Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

Γκαιμπελισμός αισχίστου είδους!

Οπως θα διαβάσετε στη σχετική ανάρτηση του φίλου Γ.Κρόγια (βλ. εδώ), κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι "Ανεργοι Δημοσιογράφοι" αναπαρήγαγαν ένα σχόλιο του "Βήματος" (ποιού άλλου?) περί δήθεν ... σπατάλης του Γ.Παπανδρέου και του Πασόκ που ... "έκαναν δώρο" σε όλα τα μέλη του Κινήματος και στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους από μία συσκευή Blackberry. Ως εκ τούτου, κατηγορούσαν το Κίνημα για μεγαλομανία, με προφανή σκοπό τη σπίλωση! Ο Κρόγιας ανέδειξε το θέμα στο blog του και απέδειξε με στοιχεία (επίσημες δημόσιες ανακοινώσεις από το site του Κινήματος, βλ. εδώ) ότι το Κίνημα και τα μέλη του μόνον οικονομικό οφελος είχαν από την κίνηση αυτή και η συμφωνία για την προμήθεια των συσκευών ήταν καθ'όλα διαφανής και αναγγελθείσα από καιρό. Τους θύμισε επιπλέον ότι το Κίνημα ήταν το ΜΟΝΟΝ κόμμα που διέθεσε χρήματα από την κρατική του χρηματοδότηση για να ενισχύσει τους πυρόπληκτους της Ηλείας. Αντέδρασα κι εγώ με σχόλιά μου, τόσο στον Κρόγια (βλ. εδώ) όσο και στους "Ανεργους Δημοσιογράφους" (βλ. εδώ). Τους επανέφερα στην τάξη, λέγοντάς τους ότι είναι απολύτως θεμιτό για ένα σύγχρονο κόμμα να οργανώνεται τεχνολογικά και ότι δεν μπορούν να κατηγορούν το Πασόκ για δήθεν ... αδιαφάνεια, όταν η σχετική συμφωνία με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του. Τους είπα ότι αν ψάχνουν για "αδιαφάνεια", ας κοιτάξουν π.χ. το ΚΚΕ που, εν έτει 2009, ΔΕΝ ανακοινώνει από μυστικοπάθεια τα μέλη της Κεντρικής του Επιτροπής ώστε να υπάρχει έλεγχος!

Προς στιγμήν, οι "Ανεργοι Δημοσιογράφοι", που έκαναν την ... "πατάτα", φάνηκε να συμμορφώνονται και να διορθώνουν το λάθος τους, ΑΝ ΚΑΙ αρνήθηκαν να αναρτήσουν διορθωτικό post και μάλιστα μας το έπαιξαν και θιγμένοι! Εγραψε ο Γ.Κρόγιας:

"Φαίνεται ότι αναγνώρισαν το λάθος τους οι άνεργοι δημοσιογράφοι, αλλά όχι ...τόσο ώστε να το διορθώσουν όπως θα όφειλε κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του.
Αυτό στα δικά μου τα μάτια δείχνει το λιγότερο ΕΓΩΙΣΜΟ και η μη ανάληψη ευθυνών για τις επιπτώσεις ενός τέτοιου λάθους, είναι μια εντελώς αντιδεοντολογική κίνηση, που εξηγεί προφανώς και το γιατί είναι άνεργοι...
Κανονικά, δεν θα έπρεπε να αναρτήσουν διορθωτικό ποστ, δε θα έπρεπε να στείλουν και διορθωτικό email σε όσους αναπαρήγαγαν το ποστ τους;
Αυτή τη στιγμή οι αναγνώστες των άλλων blog έχουν σχηματίσει πολύ λάθος εικόνα για τις δράσεις του ΠΑΣΟΚ".-


Σήμερα το πρωί, με το ... καλημέρα σας που λένε, έλαβα ένα μήνυμα από τον φίλο Δημήτρη, ο οποίος μας ενημέρωνε: "Στέλιο, επειδή δεν μπορώ να κάνω ανάρτηση στου Κρόγια, σε παρακαλώ ενημέρωσε τον ότι οι Ανεργοι Δημοσιογράφοι έχουν σβήσει όλα τα σχόλια του, όπως κι όσων τους επέκριναν για την συνειδητή αθλιότητα τους. Ευχαριστώ και καλή χρονιά!".

Πράγματι, μετέβην στα σχόλια της ανάρτησης του blog των "Ανεργων Δημοσιογράφων" και διαπίστωσα το αληθές της καταγγελίας του Δημήτρη: υπάρχουν μόνον τα 3 αρχικά αρνητικά σχόλια των αναγνωστών τους και έτερον ουδέν! Εκτύπωσα την "διορθωμένη" σελίδα τους ως αποδεικτικό μέσο, ενημέρωσα τον Κρόγια και αναμένω τη δημόσια συγγνώμη τους, άλλως ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ, ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ και ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΜΟΥ!

