Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008

Να τρελαθούμε τώρα?

Καλά τα είπε πριν από λίγο ο σοβαρότατος Πάσχος Μανδραβέλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ (βλ. εδώ): όταν ο Αδριανός της ΝΔ και του Μεγάρου Μαξίμου παρέλαβε το dvd στην υπόθεση Ζαχόπουλου, όλα τα δελτία ειδήσεων φωνάζανε για την εμπλοκή του. Τώρα που ο Γ. Παπακωνσταντίνου του Πασόκ έστειλε τον Πάπιστα από κει που ήρθε, αρνήθηκε να δει το dvd και του συνέστησε να πάει στον εισαγγελέα (βλ. εδώ), τώρα τα κανάλια άρχισαν τάχα μου να "αναρωτιούνται"! Δηλ. βρέθηκε ΕΝΑΣ άνθρωπος να κάνει το ηθικώς ορθόν (να αρνηθεί να παραλάβει προϊόν υποκλοπής) και οι τηλε-φωστήρες απόρησαν, κάνοντας την τρίχα ... τριχιά! Τι κοινωνία, Θεέ μου!Υ.Γ.: από τα δελτία ειδήσεων, το δε ALTER (του Κουρή, τί περίμενα?), με τον Χατζηνικολάου και τον Τράγκα, και το MEGA, που στηρίζει τον Καραμανλή, το έκαναν πρώτο θέμα για προφανείς λόγους. Ο ALPHA το ανέφερε για 2 δευτερόλεπτα και μάλιστα ο (δεξιός) Κύρτσος είπε ότι δε γεννάται θέμα, απλώς ο Παπακωνσταντίνου έπρεπε να είναι πιο υποψιασμένος. Το θέμα έθεσε στις ορθές του διαστάσεις ο Π. Μανδραβέλης. Αλλά δεν υπάρχουν τέτοιοι σοβαροί σχολιαστές παντού.

Ο διάλογος Παπακωνσταντίνου-δημοσιογράφων (βλ. και εδώ):

ΑΓΓ.ΜΟΣΧΟΒΑΣ:
Κύριε Εκπρόσωπε, θα σας ρωτήσω κάτι το οποίο μου μετεφέρθη, δεν έχω ιδία άποψη. Είναι αλήθεια ότι εσείς είχατε υπόψη σας το βίντεο, εσείς προσωπικά εννοώ, είχατε δει το βίντεο το επίμαχο εδώ και καιρό όπως υποστηρίζει συνάδελφος δημοσιογράφος;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Κύριε Μόσχοβα, κι εγώ το έχω ακούσει, την αναφορά που μου λέτε. Δεν έκανα αναφορά πρωτογενώς σε αυτό, διότι είναι κάτι προσωπικό αν θέλετε, και όχι κάτι στο οποίο θα έπρεπε να αναφερθώ ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, αλλά αφού με ρωτάτε. Ο κ. Πάπιστας, όπως γνωρίζετε, είναι εκ Κοζάνης. Συνεπώς, τον γνωρίζω. Είναι επιχειρηματίας, είναι γνωστός.

Ο κ. Πάπιστας, προ περίπου δύο μηνών, ζήτησε να με δει. Τον δέχθηκα, όπως δέχομαι πολλούς πολίτες του Νομού Κοζάνης. Μου δήλωσε ότι έχει στοιχεία και οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο αφορά έναν εκβιασμό που του γίνεται και ότι ο ίδιος δεν έχει κάνει τίποτα το παράνομο.

Του είπα ότι εάν δεν έχει κάνει κάτι το παράνομο, δεν έχει να φοβηθεί κάτι και ότι, αν έχει παρόμοια στοιχεία, αυτά πρέπει να τα δώσει στους αρμοδίους και ότι εγώ δεν είμαι αρμόδιος. Αυτή είναι η ανάμιξή μου στην υπόθεση αυτή. Όλα τα υπόλοιπα είναι προσπάθεια ψαρέματος σε θολά νερά.

ΑΓΓ.ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Άρα, συγγνώμη, επειδή έχει σημασία, δεν είδατε το βίντεο.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Όχι. Γνωρίζω την ύπαρξή του. Ήξερα ότι είχε κάποια στοιχεία.

ΑΓΓ.ΜΟΣΧΟΒΑΣ Το περιεχόμενο σας το είπε.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Αλλά δεν είχα δει το βίντεο. Το βίντεο, το είδα μαζί σας στην τηλεόραση.

