Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

Οι "ηθικοί αυτουργοί" της φωτιάς στη Ρόδο...

Τα αποτελέσματα της καταστραμμένης κρατικής μηχανής τα διαπιστώνουμε ΕΚ ΝΕΟΥ με την τραγική οικολογική καταστροφή στη Ρόδο.

Επειδή σήμερα με έπιασε η ... κακία μου, μήπως πρέπει επιτέλους να κατονομάσει κάποιος και τους "ηθικούς αυτουργούς" της κατάστασης αυτής?

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών του 2007 (βλ. εδώ), στη νήσο Ρόδο, ΨΗΦΙΣΑΝ την ΝΔ 50.247 πολίτες! Και την ψήφισαν ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΑΝ (από την περυσινή περίπτωση της Ηλείας) ότι με τη ψήφο τους επιβράβευαν την ανικανότητα, την τεμπελιά, την ωμή εξαγορά της ψήφου που επιχειρήθηκε με το τριχίλιαρο!

ΑΥΤΟΙ ΟΙ 50.247 ψηφοφόροι της ΝΔ είναι οι ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ της πυρκαγιάς που κατακαίει ακόμη το νησί. Τώρα ξέρετε...

10 σχόλια:

gpapoul είπε...

Πιθανόν να έχουν και το τεράστιο πλεονέκτημα- ευλογία, να ακούσουν σε λίγους μήνες, ομιλία του (αγαπημένου-καταλληλότερου τους) Καραμανλή στο νησί τους, με φόντο τα καμμένα, και 3.000 ευρω ανά χείρας...
Είναι μεγάλο το κίνητρο για να αφήσει κανείς όλη την Ελλάδα να καεί... άλλωστε μετά τον υπερμέγιστο Καραμανλή ...το χάος!

Ανώνυμος είπε...

Μην ταράζετε τον αγαπητό "καταλληλότερο"...είναι καλοκαίρι και απολαμβάνει το μπάνιο του...Εξάλλου φέτος βρήκε νέο κόλπο...δεν ανακοινώνει τις πυρκαγιές...Στην Αχαϊα, για παράδειγμα, κοντέψαμε να καούμε δίπλα στη θάλασσα!!! Και η φωτιά ξεκίνησε από την εθνική οδό!!! Και έκαψε κάμποσο δάσος, αλλά και παραθαλάσσιες υποδομές!!! Κι εμείς το μάθαμε μόνο όταν πέσαμε πάνω στη φωτιά!!!

Ανώνυμος είπε...

παιδια συγνωμη που το λέω αλλά δεν ειναι καλα΄να ειστε τοο άρρωστοι πασόκοι, εκτός και αν......

Στέλιος είπε...

@τσιανόπουλος: κατ'αρχήν σε καλωσορίζω. Προτιμώ, φίλε μου, σα πολίτης που ΔΕΝ κατέλαβε καμμία δημόσια θέση και που γνωρίζει ιστορία της νεότερης Ελλάδας, να στηρίζω το Πασόκ όταν πρέπει γιατί ξέρω τί προσέφερε στη χώρα, ΠΑΡΑ να στηρίζω ΣΥΝ, ΚΚΕ ή ΝΔ, που αφενός πληρώνουν τους οπαδούς-ψηφοφόρους τους (το ΚΚΕ πλέον στηρίζεται μόνον σε επαγγελματικά στελέχη) και αφετέρου, από τις ενέργειές τους κυρίως μετά την μεταπολίτευση, αποδεικνύεται ότι είναι μόνον άρνηση και καταστροφολογία.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα και πάλι!
Δεν ειναι καθόλου κακό να στηρίζεις πασοκ ή οτιδήποτε άλλο θέλεις συ!
Αλίμονο! Απεναντίας ειναι καλό ως πολύ καλό θα έλεγα! Χρειαζόμαστε ενεργούς και οχι αδιαφορους πολίτες! Θυμίσου (αν το λεω καλα) τον νομο του Σολωνα! Ο καθε πολίτης της Αθηνας επρεπε να παρει μερος σε μια διαμάχη (ασχετος αν ηαν με τους ¨καλους΄¨ ή με τους ¨κακους¨) διαφορετικά θα εξοστρακιζόταν!!!!
Το θεμα ειναι (προσωπική άποψη) να μην ειμαστε τοσο μονοχνωτοι! Τόσο κολλημένοι! Να αναγνωρίζουμε το δικαιωμα των άλλων στην επιλογή!
Ψηφίσανε οι κατοικοι της Ροδου ΝΔ; Δικαιωμα τους! Ψηφίσανε οι κατοικοι του Ηρακλειου πασοκ; Δικαιωμα τους! Αν αυριο καει (θεος φυλάξει) το Ηαράκλειο τοτε τι θα πουμε; Οτι φταιει μονο η κυβέρνηση και οχι η νομαρχία; και οταν ηταν το πασοκ δεν ειχαμε φωτιές; Ή τότε τις βάζaνε οι τουρκοι;
Ας κρατήσουμε καποιο επίπεδο, ας ειμαστε πιο αντικειμενικοί, με κριτικό πνεύμα (προς όλους) και αςκοιτάμε μπροστά! Το πνεύμα της ανάρτησης σου με θύμισε τις εποχες του 1981, τότε που ο κομματικός φανατισμός ηταν στα φόρτε του και εμεις μικροί και μας πιανανε διαφοροι ¨εξυπνοι¨ στο δρομο και μας λεγανε οτι αν βγει το πασοκ θα γίνει πόλεμος!!!! ΄κουσον άκουσον!

Άλλο η προτιμηση ενος χωρού και άλλο οι παρωπίδες!
Καταλαβένεις τι εννοώ!!

Στέλιος είπε...

@τσιανόπουλος: εγώ καταλαβαίνω τί λες, εσύ δεν καταλαβαίνεις τί είπα εγώ :) Μη συγκρίνεις ανόμοιες κταστάσεις. Δεν ισχυρίζομαι ότι οι κυβερνήσεις του πασόκ τα είχα όλά καλώς καμωμένα. Ομως, ΤΕΤΟΙΑ ανικανότητα, όπως αυτή που χαρακτηρίζει τις κυβερνήσεις Καραμανλή, ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ξαναδεί στην Ελλάδα ούτε επί κυβερνήσεων Μητσοτάκη. Και όχι μόνον ανικανότητα, αλλά και κουτοπονηριά και μία προσπάθεια ξεδιάντροπη να μας τα παρουσιάσουν όλα τέλεια! Επιπλέον, όπως λες βεβαίως και έχει ο καθένας δικαίωμα να ψηφίζει ό,τι θέλει, ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να τον κρίνω για την επιλογή του αυτή. Και αυτό κάνω! Δηλαδή, επειδή οι γερμανοί πρππολεμικά ψήφισαν το κόμμα του Χίτλερ και έδωσαν την ευκαιρία στον παράφρονα να αιματοκυλήσει τον κόσμο, δεν θα το κριτικάρουμε αυτό? Φίλε μου πιστεύω ακράδαντα ότι ο απλός πολίτης, που με την απερίσκεπτη ψήφο του καθορίζει και το δικό μου μέλλον, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ άμοιρος ευθυνών! Οταν βλέπει ότι ο Καραμανλής πέρυσι με την ανικανότητά του έκαψε όλη την Πελοπόννησο και πάει και τον ψηφίζει ΞΑΝΑ, ε ναι, ΤΟΤΕ δεν μπορεί να βγαίνει και να μου μυξοκλαίει για τη φωτιά στον τόπο του! ΗΞΕΡΕ και ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ! ΑΣ ΤΟΝ ΛΟΥΣΤΕΙ ΤΩΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

Σωστή η άποψή σου ...
απλά για να πειστώ (γιατί ειπα οτι δεν πρέπει να ειμαστε μονόχνωτοι), εύχομαι και ελπίζω το πασοκ να ξαναέρθει σύντομα στην κυβέρνηση...
Τότε θα περίμενα να δω την κριτικη σε τυχόν λάθη της... Δεν αναφέρομαι πρωσοπικά σε σένα αλλα σε παλιότερο σχόλιο του Λιολιοπουλου΄είπε κατι για την Νομαρχιακή του πασοκ ... τοι εβγαλεμ μια ανακοινωση... Δεν συζητάω για την αντιστοιχη της νδ απλά θα ήθελα από τετοιες οργανώσεις να έχουν κριτική στάση και οχι μονο αντιπολιτευτική! Γιατι τότεχάνουν την οποια αξιοπιστία! Λογικό δεν είναι; Ειναι σωστό οταν ειμαστε αντιπολίτευση σκληρή κριτική και οταν ειμαστε κυβέρνηση τουμπεκι;

Οπότε σωστή η κριτική σου για την σημερινή ανικανότητα και για την προσπάθεια συγκαλυψης (που πάει ο ρουσόπουλος να μας βγάλει ολους χαζους λες και δεν γίνεται τίποτα!) αλλά στην προηγούμενη κυβέρνηση (πασοκ, σημίτη ή παπανδρεόυ δεν εχει σημασια για μενα) υπήρχε η ανάλογη κριτική; ή τουμπεκι; αυτό λέω και σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης και για το σχόλιο σου....
Στην Ρόδο φταίει η κυβέρνηση που ειναι δεξιά (δεν ξέρω τι ειναι ο νομαρχης). Σε καποιο άλλο νομο που ο νομαρχης ειναι πασοκ πιθανόν να εννοεις οτι φταίει ΜΟΝΟ η κυβέρνηση που δεν στηριξε τον νομαρχη στην δασοπυρόσβεση....
Με την προηγούμενη κυβέρνηση ποιος εφταιγε για τις φωτιές ;
Μηπως μόνο οι μυστικοίτουρκοι πράκτορες; Μήπως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αναρχικών ιδεολογιών από τηνΑθήνα;(το ακούσαμε και αυτό πέρυσι!!!!!) Οι τότε Σημιτης, παπανδρεου και λοιποί ήτν τέλειοι; Αν όχι μείνανε μόνο μια 4ετία στην εξουσιά; Αν μεινανε παραπάνω υπόλογος είναι η πλειψηφία του ελληνικού λαου που τους ψήφισε; Αυτό το σχόλιο βλέπεις οτι δεν ¨κολλάει¨ και τόσο καλα! Δυστυχώς ή ευτυχώς καποια κομματα μένουν περισσότερο της ιας 4ετιας στην εξουσία, υπέυθυνα για τις πράξεις τους είναι και αυτά για αυτά που κάνουν και εμεις που τα ψηφίζουμε. Αν αυτή την κρίση την διατυπώσουμε γενικά και αόριστα ¨στέκει¨ κάπως αλλά να κατηγορούμε οι μεν αποκλειστικά τους δε... θυμίζει καπως εποχες (για την ηλικία μου τουλάχιστον) του ΄81 και του ΄89... πάντα για όλα φταίνε αποκλειστικά οι άλλοι.. εμεις τίποτα, αθώες περιστέρες!
Ευχαριστώ.

Στέλιος είπε...

@τσιανόπουλος: δεν με ενδιαφέρουν οι νομαρχιακές, εγώ είμαι απλός πολίτης που δεν οφελήθηκα ούτε διορίστηκα κάπου από κυβέρνηση πασόκ. οπότε μιλώ με το θάρρος της γνώμης μου και συγκρίνοντας καταστάσεις. Σε ό,τι αφορά στο 2ο σχόλιό σου, απαντώ συνοπτικά: ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΕΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΟΜΟΙΑ. ΚΑΜΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΦΩΤΙΑ δεν αφέθηκε να κατακάψει τη μισή Ελλάδα από ΚΑΜΜΙΑ κυβέρνηση Πασόκ. Εδώ μιλάμε για την πλήρη ανικανότητα, δεν μιλάμε για μια συνήθη κατάσταση! Επιπλέον, σου υπενθυμίζω ότι αυτοί κουκουλώνουν οι ίδιοι τα σκάνδαλά τους. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, τα υποτιθέμενα "σκάνδαλα" του Πασόκ (από το γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι και τις ΔΕΚΟ έως το σκάνδαλο Κοσκωτά και τον Λούβαρη), ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ κρίθηκαν από δικαστήρια με δεξιές συνθέσεις ΚΑΙ ΟΜΩΣ δεν κατόρθωσαν να καταδικάσουν ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ακριβώς διότι δεν ήταν σκάνδαλα αλλά φτιαχτές ιστορίες. Οποιος έχει μάτια, βλέπει.

Ανώνυμος είπε...

ok !