Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Πρετεντέρη, πάρε θέση!

Το 1965, όταν το Παλάτι, διά των αποστατών της ΕΚ, έριξαν την λαοπρόβλητη κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, ο κόσμος "κατέβασε" το σύνθημα "Αλεξία, πάρε θέση" κάνοντας χιούμορ με την νεογέννητη τότε κόρη του Κωνσταντίνου.

Σήμερα, που το Πασόκ ανέστειλε την κομματική ιδιότητα των 2 ΣΤΕΝΩΝ συνεργατών του κ. Σημίτη (Τ.Μαντέλη και Θ.Τσουκάτου: ο Τσουκάτος υπήρξε επι σειρά ετών "δεξί χέρι" του Κ.Σημίτη και δημιούργησε τον κομματικό μηχανισμό που τον οδήγησε και τον κράτησε στην προεδρία, ενώ ο Τ.Μαντέλης, επίσης του στενού του περιβάλλοντος, χρημάτισε και υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών), που εμπλέκονται στο θέμα της Siemens, εμείς, ως κυρίαρχοι πολίτες που υπέστημεν τη χλεύη του Πρετεντεράκου για τον αγαπημένο του πρώην πρωθυπουργό, δικαιούμεθα πλέον να φωνάξουμε: "Πρετεντέρη, πάρε θέση"!

Ολη η ανακοίνωση του Κινήματος, εδώ. Εχει, όμως, μεγάλη σημασία ΕΝΑ απόσπασμα των δηλώσεων του Γ. Παπακωνσταντίνου: "Δεν μπορούμε να ανεχτούμε το συνεχή διασυρμό της πολιτικής ζωής του τόπου. Ως ελάχιστο χρέος, το ΠΑΣΟΚ, και σε αντιδιαστολή με την πρακτική συγκάλυψης που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία, θα αναστέλλει την ιδιότητα του μέλους του Κινήματος για όσους έχουν σοβαρή εμπλοκή στην υπόθεση αυτή. Η αναστολή της ιδιότητας του μέλους σε καμία περίπτωση δεν προδικάζει, δεν αποτελεί τεκμήριο για το αποτέλεσμα της δικαστικής και ανακριτικής διαδικασίας. Αντιθέτως, ελπίδα μας είναι να βρεθούν αθώοι εκείνοι που σήμερα κατηγορούνται. Τη δική μας πράξη περιμένουμε να ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία. Είναι ένα δείγμα ότι εμείς τουλάχιστον σεβόμαστε αρχές και αξίες και τελικά σεβόμαστε τον Έλληνα ψηφοφόρο που μας εμπιστεύεται".

4 σχόλια:

NdN είπε...

Φίλε Στέλιο, όπως είπα και στο μπλογκ μου θα έχουμε ακόμα πάρα πολλά επεισόδια.

Το ζήτημα είναι ο ΓΑΠ να προλαβει το τσουνάμι πριν τον προλάβει αυτό.

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Θα βρει τρόπο να ξεφύγει. Και σε τελευταία ανάλυση, μπορούμε να μιλάμε γι' αυτόν στο μέτρο που επηρεάζει το κοινό... Κατά τ' άλλα, το άτομο θέλει μαύρισμα!

Στέλιος είπε...

@ndn: Νίκο η πρώτη αντίδραση είναι θετική, εκτός Πασόκ οι 2 κύριοι.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Νομίζω οτι το Πασοκ ποτέ δεν θα ξεπεράσει την ιστορια Ζιμενς. Ας ελπίσουμε το ίδιο και για τη ΝΔ.
Λυπάμαι μόνο τον ΓΑΠ .Τι μαρτύριο να τραβάει αυτός ο άνθρωπος...