Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

ΑΧΡΗΣΤΟΙ... Παραιτηθείτε ΤΩΡΑ!



Πανικοβλήθηκαν στη θέα ενός 16χρονου ανύποπτου περαστικού, επειδή η παρέα του ... λογομάχησε μαζί τους, ενώ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ είναι εκπαιδευμένοι να ανταπεξέρχονται σε δύσκολες καταστάσεις. Χωρίς ο άτυχος νέος να είναι "κουκουλοφόρος" ή "αντεξουσιαστής" ή "αναρχικός", χωρίς να τους έχει επιτεθεί ή να κινηθεί εναντίον τους καθ'οιονδήποτε τρόπο (που, ακόμη κι έτσι να ήταν, δε δικαιολογείται το πιστολίδι)!

Ολα αυτά από μία ΑΧΡΗΣΤΗ αστυνομία, η οποία κομματικοποιήθηκε από μία επίσης ΑΧΡΗΣΤΗ κυβέρνηση (σκεφτείτε: εν ενεργεία αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων πολιτεύθηκε με τη ΝΔ και έγινε και υφυπουργός Εσωτερικών, δηλ. ο καθ'ύλην αρμόδιος για τις δυνάμεις καταστολής!), όταν το 2004 παραδώσαμε μία ΕΛ.ΑΣ. που εξολόθρευσε την "17Ν" και περιφρούρησε ικανοποιητικότατα τους Ολυμπιακούς Αγώνες! (update: βλ. το μεταγενέστερο άρθρο της "Ελευθεροτυπίας", εδώ, για την κατάσταση της ΕΛ.ΑΣ. επί ΝΔ)

Υπενθυμίζω ότι κάθε φορά που η Δεξιά στριμώχνεται, δολοφονεί εν ψυχρώ (Γρηγόρης Λαμπράκης, Νίκος Τεμπονέρας και σήμερα ο 16χρονος, ενώ προηγήθηκε η απόπειρα δολοφονίας του φοιτητή του ΑΠΘ με τα πράσινα σταράκια διά της μεθόδου της ... ζαρντινιέρας!). Δείτε κι εδώ μία ενδιαφέρουσα άποψη: μήπως η δολοφονία δεν ήταν και τόσο τυχαία? Μήπως βολεύει την παραπαίουσα κυβέρνηση μία αλλαγή θεματολογίας στα ΜΜΕ, τώρα που πλησιάζει η ώρα για την έκδοση πορισμάτων για το σκάνδαλο?

Προκάλεσαν ΕΤΣΙ το κάψιμο του κέντρου της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (βλ. για τα γενονότα εδώ) και έκαναν τη χώρα (πάλι!) διεθνώς ρεζίλι (βλ. εδώ).

Πάντως, οι παθόντες από τη μανία των αναρχικών ή αντεξουσιαστών ή δεν ξέρω τί άλλο που εξεμάνησαν από την εγκληματική συμπεριφορά των "πιστολέρο" της ΕΛ.ΑΣ., πρέπει να ... προβληματιστούν από την ιδιότυπη "σημειολογία" των ζημιών: επί της οδού Εγνατία, στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στο γραφείο μου (βλ. σημερινές φωτογραφίες), δεν πειράχθηκε ούτε το κοσμηματοπωλείο, ούτε το κατάστημα ηλεκτρικών, ούτε άλλα καταστήματα, έστω και αν δεν είχαν ρολά και σιδεριές κατεβασμένες, παρά "στοχοποιήθηκαν" και καταστράφηκαν:

(α) οι (ιδιωτικές) τράπεζες Eurobank, Alpha, Πειραιώς, αλλά και η (κρατική) Εμπορική (βλ. την ιδιαίτερα αντικοινωνική συμπεριφορά των τραπεζών το τελευταίο διάστημα),

(β) κατάστημα εταιρίας κινητής τηλεφωνίας (βλ. πρόσφατη δίωξη συνδικαλιστή της), και,

(γ) κατάστημα με εικόνες και εκκλησιαστικά είδη, όπως και η Αγιορείτικη Εστία στο παραδοσιακό κτίριο Νεδέλκου (βλ. Βατοπαίδι)...

Δεν υπάρχουν σχόλια: