Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Αθάνατος!

Σήμερα το πρωί άκουσα τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Ζυλ Ντασσέν. Στην αρχή πίστεψα ότι ήταν ένα κακόγουστο πρωταπριλιάτικο ψέμμα. Δυστυχώς, ήταν αλήθεια. Ο "Τζούλης", όπως τον έλεγε η Μελίνα, απεδείχθη πολύ περισσότερο Ελληνας από τους "ελληναράδες" που μας κυβερνούν σήμερα. Για το έργο του μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ.

Εκείνο που μου έκανε αλγεινή εντύπωση είναι η για άλλη μία φορά υποκρισία του "Καθιστού Βούδα". Τα στελέχη του (βλ. Τατούλης) και ο ίδιος έκαναν τα πάντα για να συκοφαντήσουν και να ματαιώσουν το Νέο Μουσείο Ακρόπολης, έργο ζωής της Μελίνας και του Ντασσέν, και θυμόμαστε όλοι τις "καθ'υπόδειξιν" εισαγγελικές παρεμβάσεις σε βάρος του "Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη". Ωστόσο σήμερα είχαν το θράσσος να εκφράσουν τη λύπη τους! Οι άθλιοι!

Για να θυμόμαστε και να μην ξεχνάμε παραθέτω την είδηση από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: "19/03/2004 14:25:07 - Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Δημήτρης Ασπρογέρακας σχετικά με την υπόθεση ανέγερσης του Μουσείου της Ακρόπολης. Η δίωξη που ασκήθηκε μετά από παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αναστάσιου Καπόλα αφορά την ανάθεση από την αρμόδια επιτροπή του έργου εκπόνησης μελέτης για την κατασκευή του Μουσείου, τη θετική γνωμοδότηση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο της οριστικής μελέτης κατασκευής του έργου αλλά και την έκδοση άδειας εκσκαφών και αντιστηρίξεων που φέρονται να προκάλεσαν ζημιές σε αρχαιότητες της περιοχής. Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη μετά από μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε τον περασμένο Μάρτιο ο νυν υφυπουργός Πολιτισμού κ. Πέτρος Τατούλης, βουλευτής, τότε, της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση ανατέθηκε για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης σε τακτικό ανακριτή".

Η δήλωση του Γ. Παπανδρέου, εδώ. Η φωτογραφία είναι από το Associated Press.

Δεν υπάρχουν σχόλια: