Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Τα "απόνερα" μίας επίσκεψης...

Οι ευρωβουλευτές του Πασόκ Στ. Λαμπρινίδης και Μ. Ματσούκα, όπως έχουν δικαίωμα και με έξοδα της ΕΕ που ενθαρρύνει τέτοιες επισκέψεις, προσκάλεσαν κάποιους bloggers που στηρίζουν το Κίνημα στις Βρυξέλλες (βλ. εδώ και εδώ). Τα παιδιά πήγαν, είδαν και απήλθαν και επιστρέφοντας έγραψαν τις εντυπώσεις τους (βλ. εδώ). Κάποιοι bloggers, επίσης καλοί και με παρουσία, που δεν προσκλήθηκαν έθεσαν θέμα διάκρισης (βλ. εδώ και εδώ).

Δεν ξέρω ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο. Δεν αποσκοπώ σε οφέλη και προσκλήσεις από τη δραστηριότητά μου στο blog αυτό. Δεν διορίστηκα πουθενά στα 20 χρόνια που κυβερνούσε τη χώρα το Κίνημα και το ψηφίζω γιατί πιστεύω ότι έτσι η χώρα προχωρά μπροστά. Γράφω γιατί θέλω να εκφράσω ανησυχίες και απόψεις, με διαβάζουν όσοι με διαβάζουν γιατί έχουν σε κάτι να συμφωνήσουν ή κάτι να συζητήσουμε. Δεν ξέρω αν η επιλογή έγινε από τον Παναγιώτη Βρυώνη, τον υπεύθυνο του Κινήματος για τα blogs, ή από τους ίδιους τους ευρωβουλευτές, και αν τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση αξιοποίησαν τη ευκαιρία και απέδωσαν το κλίμα και τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες (κάποιες αναρτήσεις μου άρεσαν, κάποιες ήταν για "χαβαλέ"...).

Ενα με πειράζει και μένα: αυτή η "συνδικαλιστικοποίηση" του χώρου. Οπως λέει ο massmeeting: είναι διάφοροι που διακινούνται συνεχώς, πότε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, πότε σε διάφορα ταξιδάκια, πότε εδώ, πότε εκεί. Αυτό με ενοχλεί.

Πρόεδρε, ακούς?

10 σχόλια:

αντωνης είπε...

Και αυτος ο "δολιος" ο Προεδρος για ποσο θα επιβαρυνεται με λανθασμενες επιλογες άλλων;

Σωστη παντως η επισημανση για τη "συνδικαλιστοποιηση" στα blogs, και μαλιστα ανθρωπων που δεν εχουν καμια σχεση με το ΠΑΣΟΚ.
Ας μην επεκταθουμε παραπανω, αλλά σιγουρα εχει τη σημασια του το πως και το ποιοι καλεστηκαν.
Διοτι αυτοι που απεστειλαν τις προσκλησεις δεν ειναι υπαλληλοι της Ε.Ε. στις Βρυξελλες, αλλά εκλεγμενοι εκπροσωποι ενος κομματος. Και αυτο δεν πρεπει να το ξεχναει κανεις.

Και οτι γραφεται δεν ειναι παντα απο διαθεση γκρινιας ή απο ζηλεια, οπως διαβασα απο καποιους πολυ σεβαστους bloggers.
Καλο βραδυ Στελιο.

Στέλιος είπε...

@αντώνης: όταν λές "Πρόεδρε" απευθύνομαι αλλού, είναι σαν κάτι να το λέω στη νύφη, να τ'ακούσει η πεθερά. Τί να σου πρωτοκάνει αλήθεια κι ο Γιώργος. Ο Ανδρέας, κατά ένα μεγάλο μέρος, ήταν αξεπέραστος γιατί είχε δίπλα του έναν Αλευρά, έναν Κουτσόγιωργα, έναν Γεννηματά, έναν Λαλιώτη. Αλλιώς, ίσως να μη μπορούσε να κάνει όσα οραματίστηκε. Ο Γιώργος ποιόν έχει δίπλα του? Ψάξε γύρευε. Αλλά αυτό συμβαίνει σε όλα τα κόμματα. Δεν υπάρχουν "πολιτικά τέρατα" πια.

Στέλιος είπε...

@αντώνης: και εννοείται ότι όσα γράφουμε δεν είναι από διάθεση ζήλειας! Δεν περίμενα ... από το πασόκ να με στείλει βρυξέλλες, πάω και μόνος μου, δόξα τω Θεώ έχω τη δυνατότητα!

αντωνης είπε...

Αν θελεις να το προεκτεινουμε και λιγακι αυτο που λες για τον Ανδρεα, το ιδιο συνεβαινε και στα άλλα κομματα τοτε (κατ' αναλογια με το σημερα παντα). Και φυσικα συνεβαινε και στο εξωτερικο (πχ. Μιτεραν ή Θατσερ δεν υπαρχουν σημερα).

