Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ...

Διαβάσαμε την ανάρτηση στο μπλογκ του Πανόπτη: "15 παιδάκια κάτω των 3 ετών (26 εχουν γίνει σήμερα) είναι φυλακισμένα στις γυναικείες φυλακές τού Κορυδαλλού ... η χωρητικότητα των φυλακών είναι για 120 τρόφιμους και σήμερα υπερβαίνουν τις 560! 60 από αυτές είναι παντελώς μόνες και άπορες! Ούτε για να πάρουν μία χλωρίνη δεν έχουν χρήματα, για να καθαρίζουν το κελί τους. Πολλές από αυτές (τις 560), χρειάζονται ψυχολογική ή και ψυχιατρική βοήθεια και υποστήριξη".

7 ολόκληρες σελίδες με ανάγκες και προβλήματα έχουν καταγραφεί από την υπέυθυνη κοινωνική λειτουργό των φυλακών, την κα Ψαράκη.

Οπως μας ενημερώνει ο Πανόπτης:

"Στις 3 τού μάη, θα μαζέψουμε κι άλλα πράγματα. Οι ανάγκες, μεγάλωσαν. Εκτός από τα γνωστά για τα παιδάκια, χρειαζόμαστε και... είδη ατομικής περιποίησης, τσιγάρα, τηλεκάρτες και... ψυχολόγους, ψυχιάτρους, ψυχαναλυτές, ψυχοθεραπευτές για εθελοντική εργασία.

Η 2η εκστρατεία, χρειάζεται προώθηση. Ο καθένας μπλόγκερ, ξέρει πολύ καλά, πόσο μπορεί και πώς, για να την προβάλει από τη σελίδα του. Οι υπόλοιποι, έχουμε στόμα και λαλιά. Φίλοι υπάρχουν, συγγενείς, γνωστοί και άλλοι, που, αν τους το πούμε, μπορεί να τους χαρίσουμε την ευκαιρία για να προσφέρουν...
Περιμένω για τη συμμετοχή σας, να με ενημερώσετε με μέιλ, στη διεύθυνση... panoptispanoptis@gmail.com και από εκεί θα σάς πω περισσότερα για τα βήματά μας. Στα σχόλια τής ανάρτησης αυτής, παρακαλώ όσους προβάλουν το θέμα από τις σελίδες τους, να το γράψουν, ώστε να το γνωρίζουμε και οι υπόλοιποι".

4 σχόλια:

non journalist* είπε...

pou 8a sugkentro8oun ta pragmata? prepei na mas peis k alles plirofories..

non journalist* είπε...

parepimptontws.. bravo se osous skeftikan na voi8isoun!

Στέλιος είπε...

Φίλε μου ειλικρινά δεν έχω άλλες λεπτομέρειες, επειδή κι εγώ το διάβασα μόλις σήμερα. Μπορείς να στείλεις μέηλ στον Πανόπτη, ο οποίος θα μας δώσει λεπτομέρειες.

panoptis είπε...

μπράβο σε όσους σκέφτηκαν να βοηθήσουν...
από εκεί ξεκινάει και καταλήγει στην πράξη.
στις 3-5-08 θα βρεθούμε στην αθήνα για συλλογή πραγμάτων, αλλά και για συζήτηση για την πορεία τού θέματος (υπάρχει ζήτημα για συλλογικό νέο μπλογκ για τέτοια θέματα),
για οργάνωση τού πάρτυ που θα γίνει τον ιούνη, καί άλλα που θα προκύψουν εκεί από άλλα παιδιά.

λεπτομέρειες δίνονται μόνο μέσω μειλ.

να στε καλά.
καλή συνέχεια....