Δευτέρα, 12 Μαΐου 2008

Απύθμενο θράσσος...

Οπως έχω πολλάκις γράψει, για κάποια πράγματα η Ιστορία έχει αποφανθεί οριστικώς και αμετακλήτως: όσο, δηλαδή, και αν η ιστορική έρευνα τυχόν αναθεωρήσει τις απόψεις της, δεν πρόκειται ποτέ να δικαιολογήσει κάποια γεγονότα που στη συλλογική μνήμη του λαού μας έχουν καταγραφεί ως "μαύρες σελίδες". Ενα από αυτά τα γεγονότα είναι και η Αποστασία, τα Ιουλιανά του 1965, όπου με εκμαυλισμό συνειδήσεων επετεύχθη η αποπομπή μίας λαοπρόβλητης κυβέρνησης και του πρωθυπουργού της, προκειμένου να μην πειραχθούν τα στεγανά του Παλατιού και της Δεξιάς στη χώρα μας.

Για παράδειγμα, δείτε την ψηφοφορία στο site της εφημερίδας "Το Ποντίκι", με ερώτημα: "Ποιος πιστεύετε ότι άνοιξε τον δρόμο στην δικτατορία?". Επί 2.160 ψηφισάντων (μέχρι το σήμερα το βράδυ), έλαβον: (α) Ένας είναι ο Αρχιερέας της αποστασίας: 2.034 ψήφους, ήτοι ποσοστό 94,2% !!! (β) Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ: 95 ψήφοι, ήτοι ποσοστό 4,4%, (γ) ο Ανδρέας: 21 ψήφοι, ήτοι ποσοστό 1%, και, (δ) ο Γέρος της Δημοκρατίας: 10 ψήφοι, ήτοι ποσοστό 0,5% (η συλλογική μνήμη που λέγαμε...).

Το να έρχεται σήμερα ο κ. Μητσοτάκης και να ισχυρίζεται τα αντίθετα, θέλοντας, κατά τη γνωστή τακτική του, να παρουσιάσει το "άσπρο-μαύρο", δεν του προσφέρει τίποτα παρά τον καθιστά μόνον καταγέλαστο. Αφού "κράχθηκε" από το σύνολο των σκεπτόμενων και εχόντων μνήμη πολιτών, αντί να "λουφάξει" και να αφήσει το στραβοπάτημά του να ξεχαστεί, αυτός ΕΠΙΜΕΝΕΙ και επανέρχεται σήμερα με επιστολή του στα "ΝΕΑ", την οποία μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη εδώ. Αφού την διαβάσετε, κρίνετέ την και εντοπίστε τα ψέμματα!

Ενα μόνον πράγμα θα σας πώ: μέσα στο πλήθος των εσκεμμένων αναληθειών, ο "Εφιάλτης" ισχυρίζεται και το αμίμητο: "Με το παλάτι όλη αυτή την περίοδο δεν είχα καμία απολύτως επαφή"!!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΟ? Ερωτώ και φυσικά δεν περιμένω απάντηση!

Υ.Γ.: για να δείτε ότι στο "Αρατε Πύλας" διαβάζουμε "πίσω από τις γραμμές", δείτε τη δήλωση που έκανε ο κ. Βενιζέλος μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο εκ μέρους του "ανώδυνος" χαρακτηρισμός της Αποστασίας ως ... συνταγματικής κρίσης (βλ. προηγούμενες αναρτήσεις εδώ και εδώ). Ο κ. καθηγητής προσπάθησε εκ των υστέρων να ανασκευάσει... Καμιά φορά σκέφτομαι πώς κάποιοι τον υποστήριζαν για Πρόεδρό μας! Αυτός κάνει περισσότερες γκάφες κι από τον Πολύδωρα! Βρε από τί γλυτώσαμε...

3 σχόλια:

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Για μυριοστή φορά τον έβλεπα απόψε να συνεντευξιάζεται με τον Χατζηνικολάου (ξέρεις αυτόν τον αντικειμενικό δημοσιογράφο που μιλάει σα να έχει στραγάλια στο στόμα). Όπως και στην επιστολή του στα ΝΕΑ, έτσι και απόψε αράδιασε ένα σωρό ψέματα ο αμίμητος "ακατονόμαστος" και περιμένει να τον πιστέψουμε. Αυτό πουλες για την έρευνα του "Ποντικιού" είναι δηλωτικό του γεγονότος ότι ο κόσμος, όποιας παράταξης κι αν είναι, έχει πειστεί από χρόνια, ότι ο Μητσοτάκης είναι πράγματι ο Εφιάλτης της νεότερης πολιτικής ιστορίας. Ο ΑΝΔΡΕΑΣ δικαίως τον είχε χαρακτηρίσει έτσι.

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Ξέχασα,και για τον Βαγγέλη! Όπως τα γράφεις... Επιχείρησε να ανασκευάσει και να μας κάνει ν' αλλάξουμε γνώμη! Ώρες-ώρες [τον] λυπάμαι.

anisixos3 είπε...

Δρακουμέλ Πινόκιο