Στέλιος είπε...

@αντώνης: συμφωνώ, αλλά δεν ξέρω αν η εποχή μας πλέον χρειάζεται τέτοιους ηγέτες. Μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου, μήπως χρειάζονται πολιτικοί σαν τον Γιώργο με δράσεις σε άλλους τομείς? (περιβάλλον, ατομικά δικαιώματα, ποιότητα ζωής κλπ)?

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Παιδιά καλησπέρα. Τα ίδια πρόσωπα ήταν 4-5 μέσα στα 35 που προσκλήθηκαν στις Βρυξέλλες. Επίσης απο αυτά που κατάλαβα, ο σκοπός του ταξιδιού δεν ήταν να πάνε μόνο άνθρωποι φίλα προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ, αλλά μια αντιπροσωπευτική ομάδα της κοινότητας των ιστολόγων και αυτό το θεωρώ θετικότατο.
Επειδή, όμως, το κύριο πρόσωπο που έχει παραβρεθεί και στα 3 γεγονότα (συνέδριο, σοσιαλιστική διεθνής, Βρυξέλλες) είμαι εγω αποφάσισα να κάνω στην άκρη σε ενδεχόμενα μελλοντικά ανάλογα καλέσματα.
Bloggaρω γιατί γουστάρω και αν είναι τέτοιες συμμετοχές να συνοδεύονται απο αήθεις επιθέσεις προτιμώ να απέχω.

Υ.Γ Προφανώς δεν αναφέρομαι σε εσενα Στέλιο και Αντώνη. Γνωρίζοντας την άποψη που εχετε για εμένα ξέρω οτι η κριτική σας είναι πάντα καλόπιστη.

αντωνης είπε...

Εγω οποιες αποριες εχω τις εξεφρασα μονο για το ΠΑΣΟΚ και τους εκπροσωπους του.
Οχι για οσους πηγαν.
Και φυσικα οχι για τον Παναγιωτη.

Στέλιος είπε...

@Παναγιώτης: κατ'αρχήν καλημέρα, μην πιάνεσαι αμέσως βρε! Εγώ σαφώς και δεν ασχολήθηκα με σένα, ξέρεις ότι σε εκτιμώ και ΔΕ ΘΥΜΟΜΟΥΝ καν ότι εσύ πήρες μέρος και σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις, γιατί πριν από το καλοκαίρι άρχισα να ασχολούμαι και με το άλλο μου μπλογκ, το ταξιδιωτικό, και δεν παρακολουθούσα τις εξελίξεις εδώ. Σε δεύτερο επίπεδο, εγώ δεν ασχολήθηκα καν με ονόματα, ούτε ο αντώνης. Ούτε ήξερα ποιοί ανταποκρίθηκαν και ποιοί όχι. Το σχόλιό μου είχε περισσότερο να κάνει όχι με την πρόσκληση αυτή καθεαυτή, αλλά με τις ομαδοποιήσεις που παρατηρήθηκαν πάλι. Οπως είδες στάθηκα διακριτικά απέναντι σε συμμετέχοντες αλλά και κατακρίνοντες. Ανέφερα τις γνώμες όλων. Εννοείται ότι δεν σε περιλαμβάνω στην περίπτωση που έθιξα, είσαι από τις λίγες περιπτώσεις που δικαιούσαι να πηγαίνεις και να σε προσκαλούν διότι κάλυψες πολλές φορές τις εξελίξεις μέσα στο Κίνημα και ξέρεις κι από τεχνολογία και η ανάρτησή σου ήταν μεστή περιεχομένου και όχι "ταξιδιωτικές εντυπώσεις". Το σωστό να λέγεται, δεν πρέπει να τους παίρνει όλους η μπάλα.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

@Στέλιο
Το κατάλαβα αυτό φίλε, απλά στα άλλα blog που επιχείρησαν να βγάλουν την χολή τους κατά μου δεν θέλω ούτε να περνώ απ΄έξω (πόσο μάλλον να αφήνω σχόλιο).
Είπα, λοιπόν, να μιλήσω στο δικό σου αφενός γιατί άνθρωποι όπως εσύ και ο Αντώνης μου είστε απότυτα σεβαστοί και γιατί απλά νιώθω το blog σου σαν το σπίτι μου! :)

Στέλιος είπε...

@παναγιώτης: έτσι σε νιώθω κι εγώ, αν και δεν έχουμε βρεθεί από κοντά. εχουμε σύμπτωση απόψεων. νομίζω ότι ο αντώνης το έθεσε στην πραγματική του βάση.