Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2008

Θαυμάστε τους "φωστήρες" από τα καπρίτσια των οποίων εξαρτάται η πορεία της "αριστεράς" σήμερα!

Η φωτό από τα "Νέα"

Διαβάζω σήμερα στα "Νέα-Σαββατοκύριακο" (βλ. εδώ), ένα ρεπορτάζ της Βούλας Κεχαγιά για το "Αριστερό Ρεύμα" του ΣΥΡΙΖΑ, μία δηλ. από τις συνιστώσες του, όπως λένε οι ... σοβαροί πολιτικοί αναλυτές (5-6 άτομα, λέω εγώ, που συγκροτούν μία ομαδούλα-γκρουπούσκουλο!), που, καθώς προέρχεται από το ΚΚΕ, δε θέλει να ακούσει λέξη για συνεργασία με το Κίνημα. Αναφέρει, λοιπόν, το ρεπορτάζ:

"OΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΙ από τον Περισσό συνασπιστές συγκροτούν σήμερα το Αριστερό Ρεύμα της Κουμουνδούρου που κινεί τα νήματα στο κόμμα. Ανάμεσά τους ο βουλευτής Πειραιά και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Παναγιώτης Λαφαζάνης, που θεωρείται από τους πιο σκληρούς αριστερούς της Κουμουνδούρου, ο γραμματέας του ΣΥΝ Νίκος Χουντής, τα μέλη της Π.Γ. Στάθης Λεουτσάκος, Δημήτρης Στρατούλης, Σόφη Παπαδόγιαννη, Βαγγέλης Αποστόλου. Ακόμη και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας έχει περάσει από τα «θρανία» της ΚΝΕ. Ομοίως και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ και διετέλεσε επί μακρόν και ευρωβουλευτής του. Περίπου στην ίδια γραμμή με τους προαναφερθέντες, αν και προερχόμενοι από το ΚΚΕ Εσωτερικού, κινούνται και οι Νίκος Βούτσης και Αλέκος Φλαμπουράρης. Όμως και εντός της συμμαχίας του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούν συνιστώσες με κομμουνιστικές καταβολές. Όπως η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) με επικεφαλής τον Ρούντι Ρινάλντι, που προ μηνών είχε καταγγείλει στέλεχος του ΣΥΝ διότι είχε διατυπώσει δημοσίως την άποψή του για τον ευρωστρατό, αλλά και η ΚΕΔΑ επικεφαλής της οποίας είναι ο Γιάννης Θεωνάς, πρώην ευρωβουλευτής του ΚΚΕ που διεγράφη από την Κεντρική Επιτροπή του Περισσού μαζί με τον Μήτσο Κωστόπουλο".

Καταλαβαίνετε τώρα από ΠΟΙΟΥΣ εξαρτάται η πορεία των συνεργασιών στο χώρο της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα? Από πολιτικά ... "μεγέθη" και "φωστήρες", που, αφού εκδιώχθηκαν από τις ... Παπαρήγες του ΚΚΕ, θέλουν τώρα να επιβάλλουν τα ιδεολογήματά τους και να εμποδίσουν τις εξελίξεις, κόντρα στη μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων των 2 χώρων, του Πασόκ και του Συνασπισμού! Χουντήδες, Λεουτσάκοι, Λαφαζάνηδες, Φλαμπουράρηδες, Βούτσηδες, Θεωνάδες, Κωστόπουλοι και ο λοιπός συρφετός, όλοι οι επίγονοι του Ζαχαριαδισμού και "εγκέφαλοι" του ... λαϊκού κινήματος ανά την υφήλιο (!), θα θάψουν τις συνεργασίες, όταν πχ σε Γερμανία και Σουηδία οι Κομμουνιστές συνεργάζονται με Πράσινους και Σοσιαλιστές για να προωθήσουν λύσεις κοινωνικά αποδεκτές! Εκεί καταντήσαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: