Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2008

18 Οκτωβρίου 1981: ΑΛΛΑΓΗ!

Το 1981, 27 χρόνια και 1 ημέρα πριν από σήμερα, η 1η κυβέρνηση του Πασόκ ήταν πραγματικότητα. Το ιδιότυπο καθεστώς της κοινοβουλευτικής καραμανλικής χούντας που επικρατούσε στη χώρα, κατέπεσε. Σήμερα κατακρημνίζεται και το χουντικό καθεστώς του ανηψιού Καραμανλή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε την ακόλουθη δήλωση, για την συμπλήρωση 27 χρόνων από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, στις 18 Οκτωβρίου 1981 και την «Αλλαγή»: Πριν από 27 χρόνια οι Έλληνες πολίτες ζήτησαν Αλλαγή. Και άνοιξαν νέους δρόμους για τη χώρα μας. Δρόμους ανάπτυξης, ευημερίας, δημοκρατίας, ελευθερίας, αλληλεγγύης, κοινωνικής δικαιοσύνης. Σήμερα, οι Έλληνες βλέπουν το βιοτικό τους επίπεδο να υποχωρεί, και τα δικαιώματά τους να δέχονται πλήγματα. Ο πολίτης λοιπόν ζητά αλλαγή πορείας. Θέλει μία ανθρώπινη κοινωνία, ένα κράτος δικαίου, δυνατότητες γι' αυτόν και την οικογένειά του, στήριξη στις δύσκολες στιγμές. Στο ΠΑΣΟΚ γι' αυτό δουλεύαμε και δουλεύουμε πάντα.

4 σχόλια:

VaD είπε...

Το έζησα μια φορά,αν το ξαναζήσω τι΄αλλο να θέλω πια;

agapi είπε...

Όπως και τότε! Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μας αγώνα! Με την νίκη!

Στέλιος Μ. είπε...

@vad, agapi: δυστυχώς, φίλοι μου, η νέα γενιά νομίζει ότι την δημοκρατία που απολαμβάνει σήμερα την χρωστά στα μπλουζάκια και τις μηχανές του ... Τσίπρα! Εκεί φτάσαμε.

agapi είπε...

Τον Τσίπρα τον κρατάνε στην επικαιρότητα με το ζόρι διάφορα συμφέροντα! Άλλα και έτσι ακόμα, δεν μπορεί να είναι διψήφιο αριθμό στις δημοσκοπήσεις! Ντροπή σε αυτούς που πιστεύουν τα εύκολο- λόγια και τους ευνοούμενους των ΜΜΕ!
Ας το δείξει στην πράξη (η ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) αν είναι άλλο ένα «δεκανίκι της δεξιάς » η αν θέλει όντως να φύγει η δεξιά! Και ας αφήσει τις ουτοπίες περί αυτοδυναμία της ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Όλοι οι προοδευτικοί πολίτες όλοι μαζί με αυτόν που δεν τον θέλουν τα συμφέροντα! Με τον ΜΟΝΟ Πολίτικο που θέλει όντως να δώσει την εξουσία στο λαό! Με τον Γεώργιο Α. Παπανδρέου Αυριανό Πρωθυπουργό της Ελλάδος!