Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

Τσίπρας: στη σκιά του "Μεγάλου Τιμονιέρη"...

Οπως ίσως έχετε διαβάσει, ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ cool Alexis, πρόσφατη "ανακάλυψη" των ελληνικών ΜΜΕ, δήλωσε σε συνέντευξή του στα "ΝΕΑ" ότι: "H σκέψη του Mάο είναι πολύ πιο διαχρονική από εκείνη του Mαρξ και του Λένιν" !

Ο Δημήτρης Φύσσας, σε ένα καυστικότατο σχόλιό του, στη σημερινή Athens Voice, μας επισημαίνει την ... "παπαριά" του νέου φωστήρα της ελληνικής "Αριστεράς" και αναρωτιέται (μαζί με εμάς) τί άλλο θα μας πουν ακόμη οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ για να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας?

Ενα χαρακτηριστικό απόσπασμα: "...η σύγκριση του Mαρξ με τον Mάο μόνο ιλαρότητα προκαλεί. Aν και δεν είμαι πια μαρξιστής, νιώθω δέος απέναντι στον Γερμανοεβραίο τιτάνα της Kοινωνιολογίας, της Φιλοσοφίας, της Oικονομίας, της Πολιτικής Eπιστήμης, της Iστορίας και της Δημοσιογραφίας, τον τελευταίο πανεπιστήμονα του κόσμου, ορισμένες πλευρές της σκέψεις του οποίου διατηρούν την επικαιρότητά τους. Aλλά ο Mάο, τι; Ένας Κινέζος Στάλιν (πώς και τον παρέλειψε ο Tσίπρας αυτόν, τον πρώτο διδάξαντα;), ένας δολοφόνος εκατομμυρίων και εκατομμυρίων ανθρώπων, ένας χασάπης της λεγόμενης πολιτιστικής επανάστασης, ο ξεθεμελιωτής αυτός της στοιχειώδους οικονομικής ανάπτυξης, ο πανταχόθεν κολακευόμενος δήθεν ποιητής, ο εχθρός της επιστήμης και της διανόησης, ο ημιμαθής συγγραφέας του αστείου «Kόκκινου Bιβλίου» και των «Δέκα μεγάλων σχέσεων», ο δάσκαλος του Καμποτζιανού Πολ Ποτ (που έκανε τον Xίτλερ να μοιάζει με παιδάκι του δημοτικού), ο δικτάτορας –ακόμα ένας– που πίστεψε στην αιωνιότητά του και δεν προετοίμασε τη διαδοχή του".

Δεν ρωτούσε ο cool Alexis και τους καημένους τους Θιβετιανούς τί έχουν περάσει από τους Κινέζους του Μάο?

2 σχόλια:

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Στην ίδια συνέντευξη είπε:

* Η ομιλία μου στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ήταν μία προσεγμένη πολιτική ομιλία".

* "Δεν θα ξεχάσω ότι την πρώτη μέρα που πήγα στην Α΄ Λυκείου και τα παιδιά στο σχολείο, στο προαύλιο, παίζανε μπάσκετ, κάνανε τις παρέες τους, κάνανε καμάκι στα κοριτσάκια, εγώ ήμουν στην είσοδο και πούλαγα “Οδηγητή”".

* "η συλλογικότητα δεν είναι απόλυτο ότι θα είναι κόμμα, μπορεί να είναι η θύρα 13".

* "Όσο για τον Νικολά Σαρκοζί, βρίσκει ότι είναι «μια εκρηκτική προσωπικότητα με την έννοια ότι κάνει αντισυμβατικά πράγματα»... Από εκεί και πέρα όμως, εκτιμά ότι ο Γάλλος πρόεδρος πρέπει να έχει αφήσει ανοικτά κάποια ζητήματα από τα παιδικά του χρόνια. «Πρέπει να κάνει περισσότερη ψυχανάλυση».

Πιο αναλυτική ματιά:
http://gasimakop.blogspot.com/2008_03_01_archive.html

Ανώνυμος είπε...

Πότε θα ανοίξει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μια συζήτηση στην Ελλάδα για το τί σημαίνει "συντηρητισμός", τελικά....;