Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Για γέλια και για κλάμματα! 'Η μάλλον μόνον για κλάμματα... (UPDATE)

Εδώ και μερικά χρόνια (και πολύ περισσότερο από τότε που οι νεοβάρβαροι της Δεξιάς κατέλαβαν την εξουσία στην Ψωροκώσταινα, οπότε θέλω να έχω όσο το δυνατόν λιγότερη σχέση με το κράτος ΤΟΥΣ) αποφάσισα ότι ξανά δεν κάνω διακοπές εδώ! Δεν άντεχα ούtε και αντέχω την κουτοπονηριά του κάθε χωριάτη που ο Θεός του έδωσε ένα κτηματάκι δίπλα στη θάλασσα, έχτισε ένα εξοχικό και ξαφνικά το πλασάρει σαν να είναι ... "Club Med" ζητώντας παράλογα χρήματα κάθε καλοκαίρι. Δεν άντεχα ούτε αντέχω την ανευθυνότητα τουριστικών πρακτόρων, πλοιοκτητών, ταβερνιάρηδων, ξενοδόχων. Δεν άντεχα ούτε αντέχω τις καθυστερήσεις των πλοίων, τις άγονες γραμμές, την έλλειψη υποδομών, τις προτηγανισμένες πατάτες που τις πληρώνεις για ... χαβιάρι. Ετσι, κάνω διακοπές στο εξωτερικό, κανονίζοντας μόνος μου τη μετάβαση και τη διαμονή μου, από το διαδίκτυο (παράδειγμα: με 300 ευρώ έκλεισα κατακαλόκαιρο 2 αεροπορικά εισητήρια με την ουγγρική Malev για Θεσσαλονίκη-Πράγα μετ'επιστροφής, και μάλιστα 1 μόλις μήνα πριν πάω, αν προνοούσα νωρίτερα θα τα έβρισκα και πιο φθηνά, όταν μόνον για Θεσσαλονίκη-Χίο, την ίδια περίοδο, ήθελα 811 ευρώ με την ελληνική Aegean!).

Η πεποίθησή μου ότι μερικά μέρη της Ελλάδας και οι ... ξύπνιοι κάτοικοί τους (αν όχι και ολόκληρη η Ελλάδα!) χρειάζονται ένα είδος μποϊκοτάζ από όλους τους καταναλωτές, έλληνες και ξένους, ώστε να τρανταχθούν και να πάψουν να νομίζουν ότι αποτελούν το ... κέντρο του κόσμου, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε με το τραγικό συμβάν της Μυκόνου (βλ. εδώ), όπου ο παρκαδόρος και ο μπράβος δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον αυστραλό τουρίστα. Η Μύκονος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα τουριστικής αυθαιρεσίας και προορισμός που οι κάτοικοί του έχουν πάρει "ψηλά τον αμανέ", επειδή ο καλός Θεούλης τους προίκισε με 3-4 κατσάβραχα και κάτι παραπήγματα βουτηγμένα μέσα στο νερό, εν είδει ... Βενετίας (τρομάρα τους!). Υ.Γ.: ο πατέρας του κλινικά νεκρού νεαρού δεν είπε λέξη άσχημη για την Ψωροκώσταινα που "δημιουργεί" τέτοιους τραμπούκους, που σκότωσαν το παιδί του (βλ. εδώ). Κατά τη γνώμη μου ΚΑΚΩΣ! ΚΑΚΙΣΤΑ! Επρεπε να μας σούρει τα εξ αμάξης! Ξέρετε γιατί? Γιατί τέτοιες μεγαλόκαρδες συμπεριφορές δίνουν πάτημα στους ανευθυνοϋπεύθυνος τύπου Σπηλιωτόπουλου να παίρνουν θάρρος και να κατηγορούν τον Τύπο γιατί λέει... "δυσφημεί" τη χώρα (βλ. εδώ)! ΔΕΝ κατάλαβε τίποτε ο Υπουργός ... "Τουρισμού"?

Πού είναι, λοιπόν, οι bloggers? Εδώ να σας δώ λεβέντες μου. Κάτι λέγαμε για μποϊκοτάζ στην Ψαρού και το Σούπερ Παραντάϊζ...

UPDATE: δεν πρόλαβα καλά-καλά να γράψω ότι ο άτυχος αυστραλός πατέρας ΚΑΚΩΣ άρχισε τις ευχαριστίες προς την Ελλάδα και τα κρατικά της όργανα, διότι μία τέτοια μεγαλόψυχη στάση θα εκλαμβανόταν ως αδυναμία του από την ελληνική θρασυδειλία, και δικαιώθηκα. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, ο παρκαδόρος του μαγαζιού, και δυο εργαζόμενοι σε παρακείμενο νυχτερινό κέντρο και προφυλακίστηκε μόνον ο πορτιέρης του κέντρου και πρωταγωνιστής του ξυλοδαρμού (βλ. εδώ) Παραπονέθηκε βέβαια ο κ. Ολιβερ Ζάμιτ, και δικαίως, αλλά δεν ήξερε, δεν ρώταγε?

7 σχόλια:

αντωνης είπε...

Καλησπερα
Συμφωνω με το ποστακι αυτο σε γενικες γραμμες. Παρ' ολα αυτα ακομα υπαρχουν ευκαιριες για αξιοπρεπεις (οσον αφορα τις τιμες) διακοπες σε αρκετα μερη.
Εχω προτεινει στο blog μου 5ετη αποκλεισμο ολων των καλοκαιρινων προορισμων που με τον εναν ή τον αλλο τροπο με προσβαλλουν ως τουριστα.
Αλλά δεν ειδα κανενα να "συγκινειται" ή να συμφωνει με αυτη μου την προταση. Οποτε μηπως τα θελουμε και τα τραβαμε ολα αυτα;

καλο μηνα να εχουμε!
:)

Στέλιος είπε...

@αντώνης: έχεις δίκιο φίλε. μπορεί να φαίνονται υπερβολικές τέτοιες αντιδράσεις αλλά είναι ο μόνος τρόπος να ταραχτούν τα νερά.

yannispap είπε...

Νεοπλουτισμός,Υπόκοσμος,Ομοφυλόφιλοι και παντός είδους ψωνάρες, έκαναν τη βραχονησίδα κοσμοπολίτικο στέκι.
Χρειάζεται αγώνας για ν'ανέβει το επίπεδο του Ελληνα.Δεν υπάρχει Παιδεία (το κυριότερο),Δικαιοσύνη,Δημόσια Διοίκηση,κράτος οργανωμένο γενικότερα.
Η πλειοψηφία των Ψηφοφόρων πηγαίνει στην Μύκονο και καμαρώνει γι'αυτό!
Η Χώρα δεν κυβερνάται απο το Μέγαρο Μαξίμου αλλά απο το Σουπερ παραντάϊζ και την Ψαρού..!

Στέλιος είπε...

@γιάννης: οι ομοφυλόφιλοι δεν με ενοχλούν, αλλοίμονο αν αρχίσουμε τέτοιες συζητήσεις. Με νιάζουν όμως οι νεόπλουτοι και οι δήθεν. Αυτοί κάνουν τη ζημιά.

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά θεωρώ τουλάχιστον εξαιρετικού ήθους και πνεύματος τις δηλώσεις του άτυχου Αυστραλού πατέρα για την χώρα μας...τι κρίμα όμως μου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ε?...

Στέλιος είπε...

@ορέστης: αν διαβάσεις το κομμάτι της ανάρτησής μου με το οποίο κάνω Update, θα δεις ότι συμφωνούμε απόλυτα...

αντωνης είπε...

Καλημερα Στελιο.
Κατά τη γνωμη μου το μποϊκοταζ πρεπει να ξεκινησει απο τα πλοια-σκυλοπνιχτες.
Κανεις να μην ταξιδευει με τετοια μεσα. Και πολυ περισσοτερο οταν ειναι τοσο ακριβα τα εισιτηρια σε αυτα.
Αλλά πρωτα θα επρεπε να διαμαρτυρηθουν οι κατοικοι των νησιων οπου πηγαινουν οι σκυλοπνιχτες, οι οποιοι απορω γιατι δεν κανουν απολυτως τιποτα.

Μετα θα ακολουθουσαν οι μαυραγοριτες με τα κλουβια-δωματια στα νησια (και κυριως στις Κυκλαδες) και επεται η συνεχεια...