Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2008

ΑΙΣΧΟΣ κυρία Αλέκα! (update)

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ για τους επίγονους του ζαχαριαδισμού που είναι τα σημερινά αφεντικά του ΚΚΕ? Να πεί "αίσχος"? Να τους φτύσει? Αλλά και να τους φτύσει, θα το καταλάβουν? 'Η θα νομίσουν ότι βρέχει? Με 4 χρόνια διακυβέρνησης από τη Δεξιά, με καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος από τους μαθητευόμενους μάγους της, και οι εργατοπατέρες του ΚΚΕ θεωρούν ΑΚΟΜΗ ότι τους φταίει το Πασόκ!

Θα μου πείτε ότι εδώ θεωρούν ότι για την πτώση του κομμουνισμού φταίει που πέθανε ο Στάλιν, εδώ θα σταματούσαν?

Υ.Γ.: Παρασκευή τα έγραφα τα παραπάνω, Σάββατο νάσου το ρεπορτάζ της Βούλας Κεχαγιά στα "Νέα-Σαββατοκύριακο" (διαβάστε το όλο, εδώ). Κρατώ ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα που δείχνει πόσο πήγε "πίσω" η κομμουνιστική "αριστερά" στην Ελλάδα λόγω των "μονόχνωτων" αντιλήψεων πολιτικών του είδους της Παπαρήγα:

"Πολλοί στον Περισσό λένε σήμερα πως η ανάδειξη της κ. Παπαρήγα στην ηγεσία του ΚΚΕ σήμανε και μία νέα ιδεολογική πορεία για το κόμμα της. Οι πιο κακεντρεχείς υποστηρίζουν μάλιστα πως 'η Αλέκα Παπαρήγα οδήγησε το κόμμα στον σεχταρισμό'. Συνομιλητές του Χαρίλαου Φλωράκη διατείνονται ότι ο ιστορικός ηγέτης του ΚΚΕ λίγα χρόνια πριν από τον θάνατό του, κι ενώ η Αλέκα Παπαρήγα είχε δείξει σαφή δείγματα γραφής, έλεγε πως η επιλογή τής Παπαρήγα 'ήταν μεγάλο λάθος μου'. Ορισμένοι επισημαίνουν πως δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια πριν από τον θάνατό του ο Φλωράκης δεν πατούσε το πόδι του στον Περισσό, αφού ένιωθε αφιλόξενα στο ίδιο το σπίτι του λαού".-

Δεν υπάρχουν σχόλια: