Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: εκλεκτικές συγγένειες!

Την καταγγελία του Πασόκ για τη συνταγματική εκτροπή που επιχείρησε η ΝΔ στη Βουλή, δεν τόλμησε να την αμφισβητήσει ούτε το ΚΚΕ, που ιστορικά πλέον πρώτα κατηγορεί το Κίνημα και μετά τη ΝΔ για ο,τιδήποτε συμβαίνει, από την άνοδο των τιμών μέχρι την ... αμερικανική εισβολή στο Ιράκ!

Να, όμως, που ο ΣΥΡΙΖΑ ζήλεψε και θέλησε να διαγωνισθεί και αυτός στο προσφιλές σπορ της "αριστεράς" που ονομάζεται "αθωώστε τη ΝΔ και κατηγορείστε το Πασόκ" !

Τον κ. Περικλή Κοροβέση τον ξέρετε: γνωστός "αντικαθεστωτικός" συγγραφέας (εγώ, ως άνθρωπος πρακτικός και αυτοδημιούργητος, δεν τους πολυπάω όλους αυτούς τους ... διανοούμενους: όλο θεωρίες είναι και καθόλου πράξη), ίσως να μην μπορούσε κανείς να τον κριτικάρει όσο ήταν αντι-εξουσιαστής. Από τη στιγμή, όμως, που βγήκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορώ ως απλός ΠΟΛΙΤΗΣ να ασκώ κριτική και στον ίδιο, αφού πλέον αποτελεί μέρος του συστήματος.

Ο κ. Κοροβέσης, λοιπόν, στη σημερινή "Ελευθεροτυπία" (βλ. εδώ), ΥΙΟΘΕΤΕΙ πλήρως την αστεία "επιχειρηματολογία" της ΝΔ (δηλ. "γιατί να κάνουμε νοθεία, αφού το αποτέλεσμα δεν άλλαζε?") και ουσιαστικά δίνει "αριστερό συγχωροχάρτι" στην κυβερνητική παράταξη, ισχυριζόμενος ότι "δεν ξέρω αν το περίφημο βίντεο του ΠΑΣΟΚ ήταν από την τηλεόραση της Βουλής ή έργο κάποιου ντετέκτιβ. Δεν έχει σημασία. Το βίντεο το θεωρώ πραγματικό και αμοντάριστο. Τι δείχνει το βίντεο; Κάποιους βουλευτές της Ν.Δ. να παίρνουν ένα ψηφοδέλτιο και να βάζουν το δικό τους στην κωλότσεπη. Είναι αυτό νοθεία; Με τη θέλησή τους οι βουλευτές προτιμούν να ρίξουν το ψηφοδέλτιο που τους προσφέρεται. Πέρα από το 'απρεπές' της κοινοβουλευτικής διαδικασίας (αν θέλει κάποιος να τους κρίνει με κάποιον κώδικα δεοντολογίας, που εν τούτοις δεν υπάρχει στον κανονισμό της Βουλής) τα αποτελέσματα με οποιονδήποτε τρόπο και να γινόταν η ψηφοφορία θα ήταν τα ίδια ... όταν έχουμε τόσες ψήφους όσοι είναι και οι βουλευτές, τότε δεν θα πρέπει να μιλάμε για νοθεία, αλλά για μια λάθος διαδικασία κάτω από τα φώτα των προβολέων. Αρα, πολύ κακό για το τίποτα".

Στον κ.Κοροβέση οι τακτικές της ΝΔ δεν θύμισαν ούτε τα δέντρα που ψήφιζαν παλιότερα ούτε τίποτε. Δυστυχώς, αριστεροί ή "αριστεροί" καλοθελητάδες υπάρχουν πολλοί για να δίνουν άλλοθι στη ΝΔ...

2 σχόλια:

Matrix είπε...

αρχίσαμεεεε...

ή μάλλον αρχίσανε... ξέρεις σε λίγους μήνες συμπληρώνουν και 20 χρόνια (έχουν επέτειο ορισμένοι).

VAD είπε...

Στέλιο,καλησπέρα!Κραταει χρόνια αυτή η κολόνια!Απ'το '89!