ΑΓΓ.ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Ερώτημα. Γιατί δεν το είπατε αυτό νωρίτερα, ότι ξέρατε αυτή την υπόθεση εδώ και δυο μήνες, κάθε μέρα είστε στο briefing και δεν μας ενημερώσατε.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ειλικρινώς σας λέω ότι, όταν με επισκέφθηκε και μου εξήγησε την ιστορία αυτή, ούτε τα ονόματα που μου ανέφερε, ούτε η όλη υπόθεση, όπως μου την περιέγραψε, είχαν για μένα κάποια άμεση σχέση με αυτά που άκουγα και έβλεπα εκείνες τις ημέρες. Και εν πάση περιπτώσει, δεν ήταν δική μου δουλειά να δημοσιοποιήσω κάτι το οποίο μου είπε σε μια ιδιωτική συζήτηση. Του είπα αυτά, να τα πει στους αρμοδίους κι ότι εγώ δεν είμαι αρμόδιος γι' αυτό.

ΑΓΓ.ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Αν δεν απατώμαι, για κάτι αντίστοιχο κατηγορούσατε τότε και τον κ. Ανδριανό και στελέχη κυβερνητικά που είχαν υπόψη τους άλλες υποθέσεις και δεν τις δημοσιοποίησαν. Τώρα γιατί να μην ισχύει το ίδιο με σας;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Νομίζω πως ο παραλληλισμός που κάνετε δεν είναι σωστός. Εγώ ως βουλευτής του Νομού Κοζάνης, δέχθηκα έναν πολίτη του Νομού Κοζάνης ο οποίος μου είπε για κάποια στοιχεία, τα οποία αφορούν τον ίδιο και για κάποιον εκβιασμό που είχε ή που έλεγε ότι είχε μπροστά του. Δεν είχα εγώ αρμοδιότητα να ασχοληθώ με αυτό και να κάνω οτιδήποτε που να έχει να κάνει με αυτό. Δεν έχει καμία σχέση με εμένα.

ΑΓΓ.ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Τα στοιχεία ήταν για την υπόθεση Βατοπεδίου;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ναι, για την υπόθεση Βατοπεδίου.

ΑΓΓ.ΜΟΣΧΟΒΑΣ: (Μιλάει εκτός μικροφώνου) Η οποία ήταν στην επικαιρότητα αυτούς τους δυο μήνες.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ναι, ήταν στην επικαιρότητα, αλλά υπάρχει Δικαιοσύνη, όπως υπάρχει και μία Εξεταστική Επιτροπή. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει να κάνει κάτι με αυτό, όταν αφορά ένα συγκεκριμένο άτομο.

Δ.ΜΠΟΤΩΝΗΣ: Σας είπε δηλαδή ότι είναι γι' αυτή την υπόθεση ή εσείς από αυτά που σας είπε καταλάβατε ότι αφορά μια υπόθεση η οποία δεν έχει κι ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι κάτι προσωπικό, έτσι κι εσείς ενεργήσατε δηλαδή κι αν μάθατε τι έκανε μετά απ? αυτό, αν σας ενημέρωσε.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Δεν έχω μάθει τι έκανε μετά απ? αυτό. Μου είπε ότι αφορά αγοραπωλησίες οικοπέδων στη Θεσσαλονίκη. Υπέθεσα ότι πιθανόν να είχε κάτι να κάνει με το Βατοπέδιο, αλλά επαναλαμβάνω ότι δεν θεώρησα ότι έγινε κάτι, το οποίο εγώ θα έπρεπε να φέρω στη δημοσιότητα. Καταρχάς, δεν το είχα εγώ στα χέρια μου. Δεν ήταν κάτι που το είχα. Ήταν μια προφορική συζήτηση που έγινε και άρα δεν έβλεπα ποια περαιτέρω εμπλοκή θα έπρεπε να είχα εγώ.

ΣΠ.ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ: Κύριε Παπακωνσταντίνου, με ποιο αιτιολογικό σας επισκέφθηκε ο κ. Πάπιστας; Τι σας ζήτησε δηλαδή;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ζήτησε να με δει ως επιχειρηματίας εκ Κοζάνης, τον οποίο γνωρίζω κοινωνικά, διότι δραστηριοποιείται στην Κοζάνη.

Α.ΜΑΡΑΘΙΑΣ: Ενημερώσατε μετά μήπως τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ή άλλα στελέχη γι' αυτή τη συνάντηση και το περιεχόμενο;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Όχι, κανέναν, γιατί δεν αξιολόγησα αυτή την επίσκεψη ως αναγκαία, για να ενημερώσω οποιονδήποτε για το ζήτημα αυτό.

ΑΓΓ.ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Θέλετε να πιστέψουμε ότι εσείς, εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αιχμή του δόρατος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το θέμα του Βατοπεδίου εδώ και αρκετούς μήνες, είχατε έναν άνθρωπο στο γραφείο σας ο οποίος σας καταγγέλλει εκβιασμούς για το συγκεκριμένο θέμα και δεν το αξιολογήσατε.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Θέλω να πιστέψετε ότι υπήρξε μια συζήτηση στο γραφείο μου, ότι η συζήτηση αυτή αναφερόταν σ' αυτά ακριβώς που σας λέω και ότι εγώ, στη συνέχεια, δεν κοινοποίησα το ζήτημα αυτό. Να σας το πω και διαφορετικά, κ. Μόσχοβα; Εάν είχα αξιολογήσει ότι το ζήτημα αυτό έπρεπε να κοινοποιηθεί, ίσως και να υπήρχε ένας διαφορετικός χειρισμός διαφόρων μαρτύρων.

