Κυριακή, 22 Ιουνίου 2008

Μία επιστολή από το 1998...

"Κύριε πρωθυπουργέ,
...προσωπικά γνωριζόμαστε καλά, απ'την εποχή που ως αλεξιπτωτιστής της Δημοκρατικής Αμυνας προσγειωθήκατε στο ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ μας είχαμε σοβαρές ιδεολογικές αντιθέσεις και ο χρόνος με δικαίωσε απόλυτα. Γνωστή και η σύγκρουσή μας στο ΚΥΣΥΜ, που ως υπουργός αντιτάχθηκα στο ξεπούλημα της "Ολυμπιακής" και αναγκάστηκα να υποβάλλω παραίτηση στις 2 Ιουνίου 1986, που δεν έγινε δεκτή ... Ηλθατε στο ΠΑΣΟΚ το 1974. Με τις διαγραφές του 1975 της Δημοκρατικής Αμυνας (Καράγιωργας, Κωνσταντόπουλος, Μερκούρη, Ροκόφυλλος κ.ά.) εγκαταλείψατε τους διαγραφέντες για να γλυτώσετε τη διαγραφή. Φύγατε για τη Γερμανία ώσπου να περάσει η θύελλα. Απουσιάσατε από τους μεγάλους αγώνες του Κινήματος ... Η προσφορά σας ήταν αρνητική. Το 1985 προτείνατε την εκλογή του Κων. Καραμανλή στην Προεδρία της Δημοκρατίας, με τον οποίο είχατε άψογη συνεργασία ... Με τον ετεροχρονισμό της ΑΤΑ, σας υποτιμά ο Ανδρέας Παπανδρέου μέσα στη Βουλή και σιωπήσατε. Οταν ο Ανδρέας Παπανδρέου δέχεται την επίθεση της πολιτικής του εξόντωσης από τους πολιτικούς του αντιπάλους, είστε ένας από τους μεγάλους απόντες εκείνης της εποχής ... Ενώ το καλοκαίρι του 1991 στέλνετε συγχαρητήριο μήνυμα στο Συνέδριο του Συνασπισμού, που είχε παραπέμψει τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο. Το βράδυ της αθώωσης, στις 17-1-92, λάμπατε διά της απουσίας σας από το σπίτι του Ανδρέα Παπανδρέου. Τον Αύγουστο του 1995, όταν ήσασταν Υπουργός Εμπορίου & Βιομηχανίας, ξέσπασε η κρίση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Κι όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου σας ζήτησε να τον ενημερώσετε τηλεφωνικά από τη Σίφνο όπου κάνατε τις διακοπές σας, του απαντήσατε: 'νομίζω κ. Πρόεδρε ότι το θέμα το χειρίζεται ο υφυπουργός Ροκόφυλλος'. Δεν είχατε το θάρρος να αναλάβετε τις ευθύνες σας ... Μετά το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, με τα γνωστά τερτίπια φθάσατε στην πρωθυπουργία ... Με την πολιτική σας δημιουργήσατε ένα παράλυτο και σπάταλο κράτος, κεντρική εστία μόλυνσης και διαφθοράς, όπου κυριαρχούν τα διαπλεκόμενα, οι αεριτζήδες και οι κομπιναδόροι που καταληστεύουν το μόχθο του λαού ... Επί ΝΔ κυβερνούσε το 'Παρακράτος'. Τώρα κυβερνούν τα 'Διαπλεκόμενα'. Η Δεξιά δε χρειάζεται πλέον Δούρειο Ιππο. Γιατί είναι ήδη "δεξιά" το ΠΑΣΟΚ, όπως πολιτεύεστε. Εάν δε παραμένετε ακόμη στην εξουσία, οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει αντίπαλος ... Επειτα υπάρχει κι ο Λαμπράκης...".

ΠΟΙΟΣ τα λέει όλα αυτά και σε ποιόν απευθύνεται? Υπογραφή: Γιώργος Δ. Παπαδημητρίου, τ. Βουλευτής και Υπουργός, Αθήνα 7-12-1998, επιστολή στον τότε πρωθυπουργό Κ. Σημίτη...

2 σχόλια:

agapi είπε...

Το μάθημα ιστορίας αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά χρήσιμο.
Δηλαδή από το 1986 θέλανε το ξεπούλημα? Μπορείς να βρεις που ήθελε να πουλήσει την Ολυμπιακή? Αποδεικνύεται επίσης και η «πολιτική συνέπεια» που έχει ο «πιο πετυχημένος πρωθυπουργός» κατά των οπαδών του.
Ξέρω ότι δεν θα σου είναι δύσκολο, μπορείς να συνεχίζεις το μάθημα ιστορίας από το 1998 και μετά?

Είσαι πολύ ωραίος, φίλε. Συγχαρητήρια. Χαίρομαι που σε «βρήκα».
Που έχεις βρει την επιστολή, γιατί έχω ψάξει αρκετά στο google?

Στέλιος Μ. είπε...

@agapi: μου την έστειλε η ... πηγή μου!