Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Ξυπνήσε επιτέλους η Ψωροκώσταινα?

Ουφ, ξαναγυρίζουμε στα ίδια και τα ίδια: ο μικρόκοσμος της Ελλάδας δεν επηρρεάζεται από τις διεθνείς εξελίξεις.

Διαβάστε σήμερα το πρωτοσέλιδο θέμα του "Βήματος", εδώ. Μετά από ΤΟΣΑ σκάνδαλα και ΤΟΣΕΣ κοροϊδίες και υποκρισίες της ΝΔ, μετά από ΤΟΣΟΥΣ θεατρινισμούς και τσαλίμια του Τσίπρα (ο οποίος ενίοτε θύμιζε την μακαρίτισα την Αλίκη σε ελληνική ταινία), επιτέλους οι πολίτες σαν ΚΑΤΙ άρχισαν να υποψιάζονται και έτσι, η πρώτη δημοσκόπηση του φθινοπώρου δείχνει να κλείνει η ψαλίδα μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων στο 1,2%, δείχνει και πτώση 3,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ (στο χωριό μου κε Τσίπρα λέμε: "κάθε θαύμα 3 ημέρες"!). Το ΠαΣοΚ παρουσιάζει αξιοσημείωτη αύξηση της δύναμής του, αν αυτή εκφράζεται σε πρόθεση ψήφου. Συγκεκριμένα, απαντά ότι θα ψήφιζε ΠαΣοΚ το 28,1% έναντι 29,3% που ψηφίζει Νέα Δημοκρατία. Τα ποσοστά αυτά δείχνουν να κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο κόμματα, τα οποία στην προηγούμενη δημοσκόπηση (Απρίλιος 2008) συγκέντρωναν η ΝΔ ποσοστό 29,8% και το ΠαΣοΚ ποσοστό 25,8%.

Προσέξτε, όμως: πώς να χαλάσει ο Λαμπράκης και οι εταιρίες των δημοσκοπήσεων τον ύπνο του Καθιστού Βούδδα? Γίνεται? Δε γίνεται!

Γι'αυτό, από τη μιά ρίχνουν τα ποσοστά της ΝΔ, από την άλλη "βγάζουν" ως διά μαγείας κι ένα 44,8% που προτιμά (Κύριε Ελέησον!) για πρωθυπουργό τον Κ. Καραμανλή έναντι 29% του Γ. Παπανδρέου! Δηλ. συνεχίζουν (υποτίθεται!) οι πολίτες να προτιμούν αυτόν που ΔΕΝ έδιωξε τον ξάδερφό του (Λιάπης) και τον πρώην υπουργό του (Παυλίδης) από το κόμμα, ενώ βούϊξε ο τόπος για τα καμώματά τους, και ΔΕΝ προτιμά αυτόν που ΑΜΕΣΩΣ καρατόμησε Τσουκάτο και λοιπούς, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι υποκριτής σαν τον πρωθυπουργό. Συνεχίζουν (υποτίθεται!) οι πολίτες να προτιμούν αυτόν που ΛΕΙΠΕΙ από όλες τις διεθνείς εξελίξεις από αυτόν που είναι προσωπικότητα διεθνούς φήμης και προϊσταται ενός σημαντικότατου διεθνούς οργανισμού!

ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ρε μάγκες?

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι δημοσκοπήσεις σαν μέσο προπαγάνδας και χειραγώγησης της κοινής γνώμης εξέμετρησαν το ζήν.
΄Αλλωστε ο μοναδικός λόγος ύπαρξής τους ήταν να κάνει ο Πρετεντέρης εκπομπές.
Ευτυχώς η πραγματικότητα είναι αμείλικτη.

tzonakos είπε...

Εκτίμηση προσωπική οτι τα κόμματα βρίσκονται και τα δύο στο παρα κάτι 30%.
Αν γίνονταν Εκλογές σήμερα κανένα δεν θα περνούσε το 33% και αντε να πείς μετά οτι μια Κυβέρνηση του 1/3 του πληθυσμού εκφράζει ΟΛΟΥΣ !!!
Οχι δεν ξύπνησαν ακόμα Στέλιο φοβάμαι.

Ο "καταλληλότερος" ειναι τρύκ των δημοσκόπων.

NdN είπε...

Η δημοσκόπηση δεν είναι καλή για το ΠΑΣΟΚ. Τα ποιοτικά στοιχεία δεν βοηθάνε. Επιμένω ωστόσο να θεωρώ ότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι αντικειμενικές και απλά φτιάχνουν κλίμα και αλλάζουν την ατζέντα.

"Κοντός ψαλμός αλληλουια" λένε, οπότε περιμένουμε και βλέπουμε!

Καλή Κυριακή!

Matrix είπε...

Τον εαυτό τους πλέον.

Ακόμα και αυτή τη δημοσκόπηση με το ζόρι θα την έβγαλαν.

Δεν πειράζει πλέον...

Στέλιος είπε...

@ ndn, tzonakos: παιδιά, όντως η δημοσκόπηση θα έπρεπε να ήταν καλύτερη για το πασόκ, γι αυτό μιλάω για ψωροκώσταινα. Από την άλλη, όμως, ΠΟΣΟ είναι δυνατόν να θεωρούν κάποιοι ΑΚΟΜΗ τον Καραμανλή ως καταλληλότερο?

Στέλιος είπε...

@Matrix: ωραία η Μυτιλήνη ε? Θα σας έρθω σύντομα!

Matrix είπε...

Ναι πολύ ωραία είναι.

Αν πας Σεπτέμβριο ακόμα καλύτερα.