Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Η ιστορία μίας συνταγματικής εκτροπής...

Διαβάστε στο σημερινό "Τύπο της Κυριακής" όλο το background της ιστορίας με τα αλλαγμένα ψηφοδέλτια. Εχει ενδιαφέρον...

Δίνονται απαντήσεις στα ερωτήματα:

* γιατί να δοθεί το βίντεο τώρα στη δημοσιότητα ("η συζήτηση όμως που ακολούθησε κατέληξε στο συμπέρασμα -ομόφωνα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ανάμεσα στα στελέχη που μετέχουν στο λεγόμενο «πρωινό καφέ»- ότι η δύναμη της εικόνας δεν θα λειτουργήσει ως αντίπαλο θέμα στο κακό οικονομικό κλίμα, αλλά θα προσθέσει στην κακή εικόνα της κυβέρνησης. Την επιβεβαίωση αυτής της εκτίμησης αναμένουν να δουν τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη στις δημοσκοπήσεις που έρχονται").

* γιατί δεν το κράτησε ο Πρόεδρος να το δημοσιοποιήσει αργότερα ("«Αυτό δεν έχουμε δικαίωμα να το κρατήσουμε. Πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες τι έγινε. Να δουν και να ακούσουν». Με αυτή τη φράση ο Γ. Παπανδρέου στην τελευταία σύσκεψη με τους συνεργάτες του με θέμα το περίφημο DVD για την τελική ψηφοφορία της Συνταγματικής Αναθεώρησης στη Βουλή έδωσε το πράσινο φως για να δοθεί το οπτικό και ηχητικό ντοκουμέντο στη δημοσιότητα").

* και τί συμπεράσματα έβγαλε το Κίνημα από την στάση των ΜΜΕ απέναντι στην αποκάλυψη ("Μόλις έκλεισαν τα μικρόφωνα της έκτακτης συνέντευξης Τύπου των Γ. Παπακωνσταντίνου, Δ. Ρέππα και Φ. Πετσάλνικου, άλλα ερωτήματα απασχολούσαν πλέον την αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν αφορούσαν την αντίδραση της κυβέρνησης. Αυτή είχε προβλεφθεί και στη Χαριλάου Τρικούπη είχαν εμπιστοσύνη σε αυτά που είχαν δει και είχαν ακούσει. Ο νέος προβληματισμός αφορούσε τη στάση των καναλιών και των εφημερίδων του λεγόμενου παραταξιακού Τύπου. «Θα κριθούμε όλοι. Και εμείς και εκείνοι», έλεγε με ψυχραιμία το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, ημέρας της προβολής του DVD, στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέμενε από τα φίλια προς το ΠΑΣΟΚ ΜΜΕ «να δώσουν την πρέπουσα σημασία και την πραγματική διάσταση σε ένα μείζον ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης». Τι έγινε τελικά; Η Χαριλάου Τρικούπη είδε με ικανοποίηση δύο απογευματινές εφημερίδες να μιλούν για νοθεία στη Βουλή, διαπίστωσε ωστόσο ότι άλλη μία απογευματινή και μία πρωινή υποβάθμισαν αισθητά το ζήτημα. «Απολύτως αναμενόμενος» έλεγαν ειρωνικά και για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασε το θέμα το βραδινό δελτίο ειδήσεων μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού...").

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι η ΕΙΚΟΝΑ που πρέπει να εχει ο Ελληνας στο μυαλό του, όταν αναφέρεται σ αυτην την κυβέρνηση.

Η εικονα της κυβέρνησης - καθεστώτος η οποία έχει καταρρακωσει κάθε έννοια νομιμότητας, έχει περάσει χαλινάρι στην δικαιοσύνη μετατρέποντάς την σε χαλί κατω από το οποίο κρύβει τις βρωμιές της, εχει φτιάξει ένα σύστημα ξεπουλήματος των πάντων κάτω απ το τραπέζι, εχει μετατρέψει το κράτος σε δοχείο με το μέλι για να βουτάνε τα γαλαζια δακτυλάκια τους όλοι αυτοι οι πεινασμένοι για φράγκα, σπερμα και εξουσία αχρηστοι και ανυπόληπτοι, τα χει βρει με τους καναλαρχες και τους εφημεριδαρχες, μοιραζοντας την πιτα ωστε να μένει ο... καταλληλότερος ΠΟΥΣΤΗΣ γαντζωμένος στην καρέκλα που τους ΒΟΛΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ (αυτους).

Ειναι η εικόνα εντέλει μιας μιντιακης ΧΟΥΝΤΑΣ που καταφέραμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ να λουστούμε.

NdN είπε...

Το άρθρο του του Ψυχάρη στο Βήμα είναι όλα τα λεφτά. Ακριβώς αυτό που γράφεις. Αλλά καλά να πάθουμε αφού τους εμείς τους δημιουργήσαμε. Κάποιοι που πήρανε 25εκ ευρώ δάνειο χωρίς κανένα δικαιολογητικό και κανονικά έπρεπε να είναι μέσα, τους μετατρέψαμε σε "Εφημερίδες της Δημοκρατικής Παράταξης".

Στέλιος είπε...

@ndn: το διάβασα Νίκο και το θεωρώ μία επανάληψη των όσων λένε οι μηντιάρχες για να χαμηλώνουν πάντοτε το πασόκ. Εκείνο που με εκνευρίζει είναι πως Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ, όλο και κάτι στραβό θα βρούνε! Εγώ θεώρησα την κίνηση με τα ψηφοδέλτια πετυχημένη καπάκι με την ιστορία του Βουλγαρόπουλου, διότι ανέδειξε μία προϊούσα σήψη.