Το γεγονός ότι δεν το έκανα νομίζω ότι αποδεικνύει και το ότι εμείς, ούτε επιχειρήσαμε να βρούμε κάποιους μάρτυρες, ούτε τίποτα τέτοιο. Δηλαδή, εάν η υπόθεση αυτή πήγαινε παραπέρα, πιθανόν να βλέπαμε μια διαφορετική αντιμετώπιση μαρτύρων στην Εξεταστική. Εγώ δεν το πήγα παραπέρα, δεν το αξιολόγησα, έμεινα εκεί. Ήταν μια συζήτηση που έγινε μεταξύ δύο ανθρώπων. Ο ίδιος, η δική του υπόθεση ήταν με τη Δικαιοσύνη άρα έπρεπε να πάει και να δώσει τα στοιχεία αυτά σε όποιον έχει οποιαδήποτε θεσμική αρμοδιότητα. Εγώ δεν την είχα.

ΑΓΓ.ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Επειδή λέτε ότι τον γνωρίζετε από κοινωνικές επαφές. Είστε Βουλευτής. Σας επισκέφθηκε με την ιδιότητά σας ως Βουλευτού και ως εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ ενδεχομένως, ένα πρόσωπο με βαρύτητα στο πολιτικό σκηνικό. Δεν σας ζήτησε να τον βοηθήσετε; Σας ζήτησε μια νομική συμβουλή ας πούμε, τι να κάνει μ' αυτό το θέμα ή σας είπε: έχω αυτό το πρόβλημα, χειρίσου το, πάρε τα στοιχεία, πήγαινέ τα στο ΠΑΣΟΚ, δεν ξέρω /γω τι.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Όχι.

ΑΓΓ.ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Λέω.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Κύριε Μόσχοβα, εγώ δεν είχα κάτι να χειριστώ. Αυτό που ήθελε να μου πει είναι ότι ο ίδιος δεν έχει κάποια εμπλοκή με το συγκεκριμένο σκάνδαλο και ότι δεν έχει κάνει κάτι παράνομο και, ως απόδειξη, ανέφερε ότι εκβιάζεται. Εγώ του είπα ότι αν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, τότε στο σκέλος του εκβιασμού, σας επαναλαμβάνω αυτό που είπα και πριν, θα πρέπει να απευθυνθεί στους αρμόδιους. Και στο σκέλος ότι δεν έχει κάνει κάτι παράνομο, είπα ότι εγώ δεν έχω να κρίνω αν έχει ή αν δεν έχει κάνει κάτι παράνομο. Αυτό θα το κρίνουν οι αρμόδιοι, που είναι η Δικαιοσύνη ή η Εξεταστική Επιτροπή.

Δ.ΜΠΟΤΩΝΗΣ: Σας είπε κ. εκπρόσωπε αν είναι οπτικοακουστικό αυτό το υλικό ή κάτι άλλο;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ναι, μου είπε ότι έχει οπτικοακουστικό υλικό. Ακριβώς.

ΑΓΓ.ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Το οποίο δεν σας έδωσε.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Το οποίο δεν μου έδωσε, όχι.

Η απάντηση Γ.Παπακωνσταντίνου στον ανεκδιήγητο Ε.Αντώναρο:

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Ευ. Αντώναρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωρίζει ότι, τα δήθεν ερωτήματα που διατυπώνει έχουν ήδη απαντηθεί κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Είναι προφανές ότι τα επαναδιατυπώνει χάριν εντυπωσιασμού με στόχο να αποπροσανατολίσει από την ουσία της υπόθεσης, που είναι το μεγάλο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Οι βασικοί υπαίτιοι του πρωτοφανούς αυτού σκανδάλου μόνο θράσος μπορεί να έχουν για να παριστάνουν και τους τιμητές".

Για το ίδιο θέμα, βλ. εδώ και εδώ και εδώ και εδώ και εδώ!

3 σχόλια:

krogias είπε...

Έτσι, έτσι...
Αλλά αντί να τρελαθούμε εμείς, θα τρελάνουμε εμείς αυτή την συμμορία!

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Στέλιο,
Χαίρω γιατί βλέπω ότι όλοι μας αντιδρούμε αυτόματα. Και ο Γιώργος δεν λέει να ησυχάσει. Υπερθεματίζω σ' αυτό που λέει: "θα τρελάνουμε εμείς αυτή την συμμορία!"

krogias είπε...

Έρχεται και το video εντός μισής ώρας..