Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Μίλησε και η ... ποντικομαμή!

Στην τετρασέλιδη συνέντευξή του στην ιταλική "L'Espresso" (βλ. εδώ), με τίτλο «Αθήνα, η δημοκρατία φλέγεται», ο Γιώργος λέει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Ξεχώρισα το εξής: ότι τάσεται υπέρ της πλήρους ένταξης των παιδιών των μεταναστών, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, στον κοινωνικό ιστό της χώρας μας. Σημαντικότατη και η δήλωσή του: «δεσμευόμαστε να βελτιώσουμε το επίπεδο δημοκρατίας. Να καταπολεμήσουμε τα ιδιωτικά κέντρα συμφερόντων. Να βασισθούμε στο σεβασμό του κάθε ατόμου. Να υπερασπισθούμε όσους ζουν στο περιθώριο».

Αντί να κάτσει και να τη διαβάσει με προσοχή, η γνωστή ποντικομαμή, που το παίζει κυβερνητικός εκπρόσωπος, είχε το θράσσος να απομονώσει την παραπάνω φράση (περί ένταξης των περιθοριοποιημένων στον κοινωνικό μας ιστό, πράγμα απολύτως επιβεβλημένο για μία κοινωνία δικαίου!) από τη συνέντευξη και να εξαπολύσει παρελκυστική επίθεση (βλ. εδώ) κατά του Γιώργου (ποιός? η ποντικομαμή!) γιατί, λέει, "ο Παπανδρέου δεν κάνει μια σαφή διάκριση μεταξύ των νέων,των μαθητών και των φοιτητών που έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώνουν ειρηνικά -και αυτό κάνουν -από τα στοιχεία εκείνα που είχαν το απύθμενο θράσος να κάψουν το εθνικό σύμβολο, την ελληνική σημαία" !!! Επιτέθηκε δε και στη Νεολαία Πασόκ γιατί, λέει, μίλησε για "παρακράτος"! Οταν όλη η χώρα λέει ότι παρακράτος υφίσταται!

Η απάντηση του Κινήματος: εδώ και είναι αποστομωτική. Μέχρι και στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα (που μονίμως καλύπτει τη ΝΔ), Πρετεντεράκος, Τρέμηδες και λοιποί έλεγαν ότι αυτές δεν είναι σοβαρές αιτιάσεις... Σε πήρανε χαμπάρι, ποντικομμαμή!

2 σχόλια:

VAD είπε...

Φίλε Στελιο,του απονέμεις εναν τίτλο που δεν του ανήκει,ποντικομαμή είναι αυτός που μπορεί να βγει παλικάρι μέσα από κάθε δυσκολία,να κατορθώσει τα πιο απίθανα!
Ο παπαρ-Αντώναρος ανήκει σ'αυτή την κατηγορία;

Στέλιος είπε...

@VaD: καλημέρα στο όμορφο Χαρτούμ! Εμείς πάλι χρησιμοποιούμε τη λέξη με αρνητική φόρτιση, αν κι έψαξα να βρω την ετυμολογία της δεν την εντόπισα πουθενά, αλλά στα μέρη μου αποκαλούμε έτσι όποιον είναι ... πώς να στο πω? Ο κρυφό, ο ύπουλος, ο ρουφιάνος, ο ...Αντώναρος τέλος πάντων! (ΥΓ: θα έρθεις στις γιορτές?)