επιχείρησαν να εμφανίσουν ως "ύποπτη" για το ελληνικό δημόσιο
μια ανταλλαγή περιουσιακού στοιχείου του πατέρα του Βενιζέλου στην Ξάνθη, μέσω της ΚΕΔ), όσο για την στάση ορισμένων υποστηρικτών του κ. καθηγητή που, ΑΝΤΙ (τουλάχιστον να) ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ για το γεγονός ότι ο Βενιζέλος μας εκθέτει με το θέμα αυτό, προσπαθούν να τον παρουσιάσουν και ως "ήρωα" και "υπόδειγμα πολιτικού", ενώ σαφώς, ΑΝ κάτι τέτοιο γινόταν από την πλευρά ενός "παπανδρεϊκού", θα είχαν ξεσηκώσει το σύμπαν (θυμόμαστε πολύ καλά ότι κόντεψαν να φάνε ζωντανό τον εκπρόσωπο τύπου, Γ. Παπακωνσταντίνου, επειδή έκανε το απολύτως αυτονόητο και το νόμιμο: παρέπεμψε στον εισαγγελέα τον Πάπιστα για να κάνει εκεί τις καταγγελίες του!).

Ερχεται, λοιπόν, ένας γνωστών "βενιζελικών" αισθημάτων blogger, με χθεσινή του ανάρτηση (βλ. εδώ), και υποστηρίζει, μεταξύ άλλων "φαντασιώσεων" και τα εξής "κουφά":

"
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος - παρόλο που το θέμα δεν τον αφορούσε άμεσα-, (σημείωση δικιά μου: ΠΩΣ δεν τον αφορούσε άμεσα? ο δικηγόρος πατέρας του έκανε την ανταλλαγή, δεν τον είχε ενημερώσει? δεν κατάλαβε ότι μία τέτοια κίνηση, εν μέσω ΑΥΤΟΥ του κλίματος με το Βατοπαίδι, και μάλιστα στην περιοχή της Ξάνθης, θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης?) αντιλαμβανόμενος ότι εάν δεν ήταν αυτός δεν θα υπήρχε καν θέμα (ακριβώς γι'αυτό έπρεπε να το προλάβει!), έκανε τηλεφωνική παρέμβαση όπου: δήλωσε ότι δυσφορία του που ασχολείται με τέτοια θέματα εν μέσω κρίσης. Ζήτησε από τον πατέρα του και την συνιδιοκτήτρια του οικοπέδου να υποχωρήσουν από τα νόμιμα δικαιώματα τους (άρα: αντιλαμβάνεται ότι ο πατέρας του, αλλά και ο ίδιος, έκαναν "πατάτα"), αφού αυτό μοιάζει να είναι το συμφέρον της κοινωνίας της Ξάνθης, και ανέλαβε την υποχρέωση να αποκαταστήσει τυχών οικονομικές ζημιές που θα τους δημιουργήσει αυτή η πράξη. Και κάπου εκεί ανέφερε χαμηλόφωνα ότι είναι “ταγμένος στην υπηρεσία του λαού” (ποιού λαού? εδώ μας λεει ότι πιθανόν να προκύψει και ζημία, χρήζουσα αποκατάστασης!). Για να βρούμε αντίστοιχη συμπεριφορά από πολιτικό άντρα θα πρέπει να ψάξουμε βαθιά στο χρόνο και στην πολιτική Ιστορία της Ελλάδος στα χρόνια του Χαριλάου Τρικούπη και του Ελευθερίου Βενιζέλου (ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΓΕΛΙΟ: έκαναν αυτοί οι 2 πολιτικοί άνδρες ανταλλαγές οικοπέδων μέσω της ΚΕΔ ποτέ?) ... Αυτές οι φράσεις δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Στο μυαλό του Βαγγέλη Βενιζέλου κυριαρχούν δυο έννοιες: Δημόσιο συμφέρον και καθήκον! (ποιό καθήκον ρε φίλε? το καθήκον του ήταν να προλάβει να ΜΗΝ εκθέσει το κόμμα με τις ιστορίες του πατέρα του, ο οποίος δέχθηκε να επισκεφτεί τους Μάκηδες στο ξενοδοχείο τους!). Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες δηλώνει υπηρέτης «ταγμένος στην υπηρεσία του λαού» και γίνεται έτσι ένας Μεγάλος Ελληνας (μεγάλος ... στον όγκο θα εννοεί, δεν εξηγείται αλλιώς!)! Ένας απο αυτούς που τόσο μας λείπουν… Δεν ξέρω τι σκέφτεται και πως επεξεργάζεται ο καθένας τα γεγονότα γύρω του, αλλά με βάση αυτά δεν μου επιτρέπεται να μην είμαι Βενιζελικός" (τα θες και τα παθαίνεις μου φαίνεται, φίλε).

Και ερωτώ: ok, δεν θέτω θέμα ανάμιξης του κ. καθηγητή στην ιστορία αυτή, καθώς δεν τον θεωρώ τόσο αφελή ώστε να διακινδυνεύσει το πολιτικό του μέλλον. Πού είναι, όμως, η γνωστή του ικανότητα και η πολιτική του οξυδέρκεια, ιδιότηες για τις οποίες κάποιοι τον ... "θεοποιούν", όταν και ο πιο άσχετος θα προέβλεπε ότι μία τέτοια ανάμιξη του πατρός του ΕΚΘΕΤΕΙ (βλ. εδώ) έναν ολόκληρο χώρο?

Και ξανα-ερωτώ:
αυτό που είπε “χαμηλόφωνα” και "ταπεινά" ο Ευάγγελος, ΠΟΣΟ ... ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ είναι (και ακούγεται στον κόσμο) από το υποκριτικό και ... χαμηλόφωνο “συγγνώμη, εγώ φταίω” που μας πέταξε και ο Καραμανλής για το Βατοπαίδι και νόμιζε ότι γλύτωσε με τις ευθύνες του?

Επομένως, ο φίλος blogger ας αφήσει το λιβανιστήρι: ούτε Χαρίλαος Τρικούπης ούτε Ελευθέριος Βενιζέλος είναι ο κ. καθηγητής. ΑΠΛΗ συνωνυμία, που λέμε!

1 σχόλιο:

@ρ@τε πύλ@ς είπε...

@Ανώνυμος: δεν με νιάζει πού θα σεβρω, όπως λες. Ούτε όσα γράφω είναι τα "άπλυτα" του Βενιζέλου, όσα είδαν το φως στην TV ανέφερα. Ούτε μπορείς να αρνηθείς ότι η τακτική του πατρός Βενιζέλου δεν εκθέτει το Κίμημα. Οπότε, προς τί οι μ...κίες που μου γράφεις?