Σάββατο 10 Μαΐου 2008

Τί λέτε τώρα κύριε Μητσοτάκη?

Στο χωριό μου λέγανε "αγαπά ο Θεός τον κλέφτη, αλλά αγαπά και τον νοικοκύρη". Η προχθεσινή προσπάθεια του Μητσοτάκη, και του "Ιδρύματος" που έστησε για να "ξεπλύνει" το "φτύσιμο" που έφαγε με τα Ιουλιανά του 1965, καταπίπτει σήμερα (όχι ότι ποτέ έγινε πιστευτός ο "Εφιάλτης" για τις "αγνές" προθέσεις του...).

Μυστική έκθεση της CΙΑ, που δημοσιεύουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ» και η οποία επί 43 χρόνια παρέμενε διαβαθμισμένη ως «άκρως απόρρητη», αποκαλύπτει ότι η αποστασία, που οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου, τον Ιούλιο του 1965, είχε οργανωθεί ήδη ώς τις τελευταίες λεπτομέρειες από τα μέσα του Ιανουαρίου του ίδιου χρόνου, ήτοι 6 ολόκληρους μήνες πριν. Και προφανώς δεν ήταν αποτέλεσμα μιας «πολιτικής απόφασης» της στιγμής μέσα στην κρίση του Ιουλίου, όπως ισχυρίζεται τώρα ο εκ των πρωταγωνιστών εκείνων των τραγικών γεγονότων Κων. Μητσοτάκης. Οπως θα διαβάσετε στο σχετικό ρεπορτάζ του Χρ. Παπαχρήστου, "το έγγραφο που ανατρέπει ολόκληρη τη φιλολογία που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και διάφοροι ιστορικοί, είναι ένα τηλεγράφημα της CΙΑ σταλμένο από τον «σταθμό» της Αθήνας, έχει ημερομηνία 21 Ιανουαρίου 1965 και επιγράφεται «Σχέδια του βασιλέως Κωνσταντίνου να εξαναγκάσει σε παραίτηση τον πρωθυπουργό Παπανδρέου». Το τηλεγράφημα που βρέθηκε από Έλληνα ιστορικό, τον κ. Σπ. Δράινα, στη βιβλιοθήκη του Λίντον Τζόνσον, τότε προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, εξακολουθεί να παραμένει δεσμευμένο από τη CΙΑ, με το αιτιολογικό ότι «ορισμένα εκ των προσώπων που αναφέρονται σ΄ αυτό είναι εν ζωή και η δημοσίευσή του ενδεχομένως να προκαλούσε αντιθέσεις και έξαψη πολιτικών παθών»".

Προσέξτε και την "κουτοπονηριά" του Μητσοτάκη και των λοιπών αποστατών: επισημαίνει ο καλός δημοσιογράφος ότι "το συγκλονιστικό απόρρητο έγγραφο της CΙΑ αποκαλύπτει οτι οι συνωμότες- κατονομάζεται μάλιστα ο τέως- πίεζαν τους Αμερικανούς να μη βρεθεί λύση για το το Κυπριακό στο πλαίσιο του ΟΗΕ- ήταν η περίοδος που το θέμα είχε παραπεμφθεί στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, μετά τα γεγονότα του καλοκαιριού του 1964, με τις αεροπορικές επιθέσεις των Τούρκων κατά κυπριακών χωριών- επειδή κάτι τέτοιο θα αύξανε τη «λαϊκή υποστήριξη» στον Γεώργιο Παπανδρέου, τον οποίο είχαν αποφασίσει να ανατρέψουν". Μήπως αυτό λέγεται προδοσία?

Ετσι διαψεύδονται και καταπίπτουν οι ισχυρισμοί του κ. Μητσοτάκη, ότι δήθεν δεν υπήρξε όχι μόνο προετοιμασία, αλλά ούτε καν συνωμοσία, και βεβαίως "καμία συνεννόηση" με το Παλάτι! Το λυπηρό είναι ότι για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ανθρωπος αυτός είναι εντελώς αδίστακτος: προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντά του δε δίστασε να επικαλεστεί νεκρούς ανθρώπους, που δεν μπορούν να έχουν αντίλογο!

Διαβάστε εδώ, εδώ και εδώ.

4 σχόλια:

Cookie είπε...

Νομίζω ότι το "συγνώμη, έφταιξα" δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο των πολιτικών... Θα σου βρουν ένα σορό δικαιολογίες πως το έκαναν για το καλό του τόπου... με τα συνηθισμένα αποτελέσματα...

Στέλιος είπε...

Αγαπητό δαμασκηνάκι, υπάρχει μία εξαίρεση: ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, όταν είδε ότι η συμφωνία του Νταβός, παρά τις όποιες καλές του προθέσεις, κολλούσε στην αδιαλλαξία των Τούρκων, είπε "mea culpa" ("λάθος μου"). Γι'αυτό ήταν εξάλλου μεγάλος πολιτικός.

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Στέλιο, μην κάνεις το λάθος να συγκρίνεις τον Ανδρέα με τα ανθρωπάκια! ΑΝΔΡΕΑΣ δεν θα υπάρξει ξανά...

Στέλιος είπε...

Νίκο, εννοείται ότι δεν υπάρχει σύγκριση.Απλά έκανα μία υπενθύμιση στο "δαμασκηνάκι" ότι οι μεγάλοι ηγέτες ξέρουν να αναγνωρίζουν τα λάθη τους.