10 σχόλια:

αντωνης είπε...

Καλημερα Στελιο.
Καλη χρονια να εχουμε & καλη λευτερια στον ερμο τουτο τοπο.

Τωρα 2 λογια για το θεμα της αναρτησης. Οι "ανεργοι" κτλ εκτος απο το οτι εσβησαν τα σχολια σας, τα οποια ειχα και εγω διαβασει εκαναν και αναρτηση (δες εδω) οπου συνεχιζουν την παραπληροφορηση.

blogger είπε...

Καλη χρονια Στελιο και απο εδω. Ευχαριστω που αναδεικνυεις την γκεμπελιστικη τακτικη του εν λογω blog. Δεν εχεις ενεργοποιμενη τη δημοσιευση συνδεσμου για να συνδεσω το ποστ σου με το blog μου.

Στέλιος είπε...

@krogias: ok, γιώργο την ενεργοποίησα.

Στέλιος είπε...

@αντώνης: καλή χρονιά! έχεις δίκιο, για να "δικαιολογήσουν" την αφαίρεση των σχολίων, έκαναν και ανάρτηση οι σκιτζήδες!

xazopouli είπε...

Φιλοι, δεν ειναι φοβερο, ποσο "πολυγραφοτατοι" ειναι 5-6 συγκεκριμένα blogs, (makelio, wolf κλπ γνωστα...) τον τελευταιο καιρο;

Προφανώς εχουν προσλαβει κοσμο... απλα θα πρεπει να τους εχουν "ανεργους" για να παιρνουν και τον ΟΑΕΔ... Μετα απο τοσο φαγοποτι, τωρα που φευγουν, ειναι ικανοι να μαζέψουν ακομα και τα ψιχουλα στο πατωμα οι μπαγασιδες...

xazopouli είπε...

Και κατι αλλο... μ αυτην την "ιστορια" με τον αμερικανικο... δακτυλο!!! γιατι λεει ο αμερικανος... φτιαχνει κλιμα λογω μπουργας... για να μας βγάλει απ την αγκαλια της ... Ρωσικης αρκουδας... δεν μπορει... αυτα ειναι συμβουλες της αλέκας...

Θα τρελαθουμε παντως τελειως!!! Ο γκεμπελισμος και η παραπληροφοριση εχουν προαχθει σε επιστιμη!!!

Και τα έχουν αλεσει ολα... δεν εχουν αφησει κολυμπιθρόξυλο...

xazopouli είπε...

εν πασει περιπτωσει... καλη χρονια σε ολους!!!

Θα ειναι μια υπεροχη χρονια αυτη... γεματη αγωνες!

Ηρθε η ωρα ο Ελληνας να ξυπνησει απ τον ληθαργο... και οταν ξυπναει κανει παταγο!!

Ευχομαι μοναχα, να μην αφησει ξανα να τον κοιμησουν. ΚΑΝΕΙΣ!!

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Στέλιο χρόνια πολλά! Επειδή λογόκριναν και δικό μου σχόλιο, θα ανεβάσω σχετικό ποστ και εγω στο blog μου μέσα στο σ.κ.
Δεν είναι ούτε αναίδεια, ούτε ασχετοσύνη αυτό που κάνουν πλέον. Είναι καθαρή δημοσιογραφική αλητεία και καιρός είναι να ξεσκονίσω λίγο τον κώδικα δεοντολογίας που έχω στην βιβλιοθήκη μου και να τους κάνω μερικά μαθήματα.
Με εκνέυρισαν!

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

@χαζοπούλι
Μη το πιάνεις το θέμα γιατί εδω και πολλές μέρες έχω την πληροφορία οτι συνεργάτης του Αντώναρου ανέλαβε να δημιουργήσει κλίκα bloggers γύρω απο την Ρηγίλλης με στημένα θεματάκια και συντονισμένη δράση.
Αποδείξεις, προφανώς δεν έχω. Παρ' όλα αυτά η πηγή μου είναι πέρα για πέρα έγκυρη.
Αν συνεχίσουν αυτή την αλητεία τα blogs που ανέφερες (και μερικά ακόμα) θα αρχίσω να μιλάω ανοιχτά, οχι σε σχόλια αλλά μέσω ποστς.

blogger είπε...

@Παναγιώτη,
όποια ομαδούλα και αν φτιάξουν, όσα ψεύδη και αν κατασκευάσουν, θα πέσουν στο κενό, γιατί η αλήθεια είναι πάντα ισχυρότερη. Αρκεί να την λες με πάθος ως το τέλος.
Και νομίζω ότι από εδώ και πέρα η επωνυμία θα παίξει σημαντικό ρόλο.