Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

Παγίωση...

...του προβαδίσματος του Κινήματος φαίνεται ότι υφίσταται πλέον (βλ. εδώ):

* Προβάδισμα 2,6% υπέρ του ΠΑΣΟΚ δίνει δημοσκόπηση της Opinion για το "Βήμα της Κυριακής" (ΝΔ 27,1%, ΠΑΣΟΚ 29,7%).
* Μπροστά κατά 2% είναι το Κίνημα και στο γκάλοπ της Alco για το "Πρώτο Θέμα" (ΝΔ 26,1%, ΠΑΣΟΚ 28,1%).
* Στη δημοσκόπηση της MRB για τον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής", το ΠΑΣΟΚ προηγείται της ΝΔ κατά 1,1% (ΝΔ 26,8%, ΠΑΣΟΚ 27,9%).
* Στη δημοσκόπηση της Palmos-Analysis για τον "Αγγελιοφόρο", το ΠΑΣΟΚ προηγείται της ΝΔ κατά 5,4% στην Α' Θεσσαλονίκης (ενώ υπολειπόταν κατά 2,8% στις τελευταίες εκλογές) και κατά 1,8% στη Β' Θεσσαλονίκης (ενώ υπολειπόταν κατά 11% στις τελευταίες εκλογές)!

Σε ένα (1) μόνον γκάλοπ, αυτό της RASS, για το "Παρόν", η διαφορά υπέρ της ΝΔ είναι 0,6%, δηλαδή T-I-Π-O-T-A !!! (η ΝΔ παίρνει ποσοστό 30,7%, το ΠΑΣΟΚ 30,1%).

Σημαντικά ποιοτικά στοιχεία:
* Στη δημοσκόπηση του "Βήματος", ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων (57%) δεν εξέλαβε τις προτάσεις του Γιώργου ως «παροχολογία» και εκφράζει την εκτίμηση ότι πρόκειται για εφαρμόσιμα μέτρα. Στην «παράσταση νίκης», η ΝΔ διατηρεί μεν το προβάδισμα με 40%, αλλά το ΠαΣοΚ έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής (34%).
* Στη δημοσκόπηση του "Ελεύθερου Τύπου",
σημαντική είναι η αποσυσπείρωση της Ν.Δ. (με απευθείας μετακίνηση ενός αξιοσημείωτου ποσοστού ψηφοφόρων της Ν.Δ., 6,2%, στην εκλογική δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ)
και -ταυτόχρονα- η επανασυσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, με δραστική βελτίωση των ποιοτικών δεδομένων για το κόμμα, κυρίως όμως για τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου (μέσα στις 13 μέρες που μεσολάβησαν από το προηγούμενο «ΕΤ-Περισκόπιο», από τις 3 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, η απόσταση στην «καταλληλότητα» περιορίστηκε, στην ευθεία σύγκριση Καραμανλή-Παπανδρέου, από τις 16 στις 3 μονάδες!).
*
Στη δημοσκόπηση για το "Παρόν", η μείωση της υπέρ της ΝΔ διαφοράς οφείλεται στην αύξηση της συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ απ' το 63,4% της προηγούμενης έρευνας σε 69,8%. Οφείλεται όμως και στη βελτίωση του «ισοζυγίου διαρροών» υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα οι διαρροές απ' τη ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ είναι 5,1%, ενώ οι διαρροές απ' το ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ είναι 2,5%.

Εννοείται ότι ΔΕΝ δίνω καμία σημασία στα νούμερα: επιχαίρω μόνον για το γεγονός ότι εκδότες, ΜΜΕ και λοιποί "διαμορφωτές" της κοινής γνώμης αναγκάζονται να ... αλλάξουν τα σχέδιά τους...

6 σχόλια:

Divaynne είπε...

χωρίς τη ΝΔ! χωρίς τη ΝΔ! χωρίς τη ΝΔΔΔΔΔΔΔΔ!

Στέλιος είπε...

Χαχα, λες να γίνει σλόγκαν?

anarxaszante είπε...

Και βέβαια, φίλες και φίλοι, είμαι εδώ για να πω και κάτι που όλοι μας ξέρουμε: Δεν αρκεί η δύναμη του ενός. Χρειάζεται να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας. Και απόψε, ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας, με ομοψυχία, με εμπιστοσύνη.

Είμαι και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το πρώτο βήμα.
Θα κάνουμε και τα υπόλοιπα βήματα, όλοι μαζί.

Όλοι μαζί για τη νέα πορεία.

Όλοι μαζί για τη νίκη.

Όλοι μαζί, για να βγούμε από την κρίση.

Με σχέδιο, με σιγουριά, με ελπίδα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον λαό της Χαλκίδας, στην λαό της Εύβοιας, για την στήριξη, για τον κοινό μας αγώνα, για την ελπίδα του αύριο, την ελπίδα που στέλνουμε ως μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε γωνιά, σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.
Αναρτήθηκε από anarxas zante στις 12:54 πμ 0 σχόλια

anarxaszante είπε...

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΛΑΒΑΝΟΥ !
Προτάσεις για συνεργασία
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ


Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος , σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «το Έθνος», διατυπώνει έξι προτάσεις για κοινή δράση με το ΠΑΣΟΚ.
Οι προτάσεις του κ. Αλαβάνου για κοινή δράση με το ΠΑΣΟΚ αφορούν την Ολυμπιακή Αεροπορία, την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, την Εκκλησία, το δημόσιο πανεπιστήμιο και την απλή αναλογική.
Τονίζει δε στην συνέντευξη του ο κ. Αλαβάνος ότι η κυβερνητική συνεργασία θέλει προγραμματική σύγκλιση, αλλιώς θα είναι ιδιοτελής και τυχάρπαστη.
Τα γκάλοπ ανάγκασαν τον Αλαβάνο να κατέβει από το καλάμι και να ψάχνειτον Παπανδρέου για συνεργασία!
Τώρα δεν θα κατέβει στον Άδη ο ΣΥΡΙΖΑ;
Θα ανέβει στον Άρη μέσα σε 4 μήνες;Ακολουθεί επί τέλους οδηγίες των σοφότερων του Κόμματος;

phlou...flis είπε...

Μήπως βιάζεστε συντρόφια. θαρρείτε πως ο Ρουσσόπουλος και οι λοιοπί θα καθίσουν με τα χέρια σταυρωμένα; Μικρά σίγουρα βήματα, όλοι μαζί χέρι-χέρι (όχι με τον Καρατζαφέρη) και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά.

tzonakos είπε...

Η τελευταία φράση τα λέει όλα.
Τα σχέδια τους φαίνεται να αλλάζουν.
Τα δικά τους σχέδια. Ισως και οι δικές τους μπλόφες.