Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

Απατεώνες και με τη "βούλα" της δικής ΤΟΥΣ αστυνομίας!

Στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" δημοσιεύτηκε μία είδηση, που δεν της δόθηκε η απαραίτητη δημοσιότητα είτε λόγω εορτών είτε λόγω της συστηματικής προσπάθειας των ΜΜΕ να μην εκτεθεί ο "Καθιστός Βούδας":

"Ανθρακας αποδείχθηκε από την πολύμηνη έρευνα των αρχών ασφαλείας και δη της Αντιτρομοκρατικής το άλλοθι περί ασύμμετρων απειλών που αναζήτησε η κυβέρνηση, προφανώς για να καλύψει τις τεράστιες αδυναμίες τις οποίες επέδειξε ο κρατικός μηχανισμός κατά το φονικό, πύρινο καλοκαίρι του 2007 που στοίχισε δεκάδες ζωές αλλά και τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή των τελευταίων ετών ... Η επίπονη και πολύμηνη έρευνα δεν αποκάλυψε ούτε τρομοκράτες, ούτε ξένους δακτύλους, ούτε πράκτορες. Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε, οι πυρκαγιές οφείλονταν κυρίως σε εμπρησμούς από πρόθεση με γνωστά ή άγνωστα αίτια κατά περίπτωση και σε αμέλεια. Και στις δύο περιπτώσεις υπήρξαν συνολικά 75 συλλήψεις δραστών εκ των οποίων 45 από πρόθεση και 30 από αμέλεια" (βλ. το γράφημα από την εφημερίδα).

Απεδείχθη, επομένως, περίτρανα, από την έρευνα που η ίδια η κυβέρνηση ανέθεσε στην ΕΛ.ΑΣ., ότι η ΝΔ «έπαιξε» με το σενάριο των ασύμμετρων απειλών και τις εκδοχές πως «η χώρα δέχεται επίθεση», προκειμένου να αντιστρέψει το κλίμα από τη βιβλική φυσική καταστροφή. Μ' αυτά τα τεχνάσματα και το περίφημο «τριχίλιαρο εξπρές» πέτυχε μια «επικοινωνιακή νίκη» πάνω στα αποκαΐδια.

ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ, ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ? Οι εισαγγελείς, που επί Πασόκ ασκούσαν δίωξη για το παραμικρό, δεν έχουν ακούσει τίποτε για "ψευδή παράσταση γεγονότων" και για "διασπορά ψευδών ειδήσεων"?

10 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Λέγεται ...εξυπνάδα! Γνωστο το κόλπο.Φτιάχνουμε έναν φανταστικό εχθρό και του φορτώνουμε όλες τις ευθύνες μας. Οι αφελείς το χάφτουν με τριχίλιαρο για επιδόρπιο και ο αντίπαλος μετράει μια ακόμη ήττα δείχνοντας αξιοθαύμαστη αλλά κυρίως πολιτικά ανώφελη υπευθυνότητα για τα δεδομένα της χώρας του.

Στέλιος είπε...

@nikos: αγαπητέ μου αυτό θα μείνει στην ιστορία όπως τα βιβλιάρια απόρων κορασίδων της Φρειδερίκης.

vasikos metoxos είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

και μακρυά από ασύμμετρες παπάρες...

tractatus είπε...

μέσα στην αγγαρεία που κάνουν οι άνθρωποι που να προλάβουν να κάνουν και προληπτική πολιτική για τις φυσικές καταστροφές. Ωστόσο, κι αυτούς τους γνωστούς ή άγνωστους θα έπρεπε να τους είχαν βρει...τέτοιο έγκλημα και κανείς ένοχος, βρε παιδί; Πώς γίνεται αυτό;
Κι ένα άλλο είναι επίσης πόσο εύκολα ξενούν, ξεχνάμε, ξέχασαν....αυτό είναι το χειρότερο κατά τη γνώμη μου...

tzonakos είπε...

Εγω πάνω απ όλα δεν θέλω να δω το ίδιο έργο και φέτος και μάλιστα να πείσουν και τους αφελείς για ασύμμετρες βλακίες.
Ειχα γράψει ΕΔΩ και σε άλλα θέματα σχετικά για το πόσο εύκολα έπεισαν αφελείς, τους εξαγόρασαν και πήραν ψήφους με ψέμματα. Η συνέχεια ειναι γνωστή με το χάλι της οικονομικής πολιτικής τους.
Eξαιρετικό το θέμα και μπράβο που το ανέβασες.

Στέλιος είπε...

@tzonakos: φίλε μου απλώς το θέμα της "Ε" ήρθε να επιβεβαιώσει όσα εμείς όλοι, ως πολίτες, φωνάζαμε από τότε ακόμη...

Nikos Lioliopoulos είπε...

Προφητικό σε βρίσκω τζονάκο!

tzonakos είπε...

Tι να πει κανείς, κε. Λιολιόπουλε, και τελοσπάντων εύκολο ειναι να ..."προφητεύει" ενας απο εμάς.
Ηδη ετοιμάζονται να κάνουν τον ΦΠΑ 20% αντι να πέσει το 19%
Αντι να πέσει το σύνολο του Τύπου επάνω τους για την ασυνέπειά τους και τα αποδεδειγμένα ψέμματα, κάθονται και πανηγυρίζουν για τη συνεργασία με τους Ρώσους.
Αλήθεια, μια και το θέμα ειναι οι φωτιές, τι θα γίνει θα πάρουμε Ρώσικα πυροσβεστικά - γίγαντες ;
Η θα καούμε πάλι απο ασύμμετρες Πολυδωρίες ;

Nikos Lioliopoulos είπε...

southsteam, to νεο κόλπο γκρόσο του κωστάκη. Καπηλεύεται τον αντιαμερικανισμό,λυμαίνεται τα φιλο-ορθόδοξα αισθήματα, ταΐζει παραμύθι τους αφελείς για "αδελφικά "ρούβλια, και καθιστά τον γνωστό λιακόπουλο προφητικό. Αλλά απο γεωπολιτική...μαύρα μεσάνυχτα.

Ανώνυμος είπε...

@Νίκο Λιολιοπουλε Ποιό southsteam μας είπαν τι κέρδος θα δώσει ο αγωγός αν θα μας δίνουν ενοίκιο οι εταίροι μας για το αέριο που στέλνουμε ,τι θα πληρώσουμε ?
πότε θα τελειώσει το έργο ?
μιλούν για θέσεις εργασίας ... ( κάτι μου λέει πως θα γίνουν συνεντεύξεις πάλι)....χωρίς ΑΣΕΠ ... και βέβαια όλα τα κανάλια χειροκροτητές ...
southsteam ... εγώ γιατί νομίζω πως υπάρχει κομπίνα στη μέση ??

Ειναι δυνατόν να υπάρχει Φώλιας και διαφάνεια ????