Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Αυτό λέγεται ανυπακοή στους νόμους!

Το ότι στην Εκκλησία έχουν ξεμείνει κάτι ραμολιμέντα που νομίζουν ακόμη ότι μας κυβερνά η βασίλισσα Φρειδερίκη, είναι γνωστό. Στο θράσος τους και την αλαζονική συμπεριφορά τους συνέτεινε και ο τρόπος με τον οποίο πορεύτηκε ως Αρχιεπίσκοπος ο Χριστόδουλος, δηλ. με κομματικό τρόπο ("η Δεξιά του Κυρίου" και άλλα τέτοια κουλά!).

Στην εξαγγελία του Γιώργου ότι θα φορολογηθεί η περιουσία της Εκκλησίας (όχι τα ιδρύματα που κάνουν κοινωνικό έργο αλλά όσα περιουσιακά στοιχεία αποφέρουν πλούτο), αντί να ... αντιδράσει η επίσημη Εκκλησία, αντέδρασε ο γνωστός "κατσαπλιάς" μητροπολίτης της Θεσσαλονίκης (απολίθωμα της "Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών"), που, να ΜΗΝ το ξεχνάμε, εγκατέλειψε το ακριτικό ποίμνιό του στην Αλεξανδρούπολη και κυνήγησε τη χηρεύουσα Μητρόπολη Θεσσαλονίκης που είχε μεγαλύτερες πηγές πλούτου (να τα λέμε αυτά γιατί κάποιοι νομίζουν ότι ξεχνάμε τα καμώματά τους). Φέρεται, λοιπόν, δηλώσας (βλ. εδώ):

«Οταν έρθει στην εξουσία (σ.σ.: ο Παπανδρέου) θα τα πούμε. Από τις εκκλησίες δεν μπορεί να πάρει φόρο ποτέ».

Εχει ακούσει αυτός ο ... κύριος (λέμε τώρα!) ότι το ΜΟΝΟ αρμόδιο όργανο για να αποφασίζει ποιός πληρώνει φόρους σε μία ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ πολιτεία είναι η εκλεγμένη κυβέρνηση και ΟΧΙ ο κάθε "φυτεμένος" Μητροπολίτης? Εχει συνειδητοποιήσει ότι της Εκκλησίας δεν προϊσταται πλέον κάποιος που επί Χούντας δεν κατάλαβε ότι βασανίζονταν άνθρωποι γιατί ... διάβαζε? Εχει καταλάβει ότι με τα καμώματα της Μονής Βατοπεδίου ξύπνησε το ποίμνιο και αντιλήφθηκε ότι οι δεσποτάδες ενδιαφέρονται μόνον για το παγκάρι?

'Η μήπως θέλει να οδηγηθούν κάποιοι για .. ξύρισμα στο Σύνταγμα? Μία ιδέα ρίχνω...

9 σχόλια:

VAD είπε...

Στέλιο,πώς σου ξέφυγε η ανάλογη δήλωση του Πανίκα;
-Οπου γάμος και χαρά,κι ο Πανίκας μέσα!

Στέλιος είπε...

@vad: δε μου ξέφυγε, απλώς αποφάσισα να μην ασχολούμαι με γελοιότητες :)

VAD είπε...

Μα και του παπάνθιμου η δήλωση γελοία ήταν!Τι νομίζεις ,θα ξανακατεβουν οι θεούσες στις λαοσυνάξεις;Σιγά...

Ανώνυμος είπε...

Σεισμος,Σεισμος,Σοσιαλισμος!!ο Ηλιος αναττελει και σβηνει ο πυρσος.Germania

Στέλιος είπε...

@vad: και του παπά ήταν η δήλωση μία παπα...ριά, όντως!

Στέλιος είπε...

@ανώνυμος: πρώτον, ΔΕΝ ενθουσιαζόμαστε. Δεύτερον, το "ανατέλλω" θέλει 2 "λ" και όχι 2 "τ". Αντε, φτιάξε κλίμα εκεί στο Ντόϊτσλαντ :)

Ανώνυμος είπε...

Η αληθεια ειναι οτι βιαστηκα και δεν το ξαναδιαβασα,με ενοχλουν και εμενα τα ορθογραφικα λαθη.Το συνθημα το διαβασα σε καποια σε σελιδα μου αρεσε πολυ και σας το εστειλα,εεε η αγανακτηση εφτασε στα υψη με αυτην την κυβερνηση,και οσο για ΑΓΩΝΑ κανουμε οτι μπορουμε εδω και καποια χρονια,και συνεχιζουμε δυνατα!Γερμανια

tzonakos είπε...

Α, επιτέλους, κάποιος έγραψε μπινελίκιον για τον απίθανο Ανθιμο.
Θα πρεπε να ειχα γράψει κι εγω.
Ωμός εκβιασμός χριστοδουλικού τύπου απο ιερωμένους της πλάκας, μεσαιωνικά κεφάλια που θέλουν να πλουτίζουν εκμεταλλευόμενοι την πίστη.
ΘΑ πληρώσει και μάλιστα αναδρομικά !
Τοτε θα πω μεγάλο μπράβο σε όποια Κυβέρνηση το κάνει αυτό !
Αναδρομικά !
Και να δεις πώς λύνεται το Ασφαλιστικό και πολλά άλλα !

aigialeia είπε...

Καλημέρα,
ελπίζω αυτή τη φορά, όταν θα ξανακυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ, να διαχωρίσει επιτέλους την εκκλησία από το κράτος και να εφαρμόσει τους νόμους για την εκκλησιαστική περιουσία περί φορολογίας κλπ. όπως ισχύουν για κάθε Έλληνα πολίτη. Επίσης, μήπως να μπει και καμιά ταμειακή μηχανή για τις πληρωμές σε γάμους, βαφτίσια, δίσκους κλπ.